WWF Magyarország

The WWF is run at a local level by the following offices...

 

Egyéb természetvédelem - Archívum

Természetvédelem - hiányzó összhang

A Natura 2000 hálózat és az európai természetvédelmi keretjogszabályok jók és korszerűek - állapította meg az Európai Bizottság. Az uniós természetvédelmi törekvésekkel a magyar kormányzati álláspont egyetért. Mindezek ellenére Magyarországon e héten vette kezdetét az állami tulajdonú területek értékesítése, amelyek között Natura 2000 besorolású szántók és gyepek is találhatók.

2015-11-19 Tovább »

Erdei kirándulás a Zöld Generációval

November elején erdei kirándulást tettünk a Budai-hegységben a Zöld Generáció program résztvevőivel. A 6-8 kilométeres könnyű séta során megismerkedtünk az erdőt alkotó főbb fafajokkal, de szó esett erdőgazdálkodásról, vadkérdésekről és a klímaváltozás kihívásairól is.

2015-11-18 Tovább »

 

Élőhelyeket veszélyeztet az állam

Október 21-én nyílt levelet küldött Fazekas Sándor földművelésügyi miniszternek a hazai természetvédelem megerősítéséért fellépő három szervezet. A MME, az MTVSZ és a WWF Magyarország aggályosnak tartja a Natura 2000 hálózathoz tartozó területek eladását.

2015-10-21 Tovább »

Orvvadászokat fogott a kameracsapda

A WWF Románia kameracsapdája két orvvadászt kapott lencsevégre, trófea-cipelés közben, a Natura 2000 védettségű Szárkő-hegységben található Nándorhegyi Erdészet területén. A felvételen egyértelműen látszik, hogy 2015. szeptember 11-én és 12-én behatolnak az erdőbe, majd egy agancsos szarvas trófeával térnek vissza.

2015-10-15 Tovább »

 

Tengerhódító farkas

Az ember úgy képzeli, hogy a farkasok örökké a tundrán meg az erdőben kószálnak, szarvasra és más erdei patásokra vadásznak, esetleg csellengő házi jószágra lesnek. A kanadai Brit Columbia tartomány partjaitól néhány kilométerre, nyugatra a tengerhódítók korántsem ilyenek: ezek a farkasok sokszor egész életükben nem látnak jávorszarvast, hegyi kecskét, gímszarvast.

2015-10-06 Tovább »

A Naplás tónál jártunk

A budapest Zöld Kakas mentálhigiénés középiskola Last Minute önismereti, közösségi programja keretében

2015-09-04 Tovább »

 

Egy pápa a környezetvédelem élén

A katolikus egyház vezetője aktívan részt vesz a klímaváltozás elleni harcban. Az Assisi Szent Ferenc elveit követő, a teremtett világ szerény életvitelű őrzője vajon meg tudja-e újítani a Vatikánt?

2015-09-03 Tovább »

Süni tábor az Erdőbényei Fás Legelőn

Munkatársaink természetesen szabadidejükben is elkötelezettek a természetvédelem iránt, szabadságukat is a természetben töltik, például aktív környezeti neveléssel foglalkozva!

2015-08-06 Tovább »

 

A sómenet nyomában Gandhi Indiájában

Gandhi, aki arra ösztönözte honfitársait, hogy vizsgálják felül a kasztokkal, vallással és erőszakkal kapcsolatos előítéleteiket, aki oroszlánrészt vállalt India szabadságának kivívásában, öt és fél hónappal a függetlenség kikiáltása után merénylet áldozata lett.

2015-08-04 Tovább »

Az ENSZ az orvvadászat ellen

Mivel a vadon élő fajok elleni bűnözés, a korábbiaknál súlyosabb mértékben fokozódott, az ENSZ egy történelmi jelentőségű határozatot fogadott el csütörtökön, melyben arra kéri az országokat, hogy tegyenek meg mindent az orvvadászat és a vadon élő fajok illegális kereskedelmének megfékezéséért.

2015-08-03 Tovább »