WWF Magyarország

The WWF is run at a local level by the following offices...

 

Egyéb természetvédelem - Archívum

Orvvadászokat fogott a kameracsapda

A WWF Románia kameracsapdája két orvvadászt kapott lencsevégre, trófea-cipelés közben, a Natura 2000 védettségű Szárkő-hegységben található Nándorhegyi Erdészet területén. A felvételen egyértelműen látszik, hogy 2015. szeptember 11-én és 12-én behatolnak az erdőbe, majd egy agancsos szarvas trófeával térnek vissza.

2015-10-15 Tovább »

Tengerhódító farkas

Az ember úgy képzeli, hogy a farkasok örökké a tundrán meg az erdőben kószálnak, szarvasra és más erdei patásokra vadásznak, esetleg csellengő házi jószágra lesnek. A kanadai Brit Columbia tartomány partjaitól néhány kilométerre, nyugatra a tengerhódítók korántsem ilyenek: ezek a farkasok sokszor egész életükben nem látnak jávorszarvast, hegyi kecskét, gímszarvast.

2015-10-06 Tovább »

 

A Naplás tónál jártunk

A budapest Zöld Kakas mentálhigiénés középiskola Last Minute önismereti, közösségi programja keretében

2015-09-04 Tovább »

Egy pápa a környezetvédelem élén

A katolikus egyház vezetője aktívan részt vesz a klímaváltozás elleni harcban. Az Assisi Szent Ferenc elveit követő, a teremtett világ szerény életvitelű őrzője vajon meg tudja-e újítani a Vatikánt?

2015-09-03 Tovább »

 

Süni tábor az Erdőbényei Fás Legelőn

Munkatársaink természetesen szabadidejükben is elkötelezettek a természetvédelem iránt, szabadságukat is a természetben töltik, például aktív környezeti neveléssel foglalkozva!

2015-08-06 Tovább »

A sómenet nyomában Gandhi Indiájában

Gandhi, aki arra ösztönözte honfitársait, hogy vizsgálják felül a kasztokkal, vallással és erőszakkal kapcsolatos előítéleteiket, aki oroszlánrészt vállalt India szabadságának kivívásában, öt és fél hónappal a függetlenség kikiáltása után merénylet áldozata lett.

2015-08-04 Tovább »

 

Az ENSZ az orvvadászat ellen

Mivel a vadon élő fajok elleni bűnözés, a korábbiaknál súlyosabb mértékben fokozódott, az ENSZ egy történelmi jelentőségű határozatot fogadott el csütörtökön, melyben arra kéri az országokat, hogy tegyenek meg mindent az orvvadászat és a vadon élő fajok illegális kereskedelmének megfékezéséért.

2015-08-03 Tovább »

Félmillióan az európai természetért

Véget ért az Európai Bizottság által kiírt természetvédelmi témájú társadalmi konzultáció. A két hónapos, minden tagállamot megmozgató egyeztetés során csaknem félmillió uniós állampolgár, köztük közel 8000 magyar ember egybehangzó üzente a döntéshozóknak: a rövidtávú gazdasági érdekek helyett a természetvédelem mellett teszik le voksukat! Az Európai Unió története során soha ilyen mértékű véleménynyilvánításra nem volt még példa.

2015-07-25 Tovább »

 

Nagybereki életképek

A hétvégi nagy kánikulában mi mást is lehetne tenni, mint felkeresni valamilyen vízpartot? Mi a Balatonfenyvestől délre fekvő, egykor a Balatonhoz tartozó Nagybereki Fehérvíz Természetvédelmi Területet kerestük fel.

2015-07-20 Tovább »

Világörökség vagy lignitbánya?

Lignitbánya nyitásával veszélyeztetnék hazánk egyetlen UNESCO természeti világörökségi helyszínét, és az Aggteleki Nemzeti Park természeti értékeit. A bánya ellen szót emel a WWF Magyarország, tiltakozik a helyi lakosság, miközben a lignit és a lignitbányászat egészségkárosító hatásait is számos tanulmány igazolta már.

2015-07-09 Tovább »