WWF Magyarország

The WWF is run at a local level by the following offices...

 

Egyéb természetvédelem - Archívum

Tudtad-e Nap a Vadasparkban

Meddig él egy holló? Mi az a toportyánféreg? A mosómedve nem mos, és nem medve! - Ezekhez hasonló érdekes információval gazdagodhattak, akik ellátogattak a Budakeszi Vadasparkba hétvégén. A Tudtad-e Napon több túrát is tartottunk, amelyek során a park állatairól mutattunk be érdekességeket, különlegességeket.

2015-06-18 Tovább »

Az elmúlt évben több mint 400.000 Forint adománnyal támogatta a WWF munkáját a Sugár Mozi közönsége

Az Örs vezér téri Sugár Moziban elhelyezett WWF perselyekből több mint 400 000 Ft gyűlt össze az elmúlt évben. A mozilátogatók hozzájárulása a WWF Magyarország erdei élőhely védelmi programjának munkáját, azon belül pedig a hiúzvédelmi kutatásokat segíti.

2015-06-16 Tovább »

 

Botanikai barangoló a Rupp-hegyen

Tudtátok, hogy Magyarországon is nyílnak orchideák vadon? Bizony, több mint 60 őshonos faj virágzik kis hazánkban - főleg késő tavasszal és nyáron.

2015-06-08 Tovább »

Megbukott a földvagyon törvény!

Az Alkotmánybíróság mai döntése új reményt adhat a hazai természetvédelemnek. Az állami tulajdonú védett területek vagyonkezeléséről szóló törvény elbukott, a szakma és az emberek akarata érvényesült a gyors gazdasági nyerészkedéssel szemben.

2015-06-01 Tovább »

 

Esélyt az Ételnek Nap, feleslegekből készített 5000 adag étellel

London, Párizs, Amszterdam és Brüsszel és más világvárosok után holnap Budapesten is megszervezik az Esélyt az Ételnek Napot. Az eseményen egy óriási üstben 5000 adag ételt főznek rászorulók számára, jó minőségű, mégis valahol feleslegessé vált alapanyagokból.

2015-05-28 Tovább »

Magyar Természet Napja

Pénteken megtartották minden idők első Magyar Természet Napját! A Biodiverzitás Világnapjával egy időben tartott ünnep a hazai természeti értékekre hívja fel a figyelmet. Az alapítók, a MME, a MTVSZ és a WWF Magyarország színes programokkal fogadták a Margit-szigeten a rossz idő ellenére szép számban érkező érdeklődőket. 

2015-05-23 Tovább »

 

Rosszul állunk a biodiverzitás terén

Két nap múlva ünnepeljük világszerte a Biológiai sokféleség világnapját, és egyben a Magyar Természet Napját, miközben az Európai Bizottság mai jelentése egyértelműen kimutatja a biológiai sokféleség drámai csökkenését. A természeti értékek védelmét biztosító jogszabályok ennek ellenére gyenge lábakon állnak!

2015-05-21 Tovább »

Találkozzunk május 22-én!

Eredményes volt a három legnagyobb természetvédelmi civil szervezet által kezdeményezett társadalmi összefogás – létrejött a Magyar Természet Napja, amit 2015. május 22-én tartanak majd egy ingyenes, családi programokkal színezett majálison, a Margit-szigeten.

2015-05-15 Tovább »

 

Álljunk ki a természetért Európában is!

Riadólánc indult Európa szerte több mint száz szervezet aktív közreműködésével a természetvédelem érdekében. Az Európai Bizottság tervezett reformja a rövid távú gazdasági haszonért feláldozhatja a természetvédelmi jogszabályokat.

2015-05-12 Tovább »

Alkotmánybírósághoz fordul Áder János

Május 7-én a köztársasági elnök döntése igazolta a T/3788. sz. törvénytervezettel kapcsolatos aggályokat. Vétója egyértelművé tette, hogy az állami földvagyonról szóló törvény nem fogadható el Magyarország jövője érdekében. A civil szervezetek az Alkotmánybíróság döntésében bíznak.

2015-05-08 Tovább »