WWF Magyarország

The WWF is run at a local level by the following offices...

 

Egyéb természetvédelem - Archívum

Félmillióan az európai természetért

Véget ért az Európai Bizottság által kiírt természetvédelmi témájú társadalmi konzultáció. A két hónapos, minden tagállamot megmozgató egyeztetés során csaknem félmillió uniós állampolgár, köztük közel 8000 magyar ember egybehangzó üzente a döntéshozóknak: a rövidtávú gazdasági érdekek helyett a természetvédelem mellett teszik le voksukat! Az Európai Unió története során soha ilyen mértékű véleménynyilvánításra nem volt még példa.

2015-07-25 Tovább »

Nagybereki életképek

A hétvégi nagy kánikulában mi mást is lehetne tenni, mint felkeresni valamilyen vízpartot? Mi a Balatonfenyvestől délre fekvő, egykor a Balatonhoz tartozó Nagybereki Fehérvíz Természetvédelmi Területet kerestük fel.

2015-07-20 Tovább »

 

Világörökség vagy lignitbánya?

Lignitbánya nyitásával veszélyeztetnék hazánk egyetlen UNESCO természeti világörökségi helyszínét, és az Aggteleki Nemzeti Park természeti értékeit. A bánya ellen szót emel a WWF Magyarország, tiltakozik a helyi lakosság, miközben a lignit és a lignitbányászat egészségkárosító hatásait is számos tanulmány igazolta már.

2015-07-09 Tovább »

Tudtad-e Nap a Vadasparkban

Meddig él egy holló? Mi az a toportyánféreg? A mosómedve nem mos, és nem medve! - Ezekhez hasonló érdekes információval gazdagodhattak, akik ellátogattak a Budakeszi Vadasparkba hétvégén. A Tudtad-e Napon több túrát is tartottunk, amelyek során a park állatairól mutattunk be érdekességeket, különlegességeket.

2015-06-18 Tovább »

 

Az elmúlt évben több mint 400.000 Forint adománnyal támogatta a WWF munkáját a Sugár Mozi közönsége

Az Örs vezér téri Sugár Moziban elhelyezett WWF perselyekből több mint 400 000 Ft gyűlt össze az elmúlt évben. A mozilátogatók hozzájárulása a WWF Magyarország erdei élőhely védelmi programjának munkáját, azon belül pedig a hiúzvédelmi kutatásokat segíti.

2015-06-16 Tovább »

Botanikai barangoló a Rupp-hegyen

Tudtátok, hogy Magyarországon is nyílnak orchideák vadon? Bizony, több mint 60 őshonos faj virágzik kis hazánkban - főleg késő tavasszal és nyáron.

2015-06-08 Tovább »

 

Megbukott a földvagyon törvény!

Az Alkotmánybíróság mai döntése új reményt adhat a hazai természetvédelemnek. Az állami tulajdonú védett területek vagyonkezeléséről szóló törvény elbukott, a szakma és az emberek akarata érvényesült a gyors gazdasági nyerészkedéssel szemben.

2015-06-01 Tovább »

Esélyt az Ételnek Nap, feleslegekből készített 5000 adag étellel

London, Párizs, Amszterdam és Brüsszel és más világvárosok után holnap Budapesten is megszervezik az Esélyt az Ételnek Napot. Az eseményen egy óriási üstben 5000 adag ételt főznek rászorulók számára, jó minőségű, mégis valahol feleslegessé vált alapanyagokból.

2015-05-28 Tovább »

 

Magyar Természet Napja

Pénteken megtartották minden idők első Magyar Természet Napját! A Biodiverzitás Világnapjával egy időben tartott ünnep a hazai természeti értékekre hívja fel a figyelmet. Az alapítók, a MME, a MTVSZ és a WWF Magyarország színes programokkal fogadták a Margit-szigeten a rossz idő ellenére szép számban érkező érdeklődőket. 

2015-05-23 Tovább »

Rosszul állunk a biodiverzitás terén

Két nap múlva ünnepeljük világszerte a Biológiai sokféleség világnapját, és egyben a Magyar Természet Napját, miközben az Európai Bizottság mai jelentése egyértelműen kimutatja a biológiai sokféleség drámai csökkenését. A természeti értékek védelmét biztosító jogszabályok ennek ellenére gyenge lábakon állnak!

2015-05-21 Tovább »