WWF Magyarország

The WWF is run at a local level by the following offices...

 

Egyéb természetvédelem - Archívum

A Netpincér 100.000 forinttal támogatja a WWF Magyarország hiúzvédelmi munkáját

A NetPincér a hazai online ételrendelés piacvezetőjeként idén 100.000 forinttal támogatja a WWF Magyarország Hiúzvédelmi Programját. A természetvédelem, ezen belül pedig a veszélyeztetett fajok védelme lett az ügy, amelyet a legtöbb NetPincér felhasználó támogatna, derült ki az online szavazásból.

2015-05-06 Tovább »

Átment az alkotmányellenes tervezet

Ma elfogadta a Parlament a nemzeti park igazgatóságok jövőjét veszélybe sodró állami vagyonról szóló törvényt. Az MME, az MTVSZ és a WWF Magyarország a köztársasági elnök, az ombudsman és az összes parlamenti képviselő segítségét kéri, hogy az alkotmányellenes törvény ne léphessen hatályba.

2015-04-28 Tovább »

 

Föld Napi rendezvények

Április 22-e, a Föld Napja ugyan elmúlt, azonban nem dőlhetünk hátra, gondoljunk minden nap környezetünk védelmére!

2015-04-27 Tovább »

Mission ImPanda a Föld Napján

A kétegyházai Táncsics Mihály Művelődési Ház és Könyvtárban a Föld Napja alkalmából rendezték meg az első „Mission ImPanda - Panda Mentő Akció” című vetélkedőt általános és középiskolás diákok számára.

2015-04-23 Tovább »

 

Mi a közös a T-rexben és a házityúkban?

Megjelent a HVG Állatok Világa tavaszi száma, amiből itt olvashatsz egy rövid ízelítőt.

2015-04-23 Tovább »

Föld Napja!!!

Április 22.-e, és az év többi napja is szóljon a Föld védelméről!

2015-04-23 Tovább »

 

A kistelepülések szolgálatában

Április 16-án foglalták el ártéri otthonukat a vízibivalyok, akik a WWF Magyarország és Tiszatarján fenntartható területkezelési mintaprojektjének jelképeivé váltak. Alkalmazkodó földhasználat, értékteremtő szaktudást adó közmunka program és egy kistelepülés, amely a saját lábára áll.

2015-04-17 Tovább »

Elhalasztották a szavazást a képviselők

Miután több parlamenti tanács és a szakmai civil szervezetek is kifejezték ellenzésüket a nemzeti parkok földvagyonával kapcsolatos T/3788. „Az állami földvagyon kezelésével összefüggő egyes törvények módosításáról” című törvénytervezettel kapcsolatosan, a tervezet zárószavazásán a minősített többséget igénylő módosításokat az Országgyűlés nem fogadta el, és a szavazás többi részét elhalasztotta.

2015-04-14 Tovább »

 

Alkotmányellenes törvény az OGY előtt

Ma támogatta a Törvényalkotási Bizottság az állami földvagyonról szóló törvényjavaslatot, amely a természeti értékek jövőjét veszélyezteti. A bizottság tovább „rontotta” a tervezetet egy módosítással, amely az Őrségi és a Fertő-Hanság Nemzeti Park igazgatóságok megszüntetését jelenti.

2015-04-09 Tovább »

Négyszázezer levél a képviselőknek

A MME, a MTVSZ és a WWF Magyarország arra buzdította támogatóit, hogy nyilvánítsanak véleményt a döntéshozók felé a természeti értékek védelmében. Megtették. Több mint kétezer állampolgár egy fél nap leforgása alatt közel 400 000 levelet küldött az országgyűlési képviselőknek.

2015-03-27 Tovább »