WWF Magyarország

The WWF is run at a local level by the following offices...

 

Egyéb természetvédelem - Archívum

Találkozzunk május 22-én!

Eredményes volt a három legnagyobb természetvédelmi civil szervezet által kezdeményezett társadalmi összefogás – létrejött a Magyar Természet Napja, amit 2015. május 22-én tartanak majd egy ingyenes, családi programokkal színezett majálison, a Margit-szigeten.

2015-05-15 Tovább »

Álljunk ki a természetért Európában is!

Riadólánc indult Európa szerte több mint száz szervezet aktív közreműködésével a természetvédelem érdekében. Az Európai Bizottság tervezett reformja a rövid távú gazdasági haszonért feláldozhatja a természetvédelmi jogszabályokat.

2015-05-12 Tovább »

 

Alkotmánybírósághoz fordul Áder János

Május 7-én a köztársasági elnök döntése igazolta a T/3788. sz. törvénytervezettel kapcsolatos aggályokat. Vétója egyértelművé tette, hogy az állami földvagyonról szóló törvény nem fogadható el Magyarország jövője érdekében. A civil szervezetek az Alkotmánybíróság döntésében bíznak.

2015-05-08 Tovább »

A Netpincér 100.000 forinttal támogatja a WWF Magyarország hiúzvédelmi munkáját

A NetPincér a hazai online ételrendelés piacvezetőjeként idén 100.000 forinttal támogatja a WWF Magyarország Hiúzvédelmi Programját. A természetvédelem, ezen belül pedig a veszélyeztetett fajok védelme lett az ügy, amelyet a legtöbb NetPincér felhasználó támogatna, derült ki az online szavazásból.

2015-05-06 Tovább »

 

Átment az alkotmányellenes tervezet

Ma elfogadta a Parlament a nemzeti park igazgatóságok jövőjét veszélybe sodró állami vagyonról szóló törvényt. Az MME, az MTVSZ és a WWF Magyarország a köztársasági elnök, az ombudsman és az összes parlamenti képviselő segítségét kéri, hogy az alkotmányellenes törvény ne léphessen hatályba.

2015-04-28 Tovább »

Föld Napi rendezvények

Április 22-e, a Föld Napja ugyan elmúlt, azonban nem dőlhetünk hátra, gondoljunk minden nap környezetünk védelmére!

2015-04-27 Tovább »

 

Mission ImPanda a Föld Napján

A kétegyházai Táncsics Mihály Művelődési Ház és Könyvtárban a Föld Napja alkalmából rendezték meg az első „Mission ImPanda - Panda Mentő Akció” című vetélkedőt általános és középiskolás diákok számára.

2015-04-23 Tovább »

Mi a közös a T-rexben és a házityúkban?

Megjelent a HVG Állatok Világa tavaszi száma, amiből itt olvashatsz egy rövid ízelítőt.

2015-04-23 Tovább »

 

Föld Napja!!!

Április 22.-e, és az év többi napja is szóljon a Föld védelméről!

2015-04-23 Tovább »

A kistelepülések szolgálatában

Április 16-án foglalták el ártéri otthonukat a vízibivalyok, akik a WWF Magyarország és Tiszatarján fenntartható területkezelési mintaprojektjének jelképeivé váltak. Alkalmazkodó földhasználat, értékteremtő szaktudást adó közmunka program és egy kistelepülés, amely a saját lábára áll.

2015-04-17 Tovább »