WWF Magyarország

The WWF is run at a local level by the following offices...

 

Egyéb természetvédelem - Archívum

Elhalasztották a szavazást a képviselők

Miután több parlamenti tanács és a szakmai civil szervezetek is kifejezték ellenzésüket a nemzeti parkok földvagyonával kapcsolatos T/3788. „Az állami földvagyon kezelésével összefüggő egyes törvények módosításáról” című törvénytervezettel kapcsolatosan, a tervezet zárószavazásán a minősített többséget igénylő módosításokat az Országgyűlés nem fogadta el, és a szavazás többi részét elhalasztotta.

2015-04-14 Tovább »

Alkotmányellenes törvény az OGY előtt

Ma támogatta a Törvényalkotási Bizottság az állami földvagyonról szóló törvényjavaslatot, amely a természeti értékek jövőjét veszélyezteti. A bizottság tovább „rontotta” a tervezetet egy módosítással, amely az Őrségi és a Fertő-Hanság Nemzeti Park igazgatóságok megszüntetését jelenti.

2015-04-09 Tovább »

 

Négyszázezer levél a képviselőknek

A MME, a MTVSZ és a WWF Magyarország arra buzdította támogatóit, hogy nyilvánítsanak véleményt a döntéshozók felé a természeti értékek védelmében. Megtették. Több mint kétezer állampolgár egy fél nap leforgása alatt közel 400 000 levelet küldött az országgyűlési képviselőknek.

2015-03-27 Tovább »

A természet ma a segítségedet kéri!

Most az aktív segítségedre van szükség ahhoz, hogy megmentsük hazai természeti értékeinket unokáink számára. Az Országgyűlés egy olyan állami földvagyonról szóló törvényjavaslatot tárgyal éppen a napokban, amely hosszú távon veszélyezteti a magyar természet védelmét. Ezért azonnali cselekvésre van szükség!

2015-03-26 Tovább »

 

Levéláradat az Országgyűlésnek

A magyar lakosság kiáll a természetért! Már ötszáznál is több lakossági levél érkezett néhány óra alatt az országgyűlési képviselők postafiókjába. A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület, a Magyar Természetvédők Szövetsége, és a WWF Magyarország ma délelőtt arra kérte a magyar lakosságot, ne hagyják szó nélkül az értékrombolást!

2015-03-26 Tovább »

Százötven szervezet az állami földvagyon elherdálása ellen

Több mint százötven civil szervezet fordult az Országgyűléshez, hogy a képviselők ne támogassák a nemzeti parkok jogait csorbító állami vagyonról szóló törvény tervezetét.

2015-03-25 Tovább »

 

Szakmai előrelépés a Fenntartható fejlődés bizottsága ülésén

Tegnap délután az Országgyűlés Fenntarható fejlődés bizottsága támogatta az állami vagyonról szóló törvény tervezetéhez benyújtott, természetvédelmi szempontból kedvező módosító javaslatokat. A természetvédők szerint ezzel bebizonyosodott, hogy a kormány eredeti javaslata sérti a természeti erőforrások védelmét.

2015-03-24 Tovább »

Földvagyon és természetvédelem

A három legnagyobb magyar természetvédő civil szervezet károsnak, alkotmányellenesnek és szakmailag indokolatlannak tartja a múlt héten az országgyűlésnek benyújtott állami földvagyonról szóló törvényjavaslatot, amelyet a Parlament keddi ülésén tárgyalak. A természetvédők a nemzeti park igazgatóságok jogosultságait csorbítani szándékozó jogszabálytervezet visszavonását kérik a kormánytól.


 

2015-03-20 Tovább »

 

Szabó Marcel is aláírta a kezdeményezést

Az Alapvető Jogok Biztosának Jövő Nemzedékek Érdekeinek Védelmét Ellátó Helyettese találkozott Magyarország három legnagyobb természetvédelmi civil szervezete, a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME), a Magyar Természetvédők Szövetsége (MTVSZ) és a WWF Magyarország vezetőivel.

2015-02-24 Tovább »