WWF Magyarország

The WWF is run at a local level by the following offices...

 

Egyéb természetvédelem - Archívum

A természet ma a segítségedet kéri!

Most az aktív segítségedre van szükség ahhoz, hogy megmentsük hazai természeti értékeinket unokáink számára. Az Országgyűlés egy olyan állami földvagyonról szóló törvényjavaslatot tárgyal éppen a napokban, amely hosszú távon veszélyezteti a magyar természet védelmét. Ezért azonnali cselekvésre van szükség!

2015-03-26 Tovább »

Levéláradat az Országgyűlésnek

A magyar lakosság kiáll a természetért! Már ötszáznál is több lakossági levél érkezett néhány óra alatt az országgyűlési képviselők postafiókjába. A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület, a Magyar Természetvédők Szövetsége, és a WWF Magyarország ma délelőtt arra kérte a magyar lakosságot, ne hagyják szó nélkül az értékrombolást!

2015-03-26 Tovább »

 

Százötven szervezet az állami földvagyon elherdálása ellen

Több mint százötven civil szervezet fordult az Országgyűléshez, hogy a képviselők ne támogassák a nemzeti parkok jogait csorbító állami vagyonról szóló törvény tervezetét.

2015-03-25 Tovább »

Szakmai előrelépés a Fenntartható fejlődés bizottsága ülésén

Tegnap délután az Országgyűlés Fenntarható fejlődés bizottsága támogatta az állami vagyonról szóló törvény tervezetéhez benyújtott, természetvédelmi szempontból kedvező módosító javaslatokat. A természetvédők szerint ezzel bebizonyosodott, hogy a kormány eredeti javaslata sérti a természeti erőforrások védelmét.

2015-03-24 Tovább »

 

Földvagyon és természetvédelem

A három legnagyobb magyar természetvédő civil szervezet károsnak, alkotmányellenesnek és szakmailag indokolatlannak tartja a múlt héten az országgyűlésnek benyújtott állami földvagyonról szóló törvényjavaslatot, amelyet a Parlament keddi ülésén tárgyalak. A természetvédők a nemzeti park igazgatóságok jogosultságait csorbítani szándékozó jogszabálytervezet visszavonását kérik a kormánytól.


 

2015-03-20 Tovább »

 

Szabó Marcel is aláírta a kezdeményezést

Az Alapvető Jogok Biztosának Jövő Nemzedékek Érdekeinek Védelmét Ellátó Helyettese találkozott Magyarország három legnagyobb természetvédelmi civil szervezete, a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME), a Magyar Természetvédők Szövetsége (MTVSZ) és a WWF Magyarország vezetőivel.

2015-02-24 Tovább »

Tiszta Hawaii

Itt, Oahu sziget nyugati partszegélyén, messze az északi parti fölkapott Sunset Beachtől, a Banzai Pipeline-tól, a turisták siserahadát vonzó Waikiki Beachtől, a szóbeszéd szerint nem könnyű annak, aki haolé (Hawaiin így nevezik a fehér bőrűeket és a többi idegent).

2015-02-19 Tovább »

 

Állati szerelmek a vadasparkban

Bálint nap alkalmából egy különleges rendezvényen vettünk részt a Budakeszi Vadasparkban. Minden a szerelmes állatok, udvarlási szertartások és a szaporodás körül forgott, és megismerkedtünk a főbb párválasztási stratégiákkal.

2015-02-16 Tovább »

Nem félünk a medvétől

Murányi Sándor Olivér székelyudvarhelyi íróval beszélgettünk a napokban. Medvék iránt tanúsított szeretete magával ragadó volt és egyben elgondolkoztató. Valljuk be őszintén. Félünk a medvéktől. De miért? Valószínűleg azért, mert mindentől, ami ismeretlen tartunk. Nos, ő ismeri őket és nem hogy nem fél, de úgy gondolja jelenlétük gyógyító hatással van a lelkünkre.

2015-02-11 Tovább »