WWF Magyarország

The WWF is run at a local level by the following offices...

 

Egyéb természetvédelem - Archívum

Tiszta Hawaii

Itt, Oahu sziget nyugati partszegélyén, messze az északi parti fölkapott Sunset Beachtől, a Banzai Pipeline-tól, a turisták siserahadát vonzó Waikiki Beachtől, a szóbeszéd szerint nem könnyű annak, aki haolé (Hawaiin így nevezik a fehér bőrűeket és a többi idegent).

2015-02-19 Tovább »

Állati szerelmek a vadasparkban

Bálint nap alkalmából egy különleges rendezvényen vettünk részt a Budakeszi Vadasparkban. Minden a szerelmes állatok, udvarlási szertartások és a szaporodás körül forgott, és megismerkedtünk a főbb párválasztási stratégiákkal.

2015-02-16 Tovább »

 

Nem félünk a medvétől

Murányi Sándor Olivér székelyudvarhelyi íróval beszélgettünk a napokban. Medvék iránt tanúsított szeretete magával ragadó volt és egyben elgondolkoztató. Valljuk be őszintén. Félünk a medvéktől. De miért? Valószínűleg azért, mert mindentől, ami ismeretlen tartunk. Nos, ő ismeri őket és nem hogy nem fél, de úgy gondolja jelenlétük gyógyító hatással van a lelkünkre.

2015-02-11 Tovább »

Meglepő válasz a nemzeti parkokkal kapcsolatban

A három legnagyobb hazai természetvédelmi szervezet, az MME, a MTVSZ és a WWF 2014. november 20-án levelet intézett a kormányhoz azon kormányzati döntési folyamat kapcsán, amely során 50 ezer hektár védett terület vagyonkezelése a nemzeti park igazgatóságoktól a Nemzeti Földalapkezelő Szervezethez (NFA) kerülhet.

2015-02-10 Tovább »

 

Így készül a madárkalács

A téli fagyok idején a madaraknak rengeteg energiára van szükségük, így a legjobb, ha madárkalácsot készítünk faggyúból, és olajos magvakból. Természetesen megannyi féle madárkalácshoz, cinkegolyóhoz juthatunk hozzá a boltokban is, de nagyobb élmény, ha saját magunk készítjük el, és egyáltalán nem bonyolult.

2015-02-04 Tovább »

Lejtmenetben a természetvédelem

Magyarország három legnagyobb természetvédelmi civil szervezete, a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület, a Magyar Természetvédők Szövetsége, és a WWF Magyarország megítélése szerint a hazai természetvédelemben zajló átalakítások egyre inkább rontják a szektor létezésének feltételeit.

2015-01-27 Tovább »

 

Mennyit tudsz a gyógynövényekről ?

Tudtad, hogy számos gyulladáscsökkentő, csontritkulást gátló, arcbőr regeneráló, fájdalomcsillapító, vagy éppen nyugtató gyógynövény terem a közvetlen környezetünkben, és bárki számára elérhetőek? Emellett szedésük számos közösség megélhetési forrása is.

2015-01-23 Tovább »

Magyar WWF szakember az ENSZ-nél

Ahogyan arról az index.hu is hírt adott vasárnap, a WWF megbízott természetvédelmi igazgatója, Pásztor János Ban Ki Mun ENSZ főtitkár felkérésére február 1-étől az ENSZ éghajlatváltozással foglalkozó főtitkárhelyettese lesz! Ez a változás egyszerre mérföldkő Pásztor János WWF-nél betöltött szerepében, az ENSZ éghajlatváltozással kapcsolatos stratégiájában, és a nemzetközi természetvédelem jövőjét illető magyar szerepvállalásban.

2015-01-19 Tovább »

 

Nemzetközi Természetfilm Fesztivál

2015-ben elsőször rendezik meg Gödöllőn a Nemzetközi Természetfilm Fesztivált.

2015-01-12 Tovább »

Erdei Zsolt WWF követekkel találkozott

Ma reggel Erdei Zsolt 'Madár', világbajnok ökölvívó, a WWF Magyarország farkasvédelmi programjának arca és farkas-örökbefogadó „nevelőszülő” a WWF követeivel találkozott a Panda-házban.

2015-01-07 Tovább »