WWF Magyarország

The WWF is run at a local level by the following offices...

 

Egyéb természetvédelem - Archívum

Meglepő válasz a nemzeti parkokkal kapcsolatban

A három legnagyobb hazai természetvédelmi szervezet, az MME, a MTVSZ és a WWF 2014. november 20-án levelet intézett a kormányhoz azon kormányzati döntési folyamat kapcsán, amely során 50 ezer hektár védett terület vagyonkezelése a nemzeti park igazgatóságoktól a Nemzeti Földalapkezelő Szervezethez (NFA) kerülhet.

2015-02-10 Tovább »

Így készül a madárkalács

A téli fagyok idején a madaraknak rengeteg energiára van szükségük, így a legjobb, ha madárkalácsot készítünk faggyúból, és olajos magvakból. Természetesen megannyi féle madárkalácshoz, cinkegolyóhoz juthatunk hozzá a boltokban is, de nagyobb élmény, ha saját magunk készítjük el, és egyáltalán nem bonyolult.

2015-02-04 Tovább »

 

Lejtmenetben a természetvédelem

Magyarország három legnagyobb természetvédelmi civil szervezete, a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület, a Magyar Természetvédők Szövetsége, és a WWF Magyarország megítélése szerint a hazai természetvédelemben zajló átalakítások egyre inkább rontják a szektor létezésének feltételeit.

2015-01-27 Tovább »

Mennyit tudsz a gyógynövényekről ?

Tudtad, hogy számos gyulladáscsökkentő, csontritkulást gátló, arcbőr regeneráló, fájdalomcsillapító, vagy éppen nyugtató gyógynövény terem a közvetlen környezetünkben, és bárki számára elérhetőek? Emellett szedésük számos közösség megélhetési forrása is.

2015-01-23 Tovább »

 

Magyar WWF szakember az ENSZ-nél

Ahogyan arról az index.hu is hírt adott vasárnap, a WWF megbízott természetvédelmi igazgatója, Pásztor János Ban Ki Mun ENSZ főtitkár felkérésére február 1-étől az ENSZ éghajlatváltozással foglalkozó főtitkárhelyettese lesz! Ez a változás egyszerre mérföldkő Pásztor János WWF-nél betöltött szerepében, az ENSZ éghajlatváltozással kapcsolatos stratégiájában, és a nemzetközi természetvédelem jövőjét illető magyar szerepvállalásban.

2015-01-19 Tovább »

Nemzetközi Természetfilm Fesztivál

2015-ben elsőször rendezik meg Gödöllőn a Nemzetközi Természetfilm Fesztivált.

2015-01-12 Tovább »

 

Erdei Zsolt WWF követekkel találkozott

Ma reggel Erdei Zsolt 'Madár', világbajnok ökölvívó, a WWF Magyarország farkasvédelmi programjának arca és farkas-örökbefogadó „nevelőszülő” a WWF követeivel találkozott a Panda-házban.

2015-01-07 Tovább »

50 ezer hektár veszélyben

Ma tárgyalja a kormány a védett területek vagyonkezelésének ügyét. Százhat civil szervezet csatlakozott a WWF Magyarország a Magyar Természetvédők Szövetsége és a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület kezdeményezéséhez, hogy a Kormány kedvező döntését kérve megelőzzék a természetvédelem helyzetének további gyengülését.

2014-12-10 Tovább »

 

Álljunk ki együtt a magyar természetért!

Budapest, 2014.12.04. – A mai napon Magyarország három legnagyobb természetvédelmi civil szervezete – a WWF Magyarország, a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület és a Magyar Természetvédők Szövetsége - aláírásgyűjtésbe kezdett, hogy megerősítse a hazai természetvédelem helyzetét. Céljuk, egy új társadalmi mozgalmat indítani és ennek szimbólumaként kezdeményezni, hogy létrejöjjön a Magyar Természet Napja. A természeti értékeink iránti tiszteletet szimbolizálja majd ez a kitüntetett nap, amelyen mindannyiunk közös kincsét, és jólétünk zálogát ünnepeljük: a természetet.

2014-12-04 Tovább »

Madárbarát munkahely lett a WWF irodája!

Hallottatok már a madárbarát munkahelyről? És a madárbarát kertről? Nos, a WWF is csatlakozott az MME programjához, és nemrég megkaptuk az elismerő táblát!

2014-12-01 Tovább »