WWF Magyarország

The WWF is run at a local level by the following offices...

 

Egyéb természetvédelem - Archívum

Merre tovább állami természet-védelem?

Az elmúlt napokban részt vettünk a IX. Magyar Természetvédelmi Biológiai Konferencián, Szegeden. A természetvédelemmel kapcsolatos kutatások. gyakorlati eredmények megvitatása mellett sok szó esett az állami természetvédelem jövőjéről is.

2014-11-25 Tovább »

Közjavak védelme vagy gazdasági haszon?

Budapest, 2014.11.20. - Egy a napokban született kormányzati döntés értelmében a nemzeti park igazgatóságok vagyonkezelésben lévő védett természeti területek közel 20 %-a – mintegy 50 ezer hektár - a Nemzeti Földalapkezelő Szervezethez kerül. A döntés Magyarország három legnagyobb természetvédelmi civil szervezetét közös fellépésre készteti. A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület, a Magyar Természetvédők Szövetsége és a WWF Magyarország komor jövőképet vetít előre a döntésre hivatkozva, mely hosszútávon a magyar gazdasági érdekekkel is szemben áll.

2014-11-20 Tovább »

 

Gyógynövényekkel a pandákért

Kínában a WWF és a Természetvédelmi Világszövetség (IUCN) közös programja, a TRAFFIC (a vadon élő növények és állatok nemzetközi kereskedelmét felügyelő hálózat), egy panda-barát bio- tanúsítványt dolgozott ki a Felső-Jangce ökorégióban termő, ötízű bogyónak is nevezett Schisandra fenntartható gyűjtés fenntarthatóságának szabályozására.

2014-11-05 Tovább »

 

Miért annyira fontos a környezeti nevelés?

A természetvédelemhez elengedhetetlen a természet megismerése, hogy megszeressük és aztán meg is tudjuk óvni környezetünket. Ezt pedig minél korábban kell kezdeni.

2014-10-20 Tovább »

Trónfosztó megasztár

A Németországban nevelkedett Nizar Ibrahim gyerekként, egy dinoszauruszról szóló német nyelvű könyvben bukkant Ernst Stromer kolosszusára. Az őslények ettől kezdve nem hagyták nyugodni.

2014-10-13 Tovább »

 

Szakvezetések a Budakeszi Vadasparkban!

Az Állatok Világnapja alkalmából a budakeszi Vadasparkban jártunk!

2014-10-09 Tovább »

Élet a végeken: magyar tanyavilág

A Szeri Ökotanyák Szövetsége vidéken, azonos szemléletű emberek egyesülése. Ökoszemléletűek, fenntartható módon élnek. Náluk az önellátás pontosan azt jelenti, amit száz éve jelentett. A maguk közösségén belül teljesen önellátóak, mindent egymással cserélnek.

2014-09-04 Tovább »

 

Környezeti nevelés fogyatékkal élőknek

Az Újpest Városnapokon idén az ÖSVÉNY Oktatóközponttal együttműködve a WWF Magyarország is részt vesz azzal a céllal, hogy minden korosztály és a fogyatékkal élők is hasznos ismeretekkel gazdagodjanak a természet- és környezetvédelem terén. A rendezvényen a WWF Élő Duna Turnéja is bemutatkozik, pedagógusok számára pedig módszertani műhely nyílik az ÖSVÉNY Oktatóközpont rendezésében.

2014-08-25 Tovább »

Légy Te is WWF követ!

A WWF követek munkájához elengedhetetlenek a rendszeres csapatépítő programok, éppen ezért minden héten érdekes előadásokat hallgathatnak meg a toborzók, vagy éppen közös játékok, kiadós reggelik után indulnak a munkába.

2014-08-15 Tovább »