WWF Magyarország

The WWF is run at a local level by the following offices...

 

Egyéb természetvédelem - Archívum

50 ezer hektár veszélyben

Ma tárgyalja a kormány a védett területek vagyonkezelésének ügyét. Százhat civil szervezet csatlakozott a WWF Magyarország a Magyar Természetvédők Szövetsége és a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület kezdeményezéséhez, hogy a Kormány kedvező döntését kérve megelőzzék a természetvédelem helyzetének további gyengülését.

2014-12-10 Tovább »

Álljunk ki együtt a magyar természetért!

Budapest, 2014.12.04. – A mai napon Magyarország három legnagyobb természetvédelmi civil szervezete – a WWF Magyarország, a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület és a Magyar Természetvédők Szövetsége - aláírásgyűjtésbe kezdett, hogy megerősítse a hazai természetvédelem helyzetét. Céljuk, egy új társadalmi mozgalmat indítani és ennek szimbólumaként kezdeményezni, hogy létrejöjjön a Magyar Természet Napja. A természeti értékeink iránti tiszteletet szimbolizálja majd ez a kitüntetett nap, amelyen mindannyiunk közös kincsét, és jólétünk zálogát ünnepeljük: a természetet.

2014-12-04 Tovább »

 

Madárbarát munkahely lett a WWF irodája!

Hallottatok már a madárbarát munkahelyről? És a madárbarát kertről? Nos, a WWF is csatlakozott az MME programjához, és nemrég megkaptuk az elismerő táblát!

2014-12-01 Tovább »

Merre tovább állami természet-védelem?

Az elmúlt napokban részt vettünk a IX. Magyar Természetvédelmi Biológiai Konferencián, Szegeden. A természetvédelemmel kapcsolatos kutatások. gyakorlati eredmények megvitatása mellett sok szó esett az állami természetvédelem jövőjéről is.

2014-11-25 Tovább »

 

Közjavak védelme vagy gazdasági haszon?

Budapest, 2014.11.20. - Egy a napokban született kormányzati döntés értelmében a nemzeti park igazgatóságok vagyonkezelésben lévő védett természeti területek közel 20 %-a – mintegy 50 ezer hektár - a Nemzeti Földalapkezelő Szervezethez kerül. A döntés Magyarország három legnagyobb természetvédelmi civil szervezetét közös fellépésre készteti. A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület, a Magyar Természetvédők Szövetsége és a WWF Magyarország komor jövőképet vetít előre a döntésre hivatkozva, mely hosszútávon a magyar gazdasági érdekekkel is szemben áll.

2014-11-20 Tovább »

 

Gyógynövényekkel a pandákért

Kínában a WWF és a Természetvédelmi Világszövetség (IUCN) közös programja, a TRAFFIC (a vadon élő növények és állatok nemzetközi kereskedelmét felügyelő hálózat), egy panda-barát bio- tanúsítványt dolgozott ki a Felső-Jangce ökorégióban termő, ötízű bogyónak is nevezett Schisandra fenntartható gyűjtés fenntarthatóságának szabályozására.

2014-11-05 Tovább »

Miért annyira fontos a környezeti nevelés?

A természetvédelemhez elengedhetetlen a természet megismerése, hogy megszeressük és aztán meg is tudjuk óvni környezetünket. Ezt pedig minél korábban kell kezdeni.

2014-10-20 Tovább »

 

Trónfosztó megasztár

A Németországban nevelkedett Nizar Ibrahim gyerekként, egy dinoszauruszról szóló német nyelvű könyvben bukkant Ernst Stromer kolosszusára. Az őslények ettől kezdve nem hagyták nyugodni.

2014-10-13 Tovább »

Szakvezetések a Budakeszi Vadasparkban!

Az Állatok Világnapja alkalmából a budakeszi Vadasparkban jártunk!

2014-10-09 Tovább »