WWF Magyarország

The WWF is run at a local level by the following offices...

 

Egyéb természetvédelem - Archívum

Gombe családi albuma

Jane Goodall több mint ötven éve kezdte terepmunkáját a csimpánzok földjén, ekkor figyelte meg, hogy minden csimpánznak önálló jelleme van. Erről és egyéb tapasztalatairól mesél David Quammen természettudományos írónak.


 

2014-08-05 Tovább »

Helyes kezelést a nemzeti parkokba!

A WWF Magyarország üdvözli a hazai nemzeti parkok sokirányú fejlesztését, amely a természetvédelmen túl számos más társadalmi haszonnal járhat. Kiemelten támogatjuk a kormány törekvéseit egy olyan övezeti rendszer kialakítására, amely nem csak a tájba illő infrastruktúra fejlesztését, hanem a természeti értékek fokozottabb megóvását is szolgálja.

2014-08-04 Tovább »

 

World Ranger Day

Sokszor megfeledkezünk arról, hogy milyen sok ember napi munkája kell kedvelt kirándulóhelyeink fenntartásához. A természetvédelmi őrök munkája azonban ennél jóval messzebbre nyúlik, a világ különböző tájain a természeti kincsek megőrzése emberáldozatokat követel. Rájuk emlékezünk ma!

2014-07-31 Tovább »

Környezeti nevelés a Mecsekben

A WWF tevékenységének kiemelt célja a környezeti nevelés, éppen ezért egyik munkatársunk, Bombay Bálint az elmúlt két hetet a Mecsekben töltötte önkéntesként a Pangea Kulturális és Környezetvédelmi Egyesület Sündörgő Táborában, ahol az állatokkal kapcsolatos szakmai túrákat vezette a gyerekeknek.

2014-07-28 Tovább »

 

Remény a bolygónknak

Carlos Drews, a WWF Nemzetközi Fajvédelmi Programjának vezetője irodánkban járt és elmondta, miért fontos az állatok védelme, ha a természetvédelemben komoly eredményeket szeretnénk elérni.

2014-07-28 Tovább »

Egyedül vagyunk-e a világ-mindenségben?

Az asztrobiológusok az utóbbi években rájöttek, hogy a bolygónak nem kell éppen Föld méretűnek lennie ahhoz, hogy élet jöhessen létre rajta. Vajon egyedül vagyunk-e a világmindenségben? Erre a kérdésre a választ megtalálod a National Geographic magazin legújabb, júliusi lapszámában.

2014-07-04 Tovább »

 

Kócsagok birodalmában jártunk

Kirándulásunk uticélja a Pusztaszeri Tájvédelmi Körzet második legnagyobb halastórendszere volt. A terület értékét leginkább különösen gazdag madárvilága adja.

2014-06-30 Tovább »

Gyere velünk kirándulni a Csaj-tóra!

Kirándulásunk a Pusztaszeri Tájvédelmi Körzet második legnagyobb halastórendszeréhez vezet, amely különösen gazdag madárvilága miatt jelentős.

2014-06-23 Tovább »

 

Állj ki a Nagy-korallzátony megmentéséért!

A Nagy-korallzátonyt, a világ legnagyobb korallzátonyát az ausztrál és a queenslandi Kormány veszélyezteti! Az egyedülállóan összetett élőhelyen olyan ipari beruházásokat terveznek, amelyek végleg tönkreteszik ezt a törékeny ökoszisztémát. Meg kell állítanunk a zátony pusztítását, amíg még lehet, és van mit védenünk. Ezért a WWF kampányt indított a Nagy-korallzátony védelmében!

2014-06-13 Tovább »

Siklómentés Csillebércen

Egy bajba jutott erdei siklón segítettek a WWF követek! A szigetelő szalagba ragadt ártalmatlan állatról nem kis erőfeszítések árán sikerült leszedni a szalagot.

2014-06-07 Tovább »