WWF Magyarország

The WWF is run at a local level by the following offices...

 

Egyéb természetvédelem - Archívum

Élet a végeken: magyar tanyavilág

A Szeri Ökotanyák Szövetsége vidéken, azonos szemléletű emberek egyesülése. Ökoszemléletűek, fenntartható módon élnek. Náluk az önellátás pontosan azt jelenti, amit száz éve jelentett. A maguk közösségén belül teljesen önellátóak, mindent egymással cserélnek.

2014-09-04 Tovább »

Környezeti nevelés fogyatékkal élőknek

Az Újpest Városnapokon idén az ÖSVÉNY Oktatóközponttal együttműködve a WWF Magyarország is részt vesz azzal a céllal, hogy minden korosztály és a fogyatékkal élők is hasznos ismeretekkel gazdagodjanak a természet- és környezetvédelem terén. A rendezvényen a WWF Élő Duna Turnéja is bemutatkozik, pedagógusok számára pedig módszertani műhely nyílik az ÖSVÉNY Oktatóközpont rendezésében.

2014-08-25 Tovább »

 

Légy Te is WWF követ!

A WWF követek munkájához elengedhetetlenek a rendszeres csapatépítő programok, éppen ezért minden héten érdekes előadásokat hallgathatnak meg a toborzók, vagy éppen közös játékok, kiadós reggelik után indulnak a munkába.

2014-08-15 Tovább »

Gombe családi albuma

Jane Goodall több mint ötven éve kezdte terepmunkáját a csimpánzok földjén, ekkor figyelte meg, hogy minden csimpánznak önálló jelleme van. Erről és egyéb tapasztalatairól mesél David Quammen természettudományos írónak.


 

2014-08-05 Tovább »

 

Helyes kezelést a nemzeti parkokba!

A WWF Magyarország üdvözli a hazai nemzeti parkok sokirányú fejlesztését, amely a természetvédelmen túl számos más társadalmi haszonnal járhat. Kiemelten támogatjuk a kormány törekvéseit egy olyan övezeti rendszer kialakítására, amely nem csak a tájba illő infrastruktúra fejlesztését, hanem a természeti értékek fokozottabb megóvását is szolgálja.

2014-08-04 Tovább »

World Ranger Day

Sokszor megfeledkezünk arról, hogy milyen sok ember napi munkája kell kedvelt kirándulóhelyeink fenntartásához. A természetvédelmi őrök munkája azonban ennél jóval messzebbre nyúlik, a világ különböző tájain a természeti kincsek megőrzése emberáldozatokat követel. Rájuk emlékezünk ma!

2014-07-31 Tovább »

 

Környezeti nevelés a Mecsekben

A WWF tevékenységének kiemelt célja a környezeti nevelés, éppen ezért egyik munkatársunk, Bombay Bálint az elmúlt két hetet a Mecsekben töltötte önkéntesként a Pangea Kulturális és Környezetvédelmi Egyesület Sündörgő Táborában, ahol az állatokkal kapcsolatos szakmai túrákat vezette a gyerekeknek.

2014-07-28 Tovább »

Remény a bolygónknak

Carlos Drews, a WWF Nemzetközi Fajvédelmi Programjának vezetője irodánkban járt és elmondta, miért fontos az állatok védelme, ha a természetvédelemben komoly eredményeket szeretnénk elérni.

2014-07-28 Tovább »

 

Egyedül vagyunk-e a világ-mindenségben?

Az asztrobiológusok az utóbbi években rájöttek, hogy a bolygónak nem kell éppen Föld méretűnek lennie ahhoz, hogy élet jöhessen létre rajta. Vajon egyedül vagyunk-e a világmindenségben? Erre a kérdésre a választ megtalálod a National Geographic magazin legújabb, júliusi lapszámában.

2014-07-04 Tovább »

Kócsagok birodalmában jártunk

Kirándulásunk uticélja a Pusztaszeri Tájvédelmi Körzet második legnagyobb halastórendszere volt. A terület értékét leginkább különösen gazdag madárvilága adja.

2014-06-30 Tovább »