WWF Magyarország

The WWF is run at a local level by the following offices...

 

Egyéb természetvédelem - Archívum

Gyere velünk kirándulni a Csaj-tóra!

Kirándulásunk a Pusztaszeri Tájvédelmi Körzet második legnagyobb halastórendszeréhez vezet, amely különösen gazdag madárvilága miatt jelentős.

2014-06-23 Tovább »

Állj ki a Nagy-korallzátony megmentéséért!

A Nagy-korallzátonyt, a világ legnagyobb korallzátonyát az ausztrál és a queenslandi Kormány veszélyezteti! Az egyedülállóan összetett élőhelyen olyan ipari beruházásokat terveznek, amelyek végleg tönkreteszik ezt a törékeny ökoszisztémát. Meg kell állítanunk a zátony pusztítását, amíg még lehet, és van mit védenünk. Ezért a WWF kampányt indított a Nagy-korallzátony védelmében!

2014-06-13 Tovább »

 

Siklómentés Csillebércen

Egy bajba jutott erdei siklón segítettek a WWF követek! A szigetelő szalagba ragadt ártalmatlan állatról nem kis erőfeszítések árán sikerült leszedni a szalagot.

2014-06-07 Tovább »

Csapatunk a Turjánvidékre látogatott

A hét elején a WWF Magyarország csapata terepi napot tartott. Ritkán fordul elő, hogy minden kollégánknak megadatik egy kis ízelítő a munkánk gyümölcséből. Ezúttal a Turjánvidékre látogattunk el, a Life projektünk helyszínére. Élményeinkről három beszámoló is született, hiszen eseménydús napot tudhattunk magunk mögött. 

2014-05-29 Tovább »

 

Gyógynövények terítéken

Kunadacson a gyógynövények gyűjtésével kapcsolatos tudás igazi értéket képvisel. Látogatásunk során a helyi hagyományok őrzésének példaértékű kezdeményezésével találkoztunk.

2014-05-29 Tovább »

A Roche csatlakozik az ALD és a WWF közös fatelepítési programjához

A WWF és az ALD Klímaerdő-telepítési Programjának keretében a Roche (Magyarország) Kft. egy hektárnyi erdőt telepített a Duna-Dráva Nemzeti Parkban. A kezdeményezésnek köszönhetően a felnövekvő keményfa-liget erdő megköti, és ezáltal semlegesíti a vállalat által használt autópark egy éves szén-dioxid kibocsátását.

2014-05-20 Tovább »

 

Ennivaló gondok

A mezőgazdaság a globális fölmelegedés egyik legfőbb okozója. Azzal, hogy földet művelünk és jószágot tartunk, több üvegházhatású gázt juttatunk a levegőbe, mint a világ minden autója, teherkocsija, vasúti szerelvénye és repülőgépe összesen. A tehenészetek és a rizsföldek rengeteg metánt, a műtrágyázott szántók rengeteg dinitrogén-oxidot termelnek, az esőerdők égetéses irtásával rengeteg szén-dioxid jut a légkörbe. Itt a National Geographic magazin májusi számának ajánlója.

2014-05-09 Tovább »

Még zöldebb a teraszod?

A Budapesti Corvinus Egyetem Tájépítészeti Karán a Rerrich Béla Tájépítész Szakkollégium (RBTSZK) Balkon Aranya néven hirdetette meg városzöldítő versenyét, melynek keretében mindenki bemutathatja, mennyire sikerült felvirágoztatnia, élővé tennie a balkonját, teraszát, vagy akár csak a gangos folyosórészt az ajtaja előtt.

2014-05-06 Tovább »

 

Széntüzelés

A szén használata súlyos gondok okozója. Nincs mit szépíteni: a széntüzelés az energiatermelés egyik legszennyezőbb, legtöbb ártalommal járó módja. Ugyanakkor az is tény, hogy a szén az egyik legolcsóbb, egyelőre nehezen helyettesíthető tüzelőanyagunk. A témáról bővebben olvashattok a National Geographic magazin legújabb, áprilisi számában.

2014-04-03 Tovább »

Vidékfejlesztés vs. természetvédelem

Egyre több esetben mutatkozik meg, hogy a természetvédelmi ágazat nem képes megfelelően működni a Vidékfejlesztési Minisztérium keretei között. Ennek következménye, hogy a Magyarország Alaptörvényében lefektetett alapelvek: a biológiai sokféleség, a vizek, talajok és erdők védelme nem érvényesül kellőképpen. A WWF Magyarország felveti annak szükségét, hogy a természet- és környezetvédelem számára ismét önálló minisztériumot hozzon létre az új Kormány.

2014-04-01 Tovább »