WWF Magyarország

The WWF is run at a local level by the following offices...

 

Egyéb természetvédelem - Archívum

Szükséges, de nem elégséges

A WWF Magyarország reakciója a kormány klímavédelmi akciótervére. A globális környezeti krízis napi szinten megmutatkozó tünetei és a magyar társadalom növekvő környezeti elvárásai érdemi lépéseket sürgetnek a karbonsemlegesség és a fenntarthatóság területén.

2020-02-20 Tovább »

2020-as szuperév: itt az idő a tényleges tettekre!

A január 21-24-ig tartó Világgazdasági Fórum éves találkozóján bejelentették: az öt legnagyobb globális kockázati tényező kizárólag környezeti fenyegetettségekből áll. A 2020-as „szuperévben” azonban minden eddiginél több lehetőség adott arra, hogy elinduljunk a megoldás útján. A WWF ennek szellemében New Deal for Nature and People elnevezéssel indította útjára új egyezményét.

2020-01-22 Tovább »

 

Újra az év színével kampányol a WWF Magyarország

Ez alkalommal az új Pantone-szín, a Classic Blue inspirálta a WWF Magyarország aktuális kampányát, amely a globális levegőszennyezésre irányítja a figyelmet. Az ötletért és kommunikációért a White Rabbit reklámügynökség felel.

2019-12-11 Tovább »

Öntözés kontra környezetvédelem

Egy új törvényjavaslat értelmében sutba dobnák a környezet védelmét, hogy néhány gazda könnyebben öntözhesse földjét.

2019-11-21 Tovább »

 

Kétszeres Emmy-díjas A mi bolygónk!

Két kategóriában is nyert A mi bolygónkcímű természetfilm-sorozat az idei Emmy-díjátadón.

2019-09-18 Tovább »

Hétfőre elfogynak a Föld éves erőforrásai

Évről évre egyre hamarabb jön el a Túlfogyasztás Világnapja. Tavaly még augusztusra esett ez a nap, idén azonban már kevesebb mint 7 hónap alatt elhasználjuk a Föld egy évre elegendő erőforrásait

2019-07-24 Tovább »

 

A magyar kormány kiállását várják az EU karbon -semlegessége mellett

A magyar kormány napokban megjelent nyilatkozatai nem mutatnak egységes és világos álláspontot az EU karbonsemlegességére vonatkozóan.


2019-06-20 Tovább »

Ettől a héttől nekünk már „hitelez” a Föld

Ha mindenki úgy élne, mint a magyarok, a Föld éves tartalékai már június 14-én kimerültek volna. Ma a világ népességének 80%-a olyan országokban él, ahol több erőforrást használnak fel, mint amennyit az ökoszisztémák meg tudnak újítani.


2019-06-18 Tovább »

 

Egy bankkártyányi műanyagot eszünk meg hetente

A WWF és partnerei ma publikált tanulmánya szerint az emberek a táplálékkal átlagosan körülbelül 5 gramm műanyagot fogyasztanak hetente, ami egy bankkártya súlyának felel meg.

2019-06-12 Tovább »

Nyaralás a műanyag tengerben?

A Földközi-tenger mindössze vizeink 1%-át teszi ki, de a mikroműanyagok 7%-át tartalmazza, ami rekordmennyiségnek számít. 


2019-06-07 Tovább »