WWF Magyarország

The WWF is run at a local level by the following offices...

 

Egyéb természetvédelem - Archívum

A digitális térben zajlik idén a Föld Órája

A világ legnagyobb önkéntes akciója, a Föld Órája március 28-án idén is arra ösztönzi a magánszemélyeket, településeket, vállalatokat és szervezeteket, hogy fejezzék ki elkötelezettségüket bolygónk iránt. Hiszen mi, emberek sem lehetünk egészségesek, ha a minket körülvevő ökoszisztéma beteg.

2020-03-27 Tovább »

Te mit vállalsz a holnapért? Csatlakozz te is a Föld Órájához!

Ahogy minden évben, úgy idén is lesz Föld Órája! A világ legnagyobb önkéntes akciója keretében most arra kérünk mindenkit, hogy március 28-ától egy – vagy akár több – vállalással álljon ki a természet és a fenntarthatóság mellett. Hiszen mi sem lehetünk egészségesek, ha a minket körülvevő ökoszisztéma beteg, ezért itt az utolsó utáni pillanat a szemléletváltásra. Mert amit ma teszel, az lesz a holnapod. Szeretnénk, ha te is részese lennél az idei Föld Órájának, mert hisszük, hogy együtt lehetséges!

2020-03-20 Tovább »

 

Adó 1% - új influenszerekkel erősít a WWF Magyarország

A WWF Magyarország idén - a tavalyi koncepció folytatásaként - újra és újabb ismert emberek bevonásával kampányol a személyi jövedelemadó 1%-áért. Az "Együtt lehetséges!" szlogen alatt futó kampány hagyományos print, online és közösségi médiafelületeken fut a WWF Magyarország szakértői, sztárok, influenszerek és civilek bevonásával.

2020-03-12 Tovább »

Szükséges, de nem elégséges

A WWF Magyarország reakciója a kormány klímavédelmi akciótervére. A globális környezeti krízis napi szinten megmutatkozó tünetei és a magyar társadalom növekvő környezeti elvárásai érdemi lépéseket sürgetnek a karbonsemlegesség és a fenntarthatóság területén.

2020-02-20 Tovább »

 

2020-as szuperév: itt az idő a tényleges tettekre!

A január 21-24-ig tartó Világgazdasági Fórum éves találkozóján bejelentették: az öt legnagyobb globális kockázati tényező kizárólag környezeti fenyegetettségekből áll. A 2020-as „szuperévben” azonban minden eddiginél több lehetőség adott arra, hogy elinduljunk a megoldás útján. A WWF ennek szellemében New Deal for Nature and People elnevezéssel indította útjára új egyezményét.

2020-01-22 Tovább »

Újra az év színével kampányol a WWF Magyarország

Ez alkalommal az új Pantone-szín, a Classic Blue inspirálta a WWF Magyarország aktuális kampányát, amely a globális levegőszennyezésre irányítja a figyelmet. Az ötletért és kommunikációért a White Rabbit reklámügynökség felel.

2019-12-11 Tovább »

 

Öntözés kontra környezetvédelem

Egy új törvényjavaslat értelmében sutba dobnák a környezet védelmét, hogy néhány gazda könnyebben öntözhesse földjét.

2019-11-21 Tovább »

Kétszeres Emmy-díjas A mi bolygónk!

Két kategóriában is nyert A mi bolygónkcímű természetfilm-sorozat az idei Emmy-díjátadón.

2019-09-18 Tovább »

 

Hétfőre elfogynak a Föld éves erőforrásai

Évről évre egyre hamarabb jön el a Túlfogyasztás Világnapja. Tavaly még augusztusra esett ez a nap, idén azonban már kevesebb mint 7 hónap alatt elhasználjuk a Föld egy évre elegendő erőforrásait

2019-07-24 Tovább »

A magyar kormány kiállását várják az EU karbon -semlegessége mellett

A magyar kormány napokban megjelent nyilatkozatai nem mutatnak egységes és világos álláspontot az EU karbonsemlegességére vonatkozóan.


2019-06-20 Tovább »