WWF Magyarország

The WWF is run at a local level by the following offices...

 

Egyéb természetvédelem - Archívum

Politikai kampányolás a WWF logóval

A WWF Magyarország vezetése megdöbbenve értesült arról, hogy az Új Magyarország Párt a WWF, a világ legnagyobb természetvédelmi civil szervezetének közismert védjegyét, a panda logót használta fel politikai kampányához, veszélyeztetve ezzel a civil szervezet általánosan pozitív megítélését és hírnevét. A WWF Magyarország a leghatározottabban elhatárolódik minden politikai kampányüzenettől, és jogi úton is fellép jelképének törvénytelen és etikátlan felhasználása ellen.

2014-03-26 Tovább »

A barnamedve téli álma


A múlt héten véget ért a naptári tél, és ezzel a hazánkban egykor őshonos barnamedve téli álma is.
A barnamedve a Föld egyik legnagyobb termetű szárazföldi ragadozója, akár a 600-700 kg-ot is elérheti.
Általában reggel és este néz táplálék után, a nap többi részét pedig kiásott mélyedésében tölti. Nem kötődik területhez, évente akár több száz kilométert is bekóborol a táplálék után kutatva.

2014-02-28 Tovább »

 

Új lendületben a WWF

Jim Leape távozásával új vezérigatgató kerül a WWF International élére. Dr. Marco Lambertini, a 25 éves vezetői tapasztalattal rendelkező természetvédelmi szakember 2014. május 1-jétől látja el újdonsült feladatait a világ legnagyobb civil természetvédelmi szervezetének élén.

2014-02-19 Tovább »

III. Greennovációs Nagydíj

Február 14-éig lehet még pályázni a III. Grrennovációs Nagydíjra, ahová a fenntarthatóságot, környezetvédelmet, energia-megtakarítást bemutató pályázatokat várnak a szervezők.

2014-02-06 Tovább »

 

Boldog karácsonyt, Természetbarát!

Eredményes évet zár idén a WWF Magyarország, de támogatóink és követőink nélkül nem érhetnénk el ennyi sikert a természet megóvása érdekében. Köszönjük, hogy 2013-ban is velünk tartottál! E hazai, havas táj szépsége és békessége töltse be az ünnepeket!

2013-12-23 Tovább »

Teknősfészek a homokban

A Korall-háromszög területén a világ hét tengeri teknős faja közül hat fordul meg, Sabah vizeiben pedig ebből négy. A  kérgesteknős, a  közönséges cserepesteknős, a közönséges levesteknős és az olajzöld fattyúteknős mind védettek. Antal Alexa újabb izgalmas beszámoljója Borneóról.

2013-12-16 Tovább »

 

Halászháló és fenntartható jövő?

Mindannyian függünk a világtengertől valamilyen szinten. Földünk 71%-át óceán borítja. A tengeri szállítás biztosítja számunkra a fogyasztási cikkeink nagy részét, ugyanakkor ásványi nyersanyagokban is gazdag, nem beszélve a társadalom számára nyújtott rekreációs szolgáltatásokról. A Föld lakosságának nagy része, közvetve vagy közvetlenül, de a világtenger által nyújtott élelemforrásból nyeri táplálékát. Antal Alexa beszámolója a fenntartható halászatról és az élelmiszer-biztonságról Borneón.

2013-12-10 Tovább »

Vigyázat, varánusz-veszély!

Végre egy hétvégi kirándulásra nyílt lehetőségem. Régóta vártam, hogy megnézhessem a Kota Kinabalu előtt fekvő, 5 szigetből álló Tunku Abdul Rahman tengeri park szigeteit. Gaya és Mammutik szigetén már jártam, a másik 3 sziget azonban váratott magára.

2013-11-27 Tovább »

 

Sorsjegyekkel a természetért

Idén folytatódott a Szerencsejáték Zrt. és a WWF Magyarország együttműködése, az Állatvilág sorsjegyeket követően ugyanis idén tavasszal és ősszel az Állati Párok sorozat két szériája került a boltokba.

2013-11-25 Tovább »

Muszlimok a természet-védelemért

Ahogyan korábban említettem, Sabah számtalan népcsoportnak ad otthont, igazi kulturális gyüjtő-tégely. A diverz eredet mellett a vallás is hasonlóan színes képet mutat. A buddhista, keresztény, hindu és egyéb vallások mellett a lakosság nagy százaléka, Malajzia-szerte több mint 50% a muszlim vallást gyakorolja.

2013-11-19 Tovább »