WWF Magyarország

The WWF is run at a local level by the following offices...

 

Egyéb természetvédelem - Archívum

A Suluk érkezése

Kollégánk Antal Alexa 1 évet a WWF Malajzia munkatársaként Borneó szigetén tölt, hogy segítse az ottani munkát. Élménybeszámoló-sorozatában most bepillantást nyerhetünk a sziget csodálatos élővilágába és megtudhatjuk hogyan telnek a mindennapok Kota Kinabalu városában. A sorozat negyedik részébena  suluk nép nem mindennapi történetét ismerhetjük meg.

2013-10-21 Tovább »

A Tun Mustapha Park

Kollégánk Antal Alexa 1 évet a WWF Malajzia munkatársaként Borneó szigetén tölt, hogy segítse az ottani munkát. Élménybeszámoló-sorozatában most bepillantást nyerhetünk a sziget csodálatos élővilágába és megtudhatjuk hogyan telnek a mindennapok Kota Kinabalu városában. A sorozat harmadik részében a WWF Borneó tengervédelmi programjáról tudhatunk meg részleteket.

2013-10-20 Tovább »

 

Zöld életmód Borneón

Kollégánk Antal Alexa 1 évet a WWF Malajzia munkatársaként Borneó szigetén tölt, hogy segítse az ottani munkát. Élménybeszámoló-sorozatában most bepillantást nyerhetünk a sziget csodálatos élővilágába és megtudhatjuk hogyan telnek a mindennapok Kota Kinabalu városában. A sorozat második részében a WWF Borneó irodájának működésébe nyerhetünk bepillantást.

2013-10-18 Tovább »

A kezdet Kota Kinabalun

Kollégánk Antal Alexa 1 évet a WWF Malajzia munkatársaként Borneó szigetén tölt, hogy segítse az ottani munkát. Élménybeszámoló-sorozatában most bepillantást nyerhetünk a sziget csodálatos élővilágába és megtudhatjuk hogyan telnek a mindennapok Kota Kinabalu városában.

2013-10-10 Tovább »

 

Karkötő a természet védelméért

A Cruciani C a divat mellett már hazánkban is a természetvédelem elkötelezettjévé vált: új karkötőjét kimondottan a WWF-nek ajánlja, hiszen a zöld civilszervezet emblémája, a panda egy makramékarkötő alapmotívumaként jelenik meg. A karkötők értékesítéséből befolyó összeg 20%-a a WWF Magyarország Hiúzvédelmi Programját támogatja. Vegyél Te is egy pandás karkötőt itt!

2013-08-13 Tovább »

Oroszlánkirályság

A macskafélék közül csak az oroszlán társas lény: falkákba, bandákba tömörül, szövetségesei számát, erősségét az evolúciós haszon szabja meg. De miért olyan fontos számára az együttműködés? Csak így tud nagyobb, erősebb prédát ejteni? Csak csapatban tudja igazán megvédeni a kölykeit? Vagy a területért folyó harc miatt keres társakat? Ezekre a kérdésekre az elmúlt negyven évben jórészt a Serengeti Nemzeti Park oroszlánjainak vizsgálatából kaptunk választ.

2013-08-08 Tovább »

 

Újabb WWF Zöld Szobák

A Danubius Hotels Group a WWF Magyarországgal együttműködésben zöld szobákat alakított ki az Örökös Zöld szálloda címet elnyert Danubius Hotel Flamenco-ban.

2013-07-25 Tovább »

Modern Követek

A WWF Magyarország technológiai fejlesztések bevezetésére szánta el magát, amelyben támogató partnerként a Telenort választotta. A világ legnagyobb természetvédelmi civilszervezetének hazai munkatársai, a WWF Követek már a csúcstechnológia segítségével mutathatják be programjaikat és a szervezet támogatási lehetőségeit az érdeklődők számára.

2013-07-24 Tovább »

 

A természet választása

A természetbarát bőrápolás és a környezettudatos termék-előállítás fontosságára hívja fel a figyelmet a WWF Magyarország és az Ilcsi Szépítő Füvek együttműködése. Az Ilcsi termékeire WWF logó került, hangsúlyozva, hogy a bio alapanyagú kozmetikumok hozzájárulnak természeti értékeink megóvásához.

2013-07-09 Tovább »

Őskáosz a Nap háza táján

Újabb érdekes cikkajánló a National Geographic Magazinból: Rég tisztában vagyunk azzal, hogy a bolygók, az üstökösök és a Nap körül keringő egyéb égitestek örvénylő por- és gázkorongból keletkeztek mintegy 4,5 milliárd évvel ezelőtt. Az iskolában még úgy tanultuk, hogy a Naprendszer óraműpontossággal működik. „Az volt a közkeletű felfogás, hogy a kilenc bolygó kötött, állandó pályán kering, amíg csak világ a világ” – magyarázza Renu Malhotra, az Arizonai Egyetem munkatársa.

2013-07-08 Tovább »