WWF Magyarország

The WWF is run at a local level by the following offices...

 

Egyéb természetvédelem - Archívum

Idilli korallvilág

Van egy édenkert a Csendes-óceánban: a kehelyforma Kimbe-öböl Pápua Új-Guinea térségében, Új-Britannia sziget partjainál. A National Geographic magazin legújabb, novemberi számában számos érdekesség olvasható a csodálatos korallvilágról.

2013-11-18 Tovább »

Én mint korallzátony ellenőr

Már pár hete visszaértem Semporna-ból, ahol a várva várt merülések elmaradtak, a fegyveres konfliktusnak köszönhetően, amikor a tengervédelmi program tagja lévén lehetőségem nyílt „Open Water Diver” minősítésem mellé egy „eco-diver” képzést elvégezni.

2013-11-11 Tovább »

 

Veszélyben a tenger ragadozói

A Sulu-Sulawesi tengeri ökorégió védelmében indított program magában foglalja a cápák védelmét, ez az egyik természetvédelmi cél.

2013-11-04 Tovább »

A Suluk érkezése

Kollégánk Antal Alexa 1 évet a WWF Malajzia munkatársaként Borneó szigetén tölt, hogy segítse az ottani munkát. Élménybeszámoló-sorozatában most bepillantást nyerhetünk a sziget csodálatos élővilágába és megtudhatjuk hogyan telnek a mindennapok Kota Kinabalu városában. A sorozat negyedik részébena  suluk nép nem mindennapi történetét ismerhetjük meg.

2013-10-21 Tovább »

 

A Tun Mustapha Park

Kollégánk Antal Alexa 1 évet a WWF Malajzia munkatársaként Borneó szigetén tölt, hogy segítse az ottani munkát. Élménybeszámoló-sorozatában most bepillantást nyerhetünk a sziget csodálatos élővilágába és megtudhatjuk hogyan telnek a mindennapok Kota Kinabalu városában. A sorozat harmadik részében a WWF Borneó tengervédelmi programjáról tudhatunk meg részleteket.

2013-10-20 Tovább »

Zöld életmód Borneón

Kollégánk Antal Alexa 1 évet a WWF Malajzia munkatársaként Borneó szigetén tölt, hogy segítse az ottani munkát. Élménybeszámoló-sorozatában most bepillantást nyerhetünk a sziget csodálatos élővilágába és megtudhatjuk hogyan telnek a mindennapok Kota Kinabalu városában. A sorozat második részében a WWF Borneó irodájának működésébe nyerhetünk bepillantást.

2013-10-18 Tovább »

 

A kezdet Kota Kinabalun

Kollégánk Antal Alexa 1 évet a WWF Malajzia munkatársaként Borneó szigetén tölt, hogy segítse az ottani munkát. Élménybeszámoló-sorozatában most bepillantást nyerhetünk a sziget csodálatos élővilágába és megtudhatjuk hogyan telnek a mindennapok Kota Kinabalu városában.

2013-10-10 Tovább »

Karkötő a természet védelméért

A Cruciani C a divat mellett már hazánkban is a természetvédelem elkötelezettjévé vált: új karkötőjét kimondottan a WWF-nek ajánlja, hiszen a zöld civilszervezet emblémája, a panda egy makramékarkötő alapmotívumaként jelenik meg. A karkötők értékesítéséből befolyó összeg 20%-a a WWF Magyarország Hiúzvédelmi Programját támogatja. Vegyél Te is egy pandás karkötőt itt!

2013-08-13 Tovább »

 

Oroszlánkirályság

A macskafélék közül csak az oroszlán társas lény: falkákba, bandákba tömörül, szövetségesei számát, erősségét az evolúciós haszon szabja meg. De miért olyan fontos számára az együttműködés? Csak így tud nagyobb, erősebb prédát ejteni? Csak csapatban tudja igazán megvédeni a kölykeit? Vagy a területért folyó harc miatt keres társakat? Ezekre a kérdésekre az elmúlt negyven évben jórészt a Serengeti Nemzeti Park oroszlánjainak vizsgálatából kaptunk választ.

2013-08-08 Tovább »

Újabb WWF Zöld Szobák

A Danubius Hotels Group a WWF Magyarországgal együttműködésben zöld szobákat alakított ki az Örökös Zöld szálloda címet elnyert Danubius Hotel Flamenco-ban.

2013-07-25 Tovább »