WWF Magyarország

The WWF is run at a local level by the following offices...

 

Egyéb természetvédelem - Archívum

Együtt a jegesmedvékért

Az Északi-sarkkör vándorai a jegesmedvék, amely állatok élőhelye a klímaváltozás hatásai miatt veszélybe került. A WWF és a Coca-Cola most közös kampányban fog össze a sarkvidék királyainak megmentéséért. A két szervezet az Arctic Home nevű kampány során arra buzdít mindenkit, csatlakozzanak hozzájuk, és adományukkal támogassák a jegesmedvék élőhelyének megóvását.

2013-01-22 Tovább »

Planking után Polar Bearing

A planking napjaink egyik legnépszerűbb őrülete, melynek lényege, hogy a legkülönbözőbb felületeken kell mozdulatlanul feküdni egy kép erejéig. A WWF Magyarország jóvoltából a hét második felében lehetőségünk van kipróbálni a planking nyomán megszületett Polar Bearing-et, hogy ezzel hívjuk fel a figyelmet a jegesmedvék élőhelyének megóvására.

2013-01-22 Tovább »

 

Agyarak ládában, cápauszony a háztetőn

A természetvédő szervezetek intenzív tiltakozása miatt a veszélyeztetett fajok kereskedelméből élő orvvadászoknak egyre találékonyabbnak kell lenniük, amikor a távol-keleti országokba csempésznek. Hongkongban idén már két elképesztő eset is bizonyítja, hogy a vásárlói igények kielégítéséért szinte mindenre képesek a gyakran szervezett bűnözői csoportok keretében működő, orvvadászattól sem visszariadó szervezetek.

2013-01-17 Tovább »

Megint 668-al kevesebb

2012-ben rekordot döntött az orrszarvúk illegális kilövésének száma. Tavaly 668 egyedet mészároltak le és fosztottak meg tülkétől azért, hogy a feketepiacon értékesítsék azt. A szám sokkoló, mivel a 2011-es adathoz képest közel 50 %-os emelkedést mutat. Ha nem születik hatékony megoldás az orvvadászat megszüntetésére, a vadonból rövidesen kihalhatnak az orrszarvúk.

2013-01-15 Tovább »

 

Mozizz a természetért!

Jótékonysági vetítésre invitál a WWF Magyarország és a Mozinet, amelyen A messzi dél vadjai  (12) című lélegzetelállító filmet mutatjuk be. Minden eladott jegy árának 50 %-a a szervezet természetvédelmi munkáját támogatja.

2013-01-03 Tovább »

Karácsonykor is környezet-tudatosan!

Az ünnepek közeledtével rengetegen ragadnak tollat és küldenek szeretteiknek, ismerőseiknek karácsonyi képeslapot. A papírra vetett kedves sorok által érzett öröm azonban hamar elszáll, ha órákat kell sorba állnunk a postán, és gondosan megírt lapunk, csak szilveszter környékén érkezik meg. A WWF Magyarország idén is környezettudatos módot választott arra, hogy támogatóinak kellemes ünnepeket kívánjon.

2012-12-20 Tovább »

 

Tervezz a természetért!

A WWF és a Threadless közös tervezői pályázatot hirdet, amelyen bárki kiélheti kreativitását egy jó ügy érdekében. A legjobb terv gazdája értékes jutalmat kap, arról nem is beszélve, hogy munkáját viszont láthatja a Threadless neves dizájnereinek alkotásai között pólókon, bögréken és táskákon megörökítve. A nyertes alkotással ellátott pólók árának 25 %-a pedig a WWF-hez kerül, ezzel támogatva a szervezet természetvédelmi munkáját.

2012-12-06 Tovább »

A Fehér Ház is kiáll az orrszarvúkért

Az Egyesült Államok külügyminisztere, Hillary Clinton teljes mértékben kiállt a veszélyeztetett fajok illegális kereskedelme ellen, és hangsúlyozta, hogy ez a kérdés nem csupán természetvédelmi, de kül-, és biztonságpolitikai ügy is. Az amerikai külügyminisztérium által rendezett rendezvényen nagy hangsúlyt fektettek a problémára való figyelemfelkeltés fontosságára, amely többek között a WWF és a TRAFFIC "Kill the Trade" kampányának is alappillére.

2012-11-27 Tovább »

 

Remény a hegyi gorilláknak

880-ra emelkedett a hegyi gorillák száma világszerte, derül ki egy, az Ugandai Természetvédelmi Hatóság által a napokban kiadott tanulmányból. A súlyosan veszélyeztetett faj egyedeire a legnagyobb veszélyt az orvvadászat jelenti, azonban az a tény, hogy 2010 óta 94 egyeddel nőtt a számuk reményt adhat a megmentésükért folytatott harcban.

2012-11-14 Tovább »

Nem lehet elég korán elkezdeni

Ha azt akarjuk, hogy gyermekeink érdeklődve szemléljenek egy hangyabolyt és ne akarják széttaposni, az erdők és rétek ezerszínű virágaiban pedig gyönyörködjenek, és ne akarják őket leszakítani, akkor a természet szeretetét már kisgyermek korban beléjük kell plántálni. A WWF Magyarország éppen ezért nem elégszik meg a felnőttek és a fiatalok tudatformálásával, hanem a legkisebbek, az óvodások felé is nyitott tájékoztató programjaival.

2012-11-08 Tovább »