WWF Magyarország

The WWF is run at a local level by the following offices...

 

Egyéb természetvédelem - Archívum

Megint 668-al kevesebb

2012-ben rekordot döntött az orrszarvúk illegális kilövésének száma. Tavaly 668 egyedet mészároltak le és fosztottak meg tülkétől azért, hogy a feketepiacon értékesítsék azt. A szám sokkoló, mivel a 2011-es adathoz képest közel 50 %-os emelkedést mutat. Ha nem születik hatékony megoldás az orvvadászat megszüntetésére, a vadonból rövidesen kihalhatnak az orrszarvúk.

2013-01-15 Tovább »

Mozizz a természetért!

Jótékonysági vetítésre invitál a WWF Magyarország és a Mozinet, amelyen A messzi dél vadjai  (12) című lélegzetelállító filmet mutatjuk be. Minden eladott jegy árának 50 %-a a szervezet természetvédelmi munkáját támogatja.

2013-01-03 Tovább »

 

Karácsonykor is környezet-tudatosan!

Az ünnepek közeledtével rengetegen ragadnak tollat és küldenek szeretteiknek, ismerőseiknek karácsonyi képeslapot. A papírra vetett kedves sorok által érzett öröm azonban hamar elszáll, ha órákat kell sorba állnunk a postán, és gondosan megírt lapunk, csak szilveszter környékén érkezik meg. A WWF Magyarország idén is környezettudatos módot választott arra, hogy támogatóinak kellemes ünnepeket kívánjon.

2012-12-20 Tovább »

Tervezz a természetért!

A WWF és a Threadless közös tervezői pályázatot hirdet, amelyen bárki kiélheti kreativitását egy jó ügy érdekében. A legjobb terv gazdája értékes jutalmat kap, arról nem is beszélve, hogy munkáját viszont láthatja a Threadless neves dizájnereinek alkotásai között pólókon, bögréken és táskákon megörökítve. A nyertes alkotással ellátott pólók árának 25 %-a pedig a WWF-hez kerül, ezzel támogatva a szervezet természetvédelmi munkáját.

2012-12-06 Tovább »

 

A Fehér Ház is kiáll az orrszarvúkért

Az Egyesült Államok külügyminisztere, Hillary Clinton teljes mértékben kiállt a veszélyeztetett fajok illegális kereskedelme ellen, és hangsúlyozta, hogy ez a kérdés nem csupán természetvédelmi, de kül-, és biztonságpolitikai ügy is. Az amerikai külügyminisztérium által rendezett rendezvényen nagy hangsúlyt fektettek a problémára való figyelemfelkeltés fontosságára, amely többek között a WWF és a TRAFFIC "Kill the Trade" kampányának is alappillére.

2012-11-27 Tovább »

Remény a hegyi gorilláknak

880-ra emelkedett a hegyi gorillák száma világszerte, derül ki egy, az Ugandai Természetvédelmi Hatóság által a napokban kiadott tanulmányból. A súlyosan veszélyeztetett faj egyedeire a legnagyobb veszélyt az orvvadászat jelenti, azonban az a tény, hogy 2010 óta 94 egyeddel nőtt a számuk reményt adhat a megmentésükért folytatott harcban.

2012-11-14 Tovább »

 

Nem lehet elég korán elkezdeni

Ha azt akarjuk, hogy gyermekeink érdeklődve szemléljenek egy hangyabolyt és ne akarják széttaposni, az erdők és rétek ezerszínű virágaiban pedig gyönyörködjenek, és ne akarják őket leszakítani, akkor a természet szeretetét már kisgyermek korban beléjük kell plántálni. A WWF Magyarország éppen ezért nem elégszik meg a felnőttek és a fiatalok tudatformálásával, hanem a legkisebbek, az óvodások felé is nyitott tájékoztató programjaival.

2012-11-08 Tovább »

Elektronikus számlák bolygónk jövőjéért

Évente több millió köbméter papírt használunk el számlák kinyomtatására, amelyek többsége rövid időn belül a kukában végzi. A WWF Magyarország és a Brainwave Consulting Kft. együttműködése azonban könnyíthet a Földünket érintő terheken.

2012-10-10 Tovább »

 

Főtámogatót keresünk Erdővédelmi Programunk számára!

A WWF Magyarország főtámogatót keres Erdővédelmi Programja számára. A státuszt betöltő vállalatnak lehetőséget biztosítunk a támogatás és az erdővédelemhez kapcsolódó terepi projektek folyamatos kommunikációjára, valamint a programhoz kapcsolódó rendezvényeken történő részvételre.

2012-10-10 Tovább »

Zöld stratégia vállalatok számára: Lafarge - WWF Magyarország együttműködés

Világszerte a WWF kiemelt célja, hogy elősegítse a cégek környezetbarátabb működését. A stratégia része a vállalatok üvegházhatású gáz kibocsátási céljainak meghatározása és kibocsátás-csökkentési illetve energia-megtakarítási lehetőségeik kidolgozása. A WWF Magyarország idén többek között a Lafarge hazai cementgyárával indított el ilyen együttműködést.

2012-10-10 Tovább »