WWF Magyarország

The WWF is run at a local level by the following offices...

 

Egyéb természetvédelem - Archívum

Föld Órája 2013 - Támogatókat keresünk legsikeresebb kampányunk jövő évi megvalósításához!

A 2012-es Föld Óráját a WWF Magyarország eddigi legsikeresebb kampányaként tartja számon. A kampány során közel 400 média-megjelenéssel 44 millió embert értünk el, melynek médiaértéke összesen mintegy 200 millió forint.

2012-10-10 Tovább »

Ajándékozzon partnereinek WWF Örökbefogadást karácsonyra!

A WWF Magyarország örökbefogadási csomagja személyre szabható, egyedi és különleges ajándék partnerei vagy munkatársai számára, amely fenntartható és környezetbarát módon igyekszik örömet szerezni a karácsonyi forgatagban. A WWF Magyarország az örökbefogadásokból befolyt bevételt természetvédelemi tevékenységére illetve veszélyeztetett fajok védelmére fordítja.

2012-10-10 Tovább »

 

A rákosi viperák nyomában

Újabb izgalmas cikket olvashatunk a Fishing & Hunting Magazin októberi számában a WWF Magyarország egyik terepi projektjéről. A Turjánvidék LIFE+ Természet Program során, többek között a hazánkban őshonos, fokozottan védett hüllőfajnak, a rákosi viperának is otthont adó katonai lőtéren zajlik a természetvédelmi tevékenység.

2012-10-05 Tovább »

Adományvonal a természetért

A WWF Magyarország is csatlakozott ahhoz a kezdeményezéshez, amelynek segítségével meghonosulhat a széleskörű telefonos adományozás hazánkban. A 13600-55-ös számot mobiltelefonról felhívva a szervezet természetvédelmi munkájához járulhatsz hozzá.

2012-10-05 Tovább »

 

Danubius Családi Zöld Nap

A 40 éves Danubius Hotels családi napot szervez a Feneketlen-tóhoz. A zöld rendezvényen a WWF Magyarország is képviselteti magát a Vízlábnyom Roadshow-val. Gyere el és próbáld ki az interaktív eszközöket, vegyél részt a nyereményjátékon és tölts el egy környezettudatos napot a családoddal!

2012-10-03 Tovább »

Két évvel a tragédia után

Már két év is eltelt az ajkai vörösiszap-katasztrófa óta, de vannak, akik sosem felejtik el a tragédia napját. Az OzoneNetwork TV stábja az iszapömlés idején is a helyszínen forgatott, és most visszatértek megnézni, mi változott az elmúlt időszakban. A film feltárja a tragédia okait és következményeit, a településen végzett mérések döbbenetes adatait, valamint a látványos számítógépes grafikákkal megmutatja, mi történt az iszapömlést megelőző pillanatokban.

2012-10-03 Tovább »

 

Fejtsd meg a rejtélyt!

Ma indul a WWF Magyarország telefonos adományvonala. Ha felívod a 13655-ös telefonszámot, 500 Ft-tal támogatod a szervezet természetvédelmi munkáját. Az adományvonal "nagykövete" egy népszerű magyar művész, akinek kiléte egyenlőre titok, de egy izgalmas játék keretében talán sikerül rá fényt deríteni!

2012-10-01 Tovább »

WWF Menü a szezonalitás jegyében

Ételeink elkészítése során is fontos, hogy odafigyeljünk a természetvédelmi szempontokra. Sokan nem is tudják, mennyi terhet jelentenek bolygónknak az élelmiszerek szállítása és feldolgozása során keletkezett károsanyagok. Budapest három népszerű vendéglátóhelyén azonban már úgy étkezhetünk, hogy azzal környezetünket is kíméljük.

2012-09-28 Tovább »

 

Környezettudatos kikapcsolódás ősszel

Lassan fél éve élvezhetjük a "WWF Zöld szobáit" a gyulai Elizabeth Hotelben, ahol a kellemes pihenés mellett környezettudatosan üdülhetünk. A festői környezetben található szálloda különleges szolgáltatásai teszik mindenki számára élménnyé a pihenést.

2012-09-26 Tovább »

Együtt a veszélyeztetett fajokért

A WWF több mint 50 éve küzd a veszélyeztetett állat- és növényfajok megóvásáért. A WWF és a Nemzetközi Természetvédelmi Unió (IUCN) közösen döntöttek úgy, hogy létrehoznak egy olyan szervezetet, amely a veszélyeztetett fajok kereskedelmét ellenőrzi, és szabályozza, így született meg a TRAFFIC. A szervezetet 1976-ban alapították, és dolgozói azóta, a WWF-fel közösen töretlenül munkálkodnak a fajok védelmén.

2012-09-17 Tovább »