WWF Magyarország

The WWF is run at a local level by the following offices...

 

Egyéb természetvédelem - Archívum

WWF Menü a szezonalitás jegyében

Ételeink elkészítése során is fontos, hogy odafigyeljünk a természetvédelmi szempontokra. Sokan nem is tudják, mennyi terhet jelentenek bolygónknak az élelmiszerek szállítása és feldolgozása során keletkezett károsanyagok. Budapest három népszerű vendéglátóhelyén azonban már úgy étkezhetünk, hogy azzal környezetünket is kíméljük.

2012-09-28 Tovább »

Környezettudatos kikapcsolódás ősszel

Lassan fél éve élvezhetjük a "WWF Zöld szobáit" a gyulai Elizabeth Hotelben, ahol a kellemes pihenés mellett környezettudatosan üdülhetünk. A festői környezetben található szálloda különleges szolgáltatásai teszik mindenki számára élménnyé a pihenést.

2012-09-26 Tovább »

 

Együtt a veszélyeztetett fajokért

A WWF több mint 50 éve küzd a veszélyeztetett állat- és növényfajok megóvásáért. A WWF és a Nemzetközi Természetvédelmi Unió (IUCN) közösen döntöttek úgy, hogy létrehoznak egy olyan szervezetet, amely a veszélyeztetett fajok kereskedelmét ellenőrzi, és szabályozza, így született meg a TRAFFIC. A szervezetet 1976-ban alapították, és dolgozói azóta, a WWF-fel közösen töretlenül munkálkodnak a fajok védelmén.

2012-09-17 Tovább »

Denevérekkel a Bükkben

Izgalmas utazásra hív minden érdeklődőt a Magyar Karszt- és Barlangkutató Társulat. Szeptember 21 és 23 között a denevéreké a főszerep, hiszen érdekes előadásokon és kalandos terepi kiránduláson ismerkedhetünk meg a bőregerek életével.

2012-09-13 Tovább »

 

Az év önkéntese

Civil szervezetként sokszor kérjük népes önkéntes táborunkat arra, hogy segítsenek nekünk. Éppen ezért fontosnak tartjuk, hogy mi is támogassunk más szervezeteket ilyen módon, és ezzel mutassunk jó példát. Egyik rendszeresen önkénteskedő munkatársunkra különösen büszkék lehetünk, hiszen a Fauna Egyesület őt választotta az év önkéntesévé.

2012-09-05 Tovább »

Tanösvénybejárás és közönségtalálkozó

Szeptember 8-án különleges programra invitálunk a WWF egyik tanösvényéhez. Amellett, hogy megcsodálhatod a Naplás-tó élővilágát népszerű hazai blogok szerzőivel is találkozhatsz, és együtt tölthetünk el egy délutánt a természetben.

2012-09-03 Tovább »

 

Úszó robottal a nagy fehércápákért

Vízen úszó robot segítségével követik nyomon a kutatók a nagy fehércápák csendes-óceáni mozgását, remélve, hogy ezzel sikerül bővíteni a tengeri ragadozókkal kapcsolatos tudományos ismereteket. A robot segítségével bepillanthatunk a tengerek mélyén élő állatok csodálatos és eddig ismeretlen világába.

2012-08-23 Tovább »

Mentsük meg a legapróbb delfineket

A WWF petíciót indít a világ legkisebb és legritkább delfin alfaja, a Maui-delfin megóvása érdekében, melynek egyedszáma csupán 55 kifejlett példányra tehető, s azonnali védelem nélkül a biztos kihalás veszélye fenyegeti.

2012-08-23 Tovább »

 

Napenergiával működő csónakmotor a Balatonon

A napokban nem mindennapi élményben lehetett része a WWF Magyarország egyik munkatársának, hiszen a Balatont egy napelemmel működtetett motoros csónakkal szelte át. Az elképesztő találmány forradalmasíthatja a vízi közlekedést, és természetvédelmi szempontból is kiemelkedő, hiszen semmivel sem szennyezi a vizet.

2012-08-16 Tovább »

Bájitalért vadásznak az oroszlánokra

A dél-afrikai oroszlánokat korábban a trófeáért vadászták, most az ázsiai hagyományos gyógyászatban felhasznált csontjukért kerültek veszélybe. A természetvédelmi szakaemberek szerint mostanában már kifejezetten a csontjukért tenyésztik az oroszlánokat, és amíg a kereslet folyamatosan nő a civil szervezetek tehetetlenek.

2012-08-15 Tovább »