WWF Magyarország

The WWF is run at a local level by the following offices...

 

Egyéb természetvédelem - Archívum

Denevérekkel a Bükkben

Izgalmas utazásra hív minden érdeklődőt a Magyar Karszt- és Barlangkutató Társulat. Szeptember 21 és 23 között a denevéreké a főszerep, hiszen érdekes előadásokon és kalandos terepi kiránduláson ismerkedhetünk meg a bőregerek életével.

2012-09-13 Tovább »

Az év önkéntese

Civil szervezetként sokszor kérjük népes önkéntes táborunkat arra, hogy segítsenek nekünk. Éppen ezért fontosnak tartjuk, hogy mi is támogassunk más szervezeteket ilyen módon, és ezzel mutassunk jó példát. Egyik rendszeresen önkénteskedő munkatársunkra különösen büszkék lehetünk, hiszen a Fauna Egyesület őt választotta az év önkéntesévé.

2012-09-05 Tovább »

 

Tanösvénybejárás és közönségtalálkozó

Szeptember 8-án különleges programra invitálunk a WWF egyik tanösvényéhez. Amellett, hogy megcsodálhatod a Naplás-tó élővilágát népszerű hazai blogok szerzőivel is találkozhatsz, és együtt tölthetünk el egy délutánt a természetben.

2012-09-03 Tovább »

Úszó robottal a nagy fehércápákért

Vízen úszó robot segítségével követik nyomon a kutatók a nagy fehércápák csendes-óceáni mozgását, remélve, hogy ezzel sikerül bővíteni a tengeri ragadozókkal kapcsolatos tudományos ismereteket. A robot segítségével bepillanthatunk a tengerek mélyén élő állatok csodálatos és eddig ismeretlen világába.

2012-08-23 Tovább »

 

Mentsük meg a legapróbb delfineket

A WWF petíciót indít a világ legkisebb és legritkább delfin alfaja, a Maui-delfin megóvása érdekében, melynek egyedszáma csupán 55 kifejlett példányra tehető, s azonnali védelem nélkül a biztos kihalás veszélye fenyegeti.

2012-08-23 Tovább »

Napenergiával működő csónakmotor a Balatonon

A napokban nem mindennapi élményben lehetett része a WWF Magyarország egyik munkatársának, hiszen a Balatont egy napelemmel működtetett motoros csónakkal szelte át. Az elképesztő találmány forradalmasíthatja a vízi közlekedést, és természetvédelmi szempontból is kiemelkedő, hiszen semmivel sem szennyezi a vizet.

2012-08-16 Tovább »

 

Bájitalért vadásznak az oroszlánokra

A dél-afrikai oroszlánokat korábban a trófeáért vadászták, most az ázsiai hagyományos gyógyászatban felhasznált csontjukért kerültek veszélybe. A természetvédelmi szakaemberek szerint mostanában már kifejezetten a csontjukért tenyésztik az oroszlánokat, és amíg a kereslet folyamatosan nő a civil szervezetek tehetetlenek.

2012-08-15 Tovább »

Orrszarvú árvaház Dél-Afrikában

Megnyílt az első orrszarvú árvaház Dél-Afrikában, ahol az orvvadászok áldozatául esett rinocéroszok kicsinyeit fogadják be és nevelik fel. Az első lakó egy négyhónapos, és máris 100 kilós borjú.

2012-08-13 Tovább »

 

Együtt az elefántokért

Augusztus 12-én az Elefántok Nemzetközi Napját ünnepeljük. Idén először kerül megrendezésre az ormányosokról szóló kezdeményezés, azonban a tervek szerint a jövőben egy egész mozgalom indul el, amelynek célja megmenteni a vadon élő elefántokat. A szavannák és erdők óriásait ugyanis állandó veszély fenyegeti, az orvvadászok folyamatosan lesben állnak, hogy megfosszák őket agyaruktól. A WWF két kontinensen küzd az elefántok megmentéséért.

2012-08-09 Tovább »

Veszély fenyegeti a makikat

Valószínűleg kevesen vannak, akik ne emlékeznének a Madagaszkár című sikerfilm elbűvölő hőseire, a lemúrokra, vagy más néven makikra.  A sziget őslakói azonban nem élhetnek a filmben látott boldog és gondtalan életet, hiszen az erdőirtások miatt élőhelyük folyamatosan csökken. A WWF figyelemfelhívó kampányt indított a megmentésükért.

2012-08-07 Tovább »