WWF Magyarország

The WWF is run at a local level by the following offices...

 

Egyéb természetvédelem - Archívum

Környezetvédelmi sorozat az OzoneNetwork-ön

Erőss Zsolt, Magyarország vezető expedíciós hegymászója lesz a házigazdája a napokban induló környezetvédelmi sorozatnak az OzoneNetwork műsorán. Az OzoneGPS nevű programban hazai és külföldi érdekességekkel, felfedezésekkel és nem utolsósorban lélegzetelállító felvételekkel találkozhatnak a nézők, a környezetvédelem témakörét bejárva.

2012-08-01 Tovább »

Képeslapok a tigrisek őreinek

A WWF a Nemzetközi Vadőr Nap alkalmából egyedülálló kezdeményezéssel támogatja azokat a bátor férfiakat és nőket, akik nap mint nap az orvvadászokkal küzdenek meg azért, hogy a vadon élő állatok életét megmentsék. A Cards4Tigers (Képeslapok a tigriseknek) elnevezésű program segítségével mi is köszönetet mondhatunk a vadvilág őreinek.

2012-07-31 Tovább »

 

A két sziget meséje

A Sulu-tenger szívében fekszik a Tubbataha-atoll két korallzátonyokkal tarkított szárazföldje, amelyek páratlan madárvilágnak adnak otthont. A Fülöp-szigetek egyik utolsó háborítatlan madárkolóniáját az elmúlt évtizedekben alig érte emberi behatás, a WWF pedig azon dolgozik, hogy ez így is maradjon, és a szigetpár élővilága zavartalanul birtokolhassa a területet.

2012-07-18 Tovább »

Cikksorozat és szemléletformálás

A WWF Magyarország számára nagyon fontos a környezeti nevelés, hiszen munkánk egy jelentős része arról szól, hogy az embereket különböző módokon megismertessük a környezettudatosság és a természetvédelem fontosságával. A 2012-es évben szervezetünk ennek jegyében hosszú távú partnerséget alakított ki egy magazinnal.

2012-07-04 Tovább »

 

WWF csomag az Elizabeth Hotelben

A nyári szabadságok idejéhez közeledve a WWF Magyarország és a gyulai Elizabeth Hotel közös projektbe vágott. A szállodában öt „zöld szobát” alakítottak ki, melyek vendégei látogatásukkal a kellemes és felüdülő pihenés mellet a WWF Magyarország erdővédelmi programját támogatják.

2012-07-03 Tovább »

Meghalt Magányos George

A Galápagos Nemzeti Park szóvivője szomorúan jelentette be, hogy elpusztult a Magányos George névre hallgató óriásteknős, amely alfajának, a pinta-szigeti teknősöknek utolsó példánya volt.

2012-06-27 Tovább »

 

Teknősök a drogtanyán

Néhány nappal ezelőtt a rendőrség egy Nagymaros közelében található családi házban tartott razziát, ahol nyolcszáz tő marihuánát találtak. Az eset különlegessége, hogy a drogtanyán 40, nemzetközi védelem alá tartozó teknősre is bukkantak. Az állatok a Fővárosi Állat-és Növénykertbe, míg gazdájuk börtönbe került.

2012-06-22 Tovább »

Első felvételek az amuri leopárdról!

Az északkelet-kínai Jilin tartomány Erdészeti Minisztériumának nemrég kiadott jelentése szerint az amuri leopárdok egyedszáma majdnem a duplájára nőtt a térségben. Az amuri leopárd hihetetlenül ritka a vadonban, ez az alfaj a leginkább veszélyeztetett nagymacskaféle a világon, ritkaságban még a szibériai tigrisen is túltesz.

2012-06-20 Tovább »

 

Remény a nagymacskáknak

Drótcsapdák tizedelik a vadon élő macskaféléket. A kegyetlen eszközök a gyanútlan állatok húsába marnak, és nem eresztik őket. Sokukra a hosszan tartó szenvedés vár, mielőtt a vadvédelmi szakemberek rájuk találnak, vagy a vég el nem éri őket. A civil szervezetek most minden eddiginél erőteljesebb harcot indítottak a nagymacskák megmentéséért.

2012-06-14 Tovább »

Vigyázz a teknősre!

Az autópályán haladva kollégánk 2 mocsári teknősre lett figyelmes, akik az úttest közepén vándoroltak. A tojásrakó időszak beköszöntével a teknősök hosszabb távokat is megtesznek, de ezzel sokszor veszélybe sodorják magukat. Mi a teendő, ha mi is találkozunk velünk?

2012-06-13 Tovább »