WWF Magyarország

The WWF is run at a local level by the following offices...

 

Egyéb természetvédelem - Archívum

Orrszarvú árvaház Dél-Afrikában

Megnyílt az első orrszarvú árvaház Dél-Afrikában, ahol az orvvadászok áldozatául esett rinocéroszok kicsinyeit fogadják be és nevelik fel. Az első lakó egy négyhónapos, és máris 100 kilós borjú.

2012-08-13 Tovább »

Együtt az elefántokért

Augusztus 12-én az Elefántok Nemzetközi Napját ünnepeljük. Idén először kerül megrendezésre az ormányosokról szóló kezdeményezés, azonban a tervek szerint a jövőben egy egész mozgalom indul el, amelynek célja megmenteni a vadon élő elefántokat. A szavannák és erdők óriásait ugyanis állandó veszély fenyegeti, az orvvadászok folyamatosan lesben állnak, hogy megfosszák őket agyaruktól. A WWF két kontinensen küzd az elefántok megmentéséért.

2012-08-09 Tovább »

 

Veszély fenyegeti a makikat

Valószínűleg kevesen vannak, akik ne emlékeznének a Madagaszkár című sikerfilm elbűvölő hőseire, a lemúrokra, vagy más néven makikra.  A sziget őslakói azonban nem élhetnek a filmben látott boldog és gondtalan életet, hiszen az erdőirtások miatt élőhelyük folyamatosan csökken. A WWF figyelemfelhívó kampányt indított a megmentésükért.

2012-08-07 Tovább »

Környezetvédelmi sorozat az OzoneNetwork-ön

Erőss Zsolt, Magyarország vezető expedíciós hegymászója lesz a házigazdája a napokban induló környezetvédelmi sorozatnak az OzoneNetwork műsorán. Az OzoneGPS nevű programban hazai és külföldi érdekességekkel, felfedezésekkel és nem utolsósorban lélegzetelállító felvételekkel találkozhatnak a nézők, a környezetvédelem témakörét bejárva.

2012-08-01 Tovább »

 

Képeslapok a tigrisek őreinek

A WWF a Nemzetközi Vadőr Nap alkalmából egyedülálló kezdeményezéssel támogatja azokat a bátor férfiakat és nőket, akik nap mint nap az orvvadászokkal küzdenek meg azért, hogy a vadon élő állatok életét megmentsék. A Cards4Tigers (Képeslapok a tigriseknek) elnevezésű program segítségével mi is köszönetet mondhatunk a vadvilág őreinek.

2012-07-31 Tovább »

A két sziget meséje

A Sulu-tenger szívében fekszik a Tubbataha-atoll két korallzátonyokkal tarkított szárazföldje, amelyek páratlan madárvilágnak adnak otthont. A Fülöp-szigetek egyik utolsó háborítatlan madárkolóniáját az elmúlt évtizedekben alig érte emberi behatás, a WWF pedig azon dolgozik, hogy ez így is maradjon, és a szigetpár élővilága zavartalanul birtokolhassa a területet.

2012-07-18 Tovább »

 

Cikksorozat és szemléletformálás

A WWF Magyarország számára nagyon fontos a környezeti nevelés, hiszen munkánk egy jelentős része arról szól, hogy az embereket különböző módokon megismertessük a környezettudatosság és a természetvédelem fontosságával. A 2012-es évben szervezetünk ennek jegyében hosszú távú partnerséget alakított ki egy magazinnal.

2012-07-04 Tovább »

WWF csomag az Elizabeth Hotelben

A nyári szabadságok idejéhez közeledve a WWF Magyarország és a gyulai Elizabeth Hotel közös projektbe vágott. A szállodában öt „zöld szobát” alakítottak ki, melyek vendégei látogatásukkal a kellemes és felüdülő pihenés mellet a WWF Magyarország erdővédelmi programját támogatják.

2012-07-03 Tovább »

 

Meghalt Magányos George

A Galápagos Nemzeti Park szóvivője szomorúan jelentette be, hogy elpusztult a Magányos George névre hallgató óriásteknős, amely alfajának, a pinta-szigeti teknősöknek utolsó példánya volt.

2012-06-27 Tovább »

Teknősök a drogtanyán

Néhány nappal ezelőtt a rendőrség egy Nagymaros közelében található családi házban tartott razziát, ahol nyolcszáz tő marihuánát találtak. Az eset különlegessége, hogy a drogtanyán 40, nemzetközi védelem alá tartozó teknősre is bukkantak. Az állatok a Fővárosi Állat-és Növénykertbe, míg gazdájuk börtönbe került.

2012-06-22 Tovább »