WWF Magyarország

The WWF is run at a local level by the following offices...

 

Egyéb természetvédelem - Archívum

Tarolnak az élő korallok

Június 8-a az óceánok világnapja. Hazánkban a tengerek világa távolinak tűnhet, mégis mindannyian függünk tőlük. 


2019-06-04 Tovább »

Magyar Természet Napja 2019

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület, a Magyar Természetvédők Szövetsége és a WWF Magyarország kezdeményezésére idén már 5. alkalommal ünnepeljük a Magyar Természet Napját.


2019-05-22 Tovább »

 

Az európai túlfogyasztás napja

Ha a világon mindenki úgy élne, mint az átlag európai lakos, a természet ez évi erőforrásait május 10-ig teljesen ki is merítenénk, és nagyjából 2,8 bolygóra lenne szükségünk a fennmaradáshoz. Ez az állapot tarthatatlan – gyorsabb ütemben merítjük ki ökoszisztémáinkat, mint ahogy azok képesek megújulni. A megoldás Európa ökológiai lábnyomának csökkentésére a kezünkben van – az Európai Unió azonban nem halogathatja a cselekvést. Rövid áttekintés

2019-05-09 Tovább »

Európai túlfogyasztás napja május 10-én

A Global Footprint Network minden évben nyilvánosságra hozza a Túlfogyasztás Világnapjának aktuális dátumát. Idén először viszont arra is fény derült, hogy mikor van az európai túlfogyasztás napja.


2019-05-09 Tovább »

 

Ne etesd a szemetesed!

Május a zero foodwaste hónapja. A Felelős Gasztrohős Alapítvány tavaszi, Nem etetem a szemetesem! #zerofoodwaste kampányában az élelmiszer-pazarlás káros környezeti hatásaira hívja fel a figyelmet.


2019-05-09 Tovább »

Jön a 29. Zöld Civil Országos Találkozó

Ahogy minden évben, úgy idén is megrendezik szokásos összejövetelüket a zöld civil szervezetek – immár a 29. alkalommal, ezúttal Budapesten május 31. és június 2. között.


2019-04-25 Tovább »

 

Föld Napja

Április 22-én ünnepeljük a Föld Napját. Bolygónk természeti kincseinek éltetésén túl azonban ma már nem mehetünk el szó – és tettek – nélkül amellett, hogy ezek az értékek az emberi tevékenység miatt eltűntek vagy kritikus állapotba kerültek. A WWF Magyarország mindenkit arra buzdít: ünnepeljünk úgy, hogy azzal valóban a Földünket támogassuk – hiszen az emberiség jövője is ettől függ. 


2019-04-17 Tovább »

David Attenborough és bolygónk csodái a Netflixen

Egy történet állandóan változó bolygónkról, az ember és a természet kapcsolatáról és arról, hogy hogyan óvhatjuk meg: a Silverback Films által készített, várva várt nyolcrészes dokumentfilm-sorozat, A Mi Bolygónk Sir David Attenborough narrációjával április 5-étől látható a Netflixen. 


2019-04-05 Tovább »

 

Együtt lehetséges!

A WWF Magyarország idén ismert emberek és civilek bevonásával kampányol a személyi jövedelemadó 1%-áért. Az "Együtt lehetséges!" szlogen alatt futó kampány hagyományos és közösségi médiafelületeken fut a WWF Magyarország munkatársai, sztárok, influencerek és civilek bevonásával.


2019-03-21 Tovább »

Állásfoglalás a BuzzFeed vádjaira

A WWF International hivatalos válasza a BuzzFeed vádjaira:  


2019-03-05 Tovább »