WWF Magyarország

The WWF is run at a local level by the following offices...

 

Egyéb természetvédelem - Archívum

Kevés, de sok múlik rajta

Az 1% felajánlásáról mindenkinek magának kell rendelkeznie, ami egy egyszerű adminisztratív feladat, mégis nagy segítség a civileknek. Ennek ellenére tavaly kevesebb adófizető rendelkezett 1%-áról, mint 2016-ban, pedig a feladat, amelyet a civilek ellátnak, nem lett kevesebb.


2019-02-27 Tovább »

Az év színével kampányol a WWF Magyarország

Az ötletet a Pantone és az év színe, az élő korall adta, a kezdeményezés a magyar WWF-től indult, a kommunikációért pedig a White Rabbit reklámügynökség felel.


2018-12-14 Tovább »

 

Idén legyen papírmentes a karácsony!

Az év végi, felesleges pazarlás helyett a WWF Magyarország idén az ötletes alternatívák és cellulózmentes csomagolások használatára buzdít mindenkit. Elő a fenntartható és kreatív ötletekkel!


2018-12-03 Tovább »

Nyílt levél Nagy István agrárminiszternek

A természet- és környezetvédelemben történt leépítések ügyében a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület, a Magyar Természetvédők Szövetsége és a WWF Magyarország nyílt levéllel fordult Nagy István agrárminiszterhez. A kezdeményezéshez 85 civil szervezet csatlakozott.


2018-11-13 Tovább »

 

A legújabb adatok Földünk egészségéről

Tudtad, hogy a természet nyújtotta szolgáltatások értéke évente 125 billió amerikai dollár? És azt, hogy a Földnek ma már csupán a negyede mentesül az emberi tevékenység alól? Két év után ismét megjelent a WWF Élő Bolygó Jelentése.


2018-10-30 Tovább »

Miből és meddig ehetünk még finomat?

Ha tudatosan figyelnénk rá, mi kerül az asztalunkra és a tányérunkra, nemcsak arról gondoskodnánk, hogy unokáink is ismerjék még a paradicsom vagy az eper igazi zamatát, hanem már most sokkal finomabbakat falatozhatnánk. Itt a Felelős Gasztrohős Alapítvány friss kutatása.


2018-10-16 Tovább »

 

Pathways konferencia - interjú Haluska István gazdálkodóval

Európában először rendezték meg a nagyragadozókkal történő együttélés lehetőségeiről szóló Pathways nemzetközi tudományos konferenciát. Haluska István gazdálkodót Patkó László kollégánk kérdezte a konferencián szerzett tapasztalatairól.


2018-09-25 Tovább »

Vad Európa – élet farkasokkal, medvékkel és más vadállatokkal

Kutatók, erdészek, vadászok és természetvédelmi szakemberek gyűlnek össze szeptember 16-19. között egy nagyszabású konferencián Németországban, hogy megvitassák az ember és a vadvilág közötti konfliktusokat, és közelebb kerüljenek a megoldáshoz.


2018-09-17 Tovább »

 

Fenntarthatósági díjat nyert a WWF és a TRAFFIC projektje

Fontos díjjal ismerték el a WWF Magyarország és a TRAFFIC közös nemzetközi projektjét, a Duna-régió fenntartható fejlődéséért dolgozó LENA-t.


2018-09-13 Tovább »

Sisakjáért vadásszák, egyre ritkább madár

A délkelet-ázsiai, igencsak különös kalapácsfejű szarvascsőrű madarakra rossz idők járnak.


2018-09-11 Tovább »