WWF Magyarország

The WWF is run at a local level by the following offices...

 

Egyéb természetvédelem - Archívum

Világörökségek védelme

Nyáron zajlott az UNESCO Világörökség Bizottságának 42. ülése, melynek során számos olyan világörökségi helyszínnel kapcsolatban születtek fontos döntések, ahol a WWF is aktívan tevékenykedik.


2018-09-04 Tovább »

Indonéz pillangóbiznisz

A Blume-pillangó, más néven indonéz fecskefarkú lepke virágzó feketekereskedelmét járja körbe a National Geographic augusztusi számának cikke.


2018-08-17 Tovább »

 

Növényevők és nagyragadozók: új világrend az északi hegyvidéken

Negyedmagunkkal állunk a Zempléni-hegység egyik erdejében, és egy elejtett muflon tetemét szemléljük. Vajon a természet megrendítő vastörvényeire ma is szükség van? Gondolatok a terepről.


2018-08-13 Tovább »

Rasszok? Egy biológiai tévképzet históriája és háttere

Az elmúlt évtizedekben a genetika bebizonyította, hogy statisztikai alapon bármelyik ember közelebbi rokona bármely másik embernek, mint bármelyik csimpánz a másiknak – habár emberből ma már sokkal több van, mint csimpánzból.


2018-08-02 Tovább »

 

Túlfogyasztás Világnapja 2018

Mindössze 7 hónap alatt elhasználtuk a Föld egy évre elegendő erőforrásait. 2018-ban a tavalyinál még korábbi dátumra, augusztus 1-jére esik a Túlfogyasztás Világnapja.


2018-07-31 Tovább »

Ne csak ünnepeljünk, cselekedjünk is!

Évi 12 millió tonna műanyag hulladék kerül a tengereinkbe - június 5-én tartjuk a Környezetvédelmi Világnapot.


2018-06-04 Tovább »

 

Ívó sügérek és cápák a Déltengeren

Eddig nem volt szemtanúja a Francia Polinéziában, egy atoll érintetlen csatornájában zajló jelenségnek, amint éhes cápák támadnak az éppen ívó fűrészessügérekre. 


2018-05-23 Tovább »

A Magyar Természet Napja 2018

Az Alapvető Jogok Biztosának Hivatala, az MTVSZ, az MME, valamint a WWF Magyarország a Magyar Természet Napja alkalmából "Közösen a természet védeleméért" címmel kiállítást és beszélgetést szervezett. 2015 óta minden évben május 22-én ünnepelt nap célja, hogy ráirányítsa a figyelmet a hazai természeti értékeink, erőforrásaink megóvásának fontosságára.


2018-05-22 Tovább »

 

Fakitermelés veszélyeztetheti a Seloust

Több mint 2,6 millió fa értékesítésére írt ki pályázatot a Tanzániai Erdészeti Szolgálat az UNESCO Világörökség részét képező Selous Vadrezervátumban. Ez ipari méretű fakitermeléshez vezethet egy olyan területen, amely Afrika egyik legjelentősebb vadvilágának ad otthont – köztük az elefántnak, a keskenyszájú orrszarvúnak, az afrikai vadkutyának vagy a vízilónak. A WWF azonnali lépésre szólítja fel Tanzánia kormányát.


2018-05-18 Tovább »

Rekordállító expedíció a Déli-sarkra

Te is szoktál kapni szívószálat az italodba? Ha így folytatjuk, 2050-re több műanyag lesz az óceánokban, mint hal. Egy magyar világjáró, Wynne-Hughes Veronika az Antarktisz rekordállító expedíciójára készül a természetvédelem és a fenntarthatóság jegyében.


2018-05-14 Tovább »