WWF Magyarország

The WWF is run at a local level by the following offices...

 

Egyéb természetvédelem - Archívum

Megóvni a tenger kincseit

A négyezer kilométer hosszú chilei partok mentén sokféle tengeri élőhely fekszik, ám a legtöbbjüket túlhalászták. A még megmaradt értékek védelmében halászok és természetvédők is együttműködnek a kormánnyal.


2018-04-05 Tovább »

A madarak okosak

A madarak más evolúciós utat követtek, mint az emlősök, értelmük azonban a jelek szerint hasonló alapelvek szerint működik. Szellemi képességeik kutatása közelebb vihet egyes mentális képességek evolúciós eredetének megértéséhez.


2018-02-09 Tovább »

 

Miért olyan fontosak?

Ma már a madarak képviselik legszembetűnőbben és legnagyobb számban az ember előtti idők világát. Minden idők legnagyobb szárazföldi állatainak leszármazottai: az ablakunk előtt ügyködő cinege és pinty valójában aprócska, remekül alkalmazkodott dinoszaurusz.


2018-01-15 Tovább »

Jaguárok fogyatkozó birodalma

Azért kerestem föl Mayantuyacut, hogy minél többet megtudjak a jaguárokról – minél több olyasmit, amit a kameracsapda nem árulhat el. Ízelítő a National Geographic legújabb számából.


2017-12-11 Tovább »

 

Magbonbonok a karácsonyfa alá

Pár héttel ezelőtt nagy fába vágtuk a fejszénket: mivel ajándéktárgyaink sikeresek adományozóink körében, elhatároztuk, hogy a következő időszakban kicsit felturbózzuk a Panda Bolt kínálatát.


2017-12-08 Tovább »

Európa ikonikus vadvilágát és őserdeit fenyegeti a környezeti bűnözés

Az illegális fakitermelés, a kaviárkereskedelem, a vadon élő madarak tömeges pusztítása, valamint a medvékre, farkasokra és hiúzokra irányuló orvvadászat súlyosan veszélyezteti a Duna-Kárpát régiót.


2017-11-22 Tovább »

 

Élő Bolygó Jelentés a Magyar Fenntarthatósági Csúcson

Az állatok populációinak csökkenése bolygó szerte még mindig főként az emberi tevékenység, illetve az annak hatására felgyorsult éghajlatváltozás miatt következik be. Antal Alexa, a WWF Magyarország kommunikációs vezetője előadást tart a nyolcadik alkalommal megrendezett konferencián.


2017-11-10 Tovább »

Mi lesz a sorsa az afrikai Okavango-deltának?

A világ legnagyobb oázisának is tekinthető tájról a víz sohasem jut el az óceánba: a medence délkeleti pereménél a végtelen homoktengerbe vész.


2017-11-06 Tovább »

 

Egész Belize jövője a korallzátonytól függ

A WWF legújabb, partnerszervezetekkel közösen elkészített jelentése feltárta, hogy milyen mértékben függ Belize gazdasága a Belize Korallzátonyhoz kapcsolódó turizmustól. A dokumentum célja, hogy kihangsúlyozza a felbecsülhetetlen értékű gazdasági forrás jelentőségét, amelyet az ország akár el is veszíthet.


2017-10-25 Tovább »

Beszámoló a Kárpátok Egyezmény konferenciájáról

A Kárpát-medence környezetvédelmi és agrárminiszterei háromévente találkoznak a Kárpátok Egyezmény konferenciáján, hogy megtárgyalják a környezetvédelem legsürgetőbb kérdéseit. A találkozót idén Magyarország rendezte, a WWF ifjúsági delegáltja is felszólalt a konferencián.


2017-10-16 Tovább »