WWF Magyarország

The WWF is run at a local level by the following offices...

 

Egyéb természetvédelem - Archívum

Mi lesz a sorsa az afrikai Okavango-deltának?

A világ legnagyobb oázisának is tekinthető tájról a víz sohasem jut el az óceánba: a medence délkeleti pereménél a végtelen homoktengerbe vész.


2017-11-06 Tovább »

Egész Belize jövője a korallzátonytól függ

A WWF legújabb, partnerszervezetekkel közösen elkészített jelentése feltárta, hogy milyen mértékben függ Belize gazdasága a Belize Korallzátonyhoz kapcsolódó turizmustól. A dokumentum célja, hogy kihangsúlyozza a felbecsülhetetlen értékű gazdasági forrás jelentőségét, amelyet az ország akár el is veszíthet.


2017-10-25 Tovább »

 

Beszámoló a Kárpátok Egyezmény konferenciájáról

A Kárpát-medence környezetvédelmi és agrárminiszterei háromévente találkoznak a Kárpátok Egyezmény konferenciáján, hogy megtárgyalják a környezetvédelem legsürgetőbb kérdéseit. A találkozót idén Magyarország rendezte, a WWF ifjúsági delegáltja is felszólalt a konferencián.


2017-10-16 Tovább »

Kitiltották a vadállatokat Románia cirkuszaiból

Nem megengedett ezentúl Romániában a vadállatok cirkuszi szerepeltetése. A román kormány úgy döntött, hogy 56 év után betiltja az olyan mutatványokat, amelyekben tigrisek, oroszlánok, medvék, elefántok, illetve más vadállatok szerepelnek. Az ország így egyike lett annak a 25 európai államnak, ahol hasonló tilalom van érvényben.


2017-09-12 Tovább »

 

Nagyszabású nemzetközi kutatáshoz csatlakozott a Jófogás

A Jófogást és Használtautó.hu-t is üzemeltető Schibsted Media Group kutatása szerint a közreműködő nyolc ország felhasználói csak azzal, hogy másodkézből vásároltak, 2016-ban összesen annyi káros gáztól védték meg a bolygót, mint amennyit egy repülő bocsájt ki, ha 1440-szer körbe repüli a Földet.


2017-08-10 Tovább »

A túlfogyasztás napja

Idén az eddigi legkorábbi dátumra, augusztus 2-ára esik a túlfogyasztás napja, vagyis az emberiség alig több mint hét hónap alatt elhasználta a Föld egy évre elegendő erőforrásait. Mától a jövőnket használjuk el: úgy élünk, mintha 1,7 Föld állna rendelkezésünkre.


2017-08-01 Tovább »

 

Cannes-ban nyert díjat a WWF kisfilmje

A “We are all connected” – a MOME és a White Rabbit reklámügynökség közös munkája – a Cannes Lions reklámfesztiválon kapott bronzoroszlánt Design kategóriában.


2017-06-26 Tovább »

A bankszektor is felelős örökségünkért

A WWF legfrissebb jelentése szerint a nagy nemzetközi bankok nem rendelkeznek olyan szigorú irányelvvel, amely hozzájárulhatna az UNESCO világörökségi helyszínek megóvásához.


2017-06-15 Tovább »

 

Legelésző majomsereg

A hegyipávián, az afrikai havasi rétek lakója csak az Etióp-magasfölfön honos. Ő a Theropithecus nemzetség utolsó mohikánja; fölmenői évmilliókkal ezelőtt még Dél-Afrikától Spanyolországig és Indiáig előfordultak.


2017-06-10 Tovább »

A Karib-tenger koronaékszere

Fabián Pina Amargós tengerbiológus szerint a Gardens of the Queen óceáni oázisa azért virulhat, mert Kuba valóban hathatósan védi tengeri rezervátumát.


2017-05-06 Tovább »