WWF Magyarország

The WWF is run at a local level by the following offices...

 

Egyéb természetvédelem - Archívum

Fenntartható mezőgazdaságért

Magyarország is bekapcsolódott abba az európai szintű mozgalomba, amely a Közös Agrárpolitika reformját célozza. Számos szervezethez csatlakozva a MME a MTVSZ és a WWF Magyarország is reformokat sürget. Az Élő Vidék néven indított kampánynak most bárki részese lehet.


2017-04-11 Tovább »

Távhővel a tiszta és egészséges levegőért!

A WWF Magyarország szerint az idei fűtési szezonban sok helyen tapasztalt légszennyezettség jelentősen csökkenthető lett volna a fűtési rendszerek korszerűsítésével.


2017-03-20 Tovább »

 

Életadó, vigasztaló mesélő fák

Minden fának megvan a saját históriája, és ezt a históriát némelyikük kivált ékesszólóan meséli el az utókornak.


2017-03-10 Tovább »

Macskák kisebb kiadásban

A sztárok egyelőre a nagymacskák. Apróbb rokonaikról jóval kevesebbet hallani, pedig ők is megérdemlik a figyelmünket. 


2017-02-08 Tovább »

 

Denevérek védelmében

Az áthűlt telelőhelyeken téli álmukból ébredt denevérek utolsó erejükkel keresnek menedéket lépcsőházakban, panelek környékén. Kérünk mindenkit, ne bántsa az állatokat, hanem hívja a Madármentő Állomást!


2017-01-13 Tovább »

Eredményes volt az európai összefogás!

Az Európai Bizottság és elnöke, Jean-Claude Juncker ma megerősítette, hogy az Európai Uniós természetvédelem két alappillérét – a Madárvédelmi- és Élőhelyvédelmi Irányelvet – nem változtatják meg a gazdasági lobbik kéréseinek megfelelően.


2016-12-07 Tovább »

 

Töredező ágon

A faj populációs viszonyait hosszú ideje tanulmányozó Erik Meijaard véleménye szerint a borneói orangutánok száma 40 és 100 ezer között lehet. Szumátrán pedig a környezetvédelmi szakemberek számításai szerint alig 14 ezer példány maradt. 


2016-12-06 Tovább »

Egyedülálló együttműködésbe kezdett a WWF Magyarország és a Duna Plaza

Megnyitotta kapuit az idén 25. éves WWF Magyarország és a Duna Plaza közös virtuális élményparkja. A három hétig tartó kiállítás keretében a látogatók egy mobil applikáció segítségével testközelből is megismerhetnek számos olyan hazai és más területekről származó ikonikus állatfajt.


2016-11-07 Tovább »

 

Mars!

Abban mindenki egyetért: ha űrutazás, akkor a Mars minden másnál előbbre való célpont. Csakhogy nagy kérdés, hogyan jussunk el oda. Igencsak megoszlanak a vélemények.


2016-11-04 Tovább »

Kit érdekel a természet- és környezetvédelem ?

A 25 éves WWF Magyarország megbízásából átfogó közvélemény kutatás készült, hogy felmérje, mennyire törődik a 18-59 éves magyar városi lakosság a fenntartható fejlődéssel, ezen belül is a környezet- és természetvédelemmel.


2016-11-02 Tovább »