WWF Magyarország

The WWF is run at a local level by the following offices...

 

Egyéb természetvédelem - Archívum

D&AD-ceruza a WWF Magyarországnak

Wood Pencil díjat nyert a WWF Magyarország “We are all connected” című animációs filmje a reklámszakma egyik legnagyobb presztízsű nemzetközi megmérettetésén, a londoni D&AD Awards fesztiválon.


2017-05-03 Tovább »

Újdonságok a 27. Zöld Civil Országos Találkozón

Az idén 27. alkalommal megrendezésre kerülő Zöld Civil Országos Találkozó hagyományos programelemeinek megőrzése mellett számos újdonsággal jelentkezik. A Zöld OT-k történetében először Budapesten lesz a 4 napos esemény.


2017-05-02 Tovább »

 

Enged a föld

Éghajlatváltozás és régészet: 1900 óta 20 centiméterrel emelkedett a világtengerek szintje, ami már közvetlenül veszélyezteti a parti lelőhelyeket. Megjelent a National Geographic áprilisi száma.


2017-04-12 Tovább »

Fenntartható mezőgazdaságért

Magyarország is bekapcsolódott abba az európai szintű mozgalomba, amely a Közös Agrárpolitika reformját célozza. Számos szervezethez csatlakozva a MME a MTVSZ és a WWF Magyarország is reformokat sürget. Az Élő Vidék néven indított kampánynak most bárki részese lehet.


2017-04-11 Tovább »

 

Távhővel a tiszta és egészséges levegőért!

A WWF Magyarország szerint az idei fűtési szezonban sok helyen tapasztalt légszennyezettség jelentősen csökkenthető lett volna a fűtési rendszerek korszerűsítésével.


2017-03-20 Tovább »

Életadó, vigasztaló mesélő fák

Minden fának megvan a saját históriája, és ezt a históriát némelyikük kivált ékesszólóan meséli el az utókornak.


2017-03-10 Tovább »

 

Macskák kisebb kiadásban

A sztárok egyelőre a nagymacskák. Apróbb rokonaikról jóval kevesebbet hallani, pedig ők is megérdemlik a figyelmünket. 


2017-02-08 Tovább »

Denevérek védelmében

Az áthűlt telelőhelyeken téli álmukból ébredt denevérek utolsó erejükkel keresnek menedéket lépcsőházakban, panelek környékén. Kérünk mindenkit, ne bántsa az állatokat, hanem hívja a Madármentő Állomást!


2017-01-13 Tovább »

 

Eredményes volt az európai összefogás!

Az Európai Bizottság és elnöke, Jean-Claude Juncker ma megerősítette, hogy az Európai Uniós természetvédelem két alappillérét – a Madárvédelmi- és Élőhelyvédelmi Irányelvet – nem változtatják meg a gazdasági lobbik kéréseinek megfelelően.


2016-12-07 Tovább »

Töredező ágon

A faj populációs viszonyait hosszú ideje tanulmányozó Erik Meijaard véleménye szerint a borneói orangutánok száma 40 és 100 ezer között lehet. Szumátrán pedig a környezetvédelmi szakemberek számításai szerint alig 14 ezer példány maradt. 


2016-12-06 Tovább »