Digitális bankolással a természetért

2022-04-22

Április 22-én ünnepeljük a Föld napját, aminek apropóján a CIB Bank más Intesa Sanpaolo leányvállalatokkal együtt csatlakozik a WWF üzeneteinek népszerűsítéséhez, és felhívja a figyelmet a biológiai sokféleség megóvására és fontos környezeti kérdésekre, felelős és fenntartható gyakorlatokat népszerűsít a banki ügyfelek körében, többek között a digitális bankolásra ösztönözve az ökológiai lábnyom csökkentése érdekében. Ezek mellett pedig támogatja a WWF munkáját Albániában, Horvátországban, Magyarországon, Szerbiában és Szlovéniában. A bank arra bíztatja ügyfeleit, hogy csatlakozzanak a kezdeményezéshez digitális banki megoldások választásával.

Újabb lépés a biodiverzitás megőrzéséért

A természettel való kapcsolatunk megszakadt. A biológiai sokféleség – vagyis a Föld élővilágának gazdagsága – riasztó ütemben vész el. A vadon élő állatok populációi az 1970-es évek óta átlagosan 68%-kal csökkentek*, ez pedig nemcsak a természetet sújtja, hanem saját egészségünket és jóllétünket is veszélyezteti. Az idei Föld napja alkalmából a CIB Bank támogatja a WWF-et abban, hogy sikerüljön megállítani a biológiai sokféleség csökkenésének negatív trendjét.

*WWF Élő Bolygó Jelentés, 2020. (Living Planet Report)