Dolgozz Otthonról Nap!

2012-04-12

A WWF Magyarország is csatlakozott a Dolgozz Otthonról Nap kezdeményezéshez és szakmai partnereként vesz részt az eseményhez köthető környezetvédelmi tartalmak kialakításában. Az alkalmanként otthonról történő munkavégzés jelentősen csökkentheti károsanyag-kibocsátásunkat, melynek mértéke mostantól egy CO2 kalkulátorral is kiszámítható a Dolgozz Otthonról Nap weboldalán.  A WWF Magyarország szakértői által szakmailag ellenőrzött CO2 kalkulátor segítségével a weboldal látogatói néhány kattintással kiszámíthatják, hogy mennyi szén-dioxidot bocsát ki járművük, amikor munkahelyükre utaznak.
A környezeti terhelés valamint a vállalatok ökolábnyomának csökkentése mellett a Telenor és a Microsoft által elindított Dolgozz Otthonról Nap kezdeményezés célja, hogy a hazai vállalatokkal is megismertesse a külföldön már elterjedt "home office" kultúra, tehát az esetenkénti otthoni munka pozitív hatásait. A rugalmas munkarend szerint dolgozó munkavállalók a tapasztalatok szerint motiváltabbak, kreatívabbak és lojálisabbak, ráadásul könnyebben össze tudják egyeztetni munkájukat és a magánéletüket.
 vagy Facebook oldalán /www.facebook.com/dolgozzotthonrolnap/.

A Dolgozz Otthonról Nap szervezői a csatlakozott vállalatok, szervezetek jutalmazásáról sem feledkeztek meg: a WWF Magyarország szakmai vezetésével energiafelhasználás-hatékonysági és CO2 kibocsátási vizsgálatot és jelentést sorsolnak ki közöttük. A felmérés pontos képet ad a szerencsés vállalkozásnak arról, miként takaríthat meg még több energiát és hogyan csökkentheti károsanyag-kibocsátását napi működése során. A Dolgozz Otthonról Nap kezdeményezéshez most csatlakozó WWF Magyarország tavaly indította el Green Business Network szolgáltatását, amely a vállalatok környezetbarát és költséghatékony működésének megteremtését segíti. A szolgáltatás része egy energiahatékonysági felmérés, amely során a WWF Magyarország és az Ecowizer szakértői felmérik a vállalat épületének energiafogyasztását és károsanyag-kibocsátását. A vizsgálatot követően javaslatot tesznek az energiafogyasztás és károsanyag-kibocsátás csökkentésére, és a környezetbarát működés megvalósítására. A felmérés keretében megtakarítási riportot készítenek, mely a környezetbarát módszerek alkalmazása esetén a várható és kimutatható megtakarításokat tünteti fel. A WWF Magyarország szakemberei csak olyan zöld megoldásokat építenek be a javaslataikba, melyek alkalmazásával a befektetett költségek egy év alatt megtérülnek. Bővebb információ: http://wwf.hu/green-business-network-szolgaltatas.

A Dolgozz Otthonról Napot idén először, 2012. április 21-én, a Föld Napját megelőző szombati munkanapon tartják. A kezdeményezéshez munkaadók és munkavállalók, cégek és szervezetek egyaránt csatlakozhatnak az esemény honlapján, a www.dogozzotthonrolnap.hu weboldalon, vagy Facebook oldalán.