Elindult a WWF Magyarország podcastja, a Lételem

2021-08-12

Ha érdekel a természetvédelmi ügyek háttere, a tények és vélemények, illetve a különböző nézőpontok, akkor a Lételem neked szól!

A WWF Magyarország új podcastja, a Lételem epizódjain keresztül betekintést nyerhetsz a természetvédelmi civil szervezet életébe, abba, hogy hogyan dolgozunk a természet megóvásáért és miből is áll egy-egy munkaterület, de még több szó esik a hazai és globális természetvédelmi kihívásokról és a megoldási lehetőségekről.

Erdők, élővizek, klímavédelem, hazai nagyragadozók és fenntarthatóság – minden, ami ahhoz kell, hogy egy kiegyensúlyozott világot teremtsünk magunk körül, ami még sokáig az otthonunk marad.

A műsor adásai elérhetőek lesznek a wwf.hu oldalon, valamint az Anchor megosztón keresztül a Spotify, az Apple Podcasts, a RadioPublic, a Pocket Casts, a Google Podcasts és a Breaker alkalmazásokban is.

A Lételem első epizódjában Sipos Katalinnal, az idén 30 éves WWF Magyarország igazgatójával beszélget Klacsán Csaba, a civil szervezet adományszervezési, marketing és kommunikációs vezetője és Berende Alexa, az alapítvány PR szakértője Katalin életútjáról, a természetvédelem múltjáról, jelenéről és jövőjéről.

Katalin mesél a Zemplén iránti erős kötődéséről, arról, hogy mikor döntött úgy, hogy a természetvédelemnek szenteli az életét, hol kezdte a pályafutását és hogyan került a WWF Magyarország élére. Megtudhatjuk, hogy természetvédelmi szempontból miért számít különlegesnek a régióban Magyarország, az elmúlt évtizedekben hogyan változott a természetvédelem helyzete hazánkban, és hogyan alakult országunk ökológiai állapota. De betekintést kaphatunk abba is, hogy milyen forrásokból tudja fenntartani magát egy olyan civil szervezet, mint a WWF Magyarország, és miért van óriási szükség céges és egyéni adományokra. Ha pedig azt gondolnád, hogy a nagy természetvédelmi ügyeknél a kampányok és petíciók vajmi keveset érnek, akkor Katalin erre is hoz jó példákat a közelmúltból: az alapítvány igazgatója első kézből tapasztalja ugyanis, hogy hatalmas ereje van annak, ha az egyének minden lehetőséget megragadva kiállnak a fontos ügyek mellett. Ahogyan annak is, ha mindenki felelősséget vállalva, környezettudatos döntéseket hozva éli életét egy fenntarthatóbb jövő érdekében.

Hallgasd meg az első epizódot itt: