WWF Magyarország

The WWF is run at a local level by the following offices...

 

Ingyenes online kerekasztal: hogyan érhető el a vállalati fenntarthatóság?

2021-09-29

Miért fontos, hogy a vállalatok elinduljanak a fenntarthatóság útján, milyen előnyei vannak a cégek számára, és milyen gyakorlati lépésekből áll a zöld átmenet? A „Vállalatok természetbarát működése – az üzlet zöld jövője” címmel a WWF, az SBTI és a VELUX Csoport október 5-én ingyenes virtuális eseményt szervez, ahol minderre választ kaphatnak a résztvevők.

Ma már megkérdőjelezhetetlen tény, hogy a globális felmelegedés közelít a kritikus szinthez. Az Éghajlatváltozási Kormányközi Testület 2021. augusztus 9-én közzétett jelentésében világosan kimondja: a klímaváltozás rohamos ütemben zajlik, és légkörünk gyorsabban melegszik, mint ahogy azt korábban gondoltuk. Ezt pedig mi, emberek is a bőrünkön érezzük. Az utolsó pillanatban vagyunk, hogy cselekedjünk, ha el akarjuk kerülni a globális felmelegedés legpusztítóbb következményeit. De hogyan jussunk el a vízióktól a konkrét cselekvésig? Mit tehetünk azért, hogy megfordítsuk ezt a riasztó tendenciát, hogy egy élhető bolygót biztosítsunk saját magunk és a következő generációk számára?

Az ingyenes online eseményen megtudhatja, vállalati szinten mit tehet a fenntartható működésért és közös jövőnkért. Szó lesz arról, hogy mi az a „Tudományos alapú célok” kezdeményezés (Science Based Targets Initiative, röviden SBTI) és milyen vállalati előnyökkel jár. A WWF, az SBTI és a VELUX Csoport a beszélgetés során megosztja a tudományon alapuló célkitűzések és gyakorlati lépések terén szerzett tapasztalatait.

Miért érdemes részt venni az eseményen?

A virtuális kerekasztalon szó lesz arról, hogy miért fontos az üzleti életben is lépéseket tenni az éghajlat- és környezetvédelem érdekében, hogy a tudományos alapú célkitűzések rendszere hogyan segítheti a fenntartható működés elérését, a VELUX példáján keresztül pedig a résztvevők megismerhetik a zöld átállás gyakorlati megvalósítását és annak előnyeit.

Témakörök:

  • Az éghajlat- és természetvédelem érdekében hozott üzleti döntések jelentősége (A témát felvezeti: Sipos Katalin, WWF Magyarország, igazgató)
  • Hogyan lehet beépíteni a tudományon alapuló célokat a vállalati működésbe? (A témát felvezeti: Szilágyi Artúr, WWF Magyarország, éghajlatvédelmi szakértő)
  • Életre szóló karbonsemlegesség – miért és hogyan változtatja meg a VELUX klíma- és természetvédelem iránti elkötelezettsége 11.500 alkalmazottjának teljes üzleti tevékenységét és gondolkodásmódját? (Őz Beáta, VELUX Magyarország, Market Director)

 A beszélgetést moderálja Litkai Gergely.

Az online eseményre az alábbi linkre kattintva regisztrálhat: https://wwf.zoom.us/webinar/register/WN_aLRJ7YXiRuunm7XMc5ypCg

 

Háttérinformáció:

2020 szeptemberében a WWF és a VELUX Csoport együttműködésében elindult az egyik legambiciózusabb éghajlat- és természetvédelmi vállalati szerepvállalás. A világ vezető tetőablakgyártója vállalja a felelősséget múlt- és jövőbeli szén-dioxid-kibocsátásáért, és 2030-ra eléri a teljes karbonsemlegességet. Értékláncában felére csökkenti a szénkibocsátást, és a „Tudományos alapú célok” kezdeményezés legambiciózusabb, 1,5°C-os csökkentési irányelvének megfelelően hozza meg üzleti döntéseit. Ezzel egy időben a VELUX az 1941-es alapítása óta kibocsátott összes szén-dioxidot a WWF által kidolgozott és vezetett öt erdővédelmi projekt keretében ellensúlyozza. A 21 évig tartó együttműködés során a WWF és a VELUX Csoport a közös célok, azaz a világ erdeinek megóvása mentén dolgozva érnek el természetvédelmi célokat.

 

Kapcsolódó hírek: