Új podcast epizód: mit javasol az EU a klímahelyzetre?

2021-08-26

Klímahelyzet van, ezt már mindenki a bőrén érzi. A kormányoknak és vállalatoknak soha nem látott szerepe és felelőssége van abban, hogy a káros folyamatokat amennyire csak lehet, lelassítsa vagy visszafordítsa. Mit javasol és mit vállal az Európai Unió ezen a téren, és hogyan illeszkedik ebbe a hazai klímapolitika? Az Európai Bizottság júliusban előterjesztette a Fit for 55 nevű átfogó éghajlatvédelmi jogszabálycsomagját, amely korábbi klímapolitikai eszközrendszerének újragondolása mellett több új elemet is tartalmaz. Az előterjesztés fő célja, hogy az EU elérje a megemelt 2030-as kibocsátás-csökkentési célt. De mire elég ez, mennyire ambiciózus és hol szorulna még szigorúbb módosításra?

A Lételem második epizódjában Mihálovits András beszélget Harmat Ádámmal, a WWF Magyarország éghajlatvédelmi programvezetőjével az EU közös klímapolitikai cél- és eszközrendszerének jelenéről és jövőjéről, a klímasemlegességről, a magyar helyzetről, és hogy milyen változásokra készülhet egy átlagos lakossági fogyasztó.

A Lételemről

A WWF Magyarország új podcastja, a Lételem epizódjain keresztül betekintést nyerhetsz a természetvédelmi civil szervezet életébe, abba, hogy hogyan dolgozunk a természet megóvásáért és miből is áll egy-egy munkaterület, de még több szó esik a hazai és globális természetvédelmi kihívásokról és a megoldási lehetőségekről.

Erdők, élővizek, klímavédelem, hazai nagyragadozók és fenntarthatóság – minden, ami ahhoz kell, hogy egy kiegyensúlyozott világot teremtsünk magunk körül, ami még sokáig az otthonunk marad.

A műsor adásai elérhetőek lesznek a wwf.hu oldalon, valamint az Anchor megosztón keresztül a Spotify, az Apple Podcasts, a RadioPublic, a Pocket Casts, a Google Podcasts és a Breaker alkalmazásokban is.