WWF Magyarország

The WWF is run at a local level by the following offices...

 

Erdők - Archívum

Pályázati felhívás

Kevesen tudják, hogy a holt és korhadó fák, facsonkok nagyon fontos funkciót töltenek be az erdő életében. Tanítsd meg nekik Te! Egyetemi, főiskolai hallgatók pályaműveit várjuk - a győztesek a WWF Magyarország külföldi tanulmányútján vehetnek részt.


2016-06-10 Tovább »

Fakitermelés Európa őserdejében

Lengyel és nemzetközi természetvédő szervezetek, köztük a WWF tiltakoznak az Európai Bizottságnál a kontinens egyik utolsó jelentős kiterjedésű őserdejében, a Világörökségi listán szereplő Białowieżai erdőben indított fakitermelés ellen.


2016-06-06 Tovább »

 

Pályázati felhívás - Élő Erdő Díj

Meghosszabbítottuk az Élő Erdő Díj pályázat leadási határidejét: július 1-ig lehet jelentkezni. Magyarország legjobb, Natura 2000 erdőkben tevékenykedő magán erdőgazdálkodóit keressük!


2016-05-11 Tovább »

Veszélyben hazánk legidősebb erdei

A WWF Magyarország friss statisztikai elemzése aggasztó adatokat közöl a hazai idős erdők állapotáról és azok természetvédelmi helyzetéről. Az ország erdőterületének alig két százalékát teszik ki az élővilág megőrzése szempontjából kulcsfontosságú, 120 évnél idősebb erdők. Harmaduk nem áll természetvédelmi oltalom alatt.

2016-04-05 Tovább »

 

Tavasz a Normafán

Ha valaki az év során csak egyszer látogat el a budai Normafára, most tegye! Április a szemkápráztató virágszőnyeg, és a levegőt átható illatok időszaka, amikor még napsütésben sétálhatunk a fák alatt. A Normafán jelenleg turisztikai fejlesztések zajlanak – reméljük, a természet is jól majd ki belőle...


2016-04-04 Tovább »

Farkasszemet nézett az ordassal a vadász

Az Északi-középhegység nagyragadozóiról egyre többet tudunk, de mivel mindössze néhány hiúz és farkas lakja az erdős területet, a kutatók munkáját minden nyom és információ nagymértékben segíti. A WWF különleges eseményről kapott közvetlen beszámolót, amely pozitívan végződött: egy vadász szemtől szembe találkozott a ritka nagyragadozóval.


2016-01-25 Tovább »

 

WWF-es erdőismereti kirándulásokra hívunk!

A WWF Magyarország év végi erdőismereti túrákat hirdet a Budai-hegységben. Tédeg is szeretettel várunk!

2015-11-26 Tovább »

Az erdőirtások frontvonalában

Az erdőket a trópusokon fenyegeti a legtöbb veszély. Sok országban jelenleg is drámai ütemben folyik az esőerdők irtása, főként azért, hogy újabb és újabb területeket nyerhessünk legelőnek, vagy különféle ültetvényeknek.

2015-11-06 Tovább »

 

Illegális fafeldolgozás Romániában

Az osztrák Holzindustrie Schweighofer vállalat Románia erdeiben súlyosan jogsértő tevékenységet folytat: hosszú ideje illegálisan kitermelt fát dolgoz fel üzemeiben. A WWF teljeskörű kivizsgálást sürget, és az EUTR egyezmény folyamatos megsértése miatt panaszt tett a hatóságoknál.

2015-10-28 Tovább »

Fedezzük fel együtt a hazai faóriásokat!

Az Erdők Hetében indult el a WWF Magyarország közösségi fafelmérő oldala, melynek segítségével mindenki bekapcsolódhat a Normafa környékén található famatuzsálemek feltérképezésének, és sorsuk nyomon követésének folyamatába.

2015-09-30 Tovább »

 

 

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12