WWF Magyarország

The WWF is run at a local level by the following offices...

 

Erdők - Archívum

Tavasz a Normafán

Ha valaki az év során csak egyszer látogat el a budai Normafára, most tegye! Április a szemkápráztató virágszőnyeg, és a levegőt átható illatok időszaka, amikor még napsütésben sétálhatunk a fák alatt. A Normafán jelenleg turisztikai fejlesztések zajlanak – reméljük, a természet is jól majd ki belőle...


2016-04-04 Tovább »

Farkasszemet nézett az ordassal a vadász

Az Északi-középhegység nagyragadozóiról egyre többet tudunk, de mivel mindössze néhány hiúz és farkas lakja az erdős területet, a kutatók munkáját minden nyom és információ nagymértékben segíti. A WWF különleges eseményről kapott közvetlen beszámolót, amely pozitívan végződött: egy vadász szemtől szembe találkozott a ritka nagyragadozóval.


2016-01-25 Tovább »

 

WWF-es erdőismereti kirándulásokra hívunk!

A WWF Magyarország év végi erdőismereti túrákat hirdet a Budai-hegységben. Tédeg is szeretettel várunk!

2015-11-26 Tovább »

Az erdőirtások frontvonalában

Az erdőket a trópusokon fenyegeti a legtöbb veszély. Sok országban jelenleg is drámai ütemben folyik az esőerdők irtása, főként azért, hogy újabb és újabb területeket nyerhessünk legelőnek, vagy különféle ültetvényeknek.

2015-11-06 Tovább »

 

Illegális fafeldolgozás Romániában

Az osztrák Holzindustrie Schweighofer vállalat Románia erdeiben súlyosan jogsértő tevékenységet folytat: hosszú ideje illegálisan kitermelt fát dolgoz fel üzemeiben. A WWF teljeskörű kivizsgálást sürget, és az EUTR egyezmény folyamatos megsértése miatt panaszt tett a hatóságoknál.

2015-10-28 Tovább »

Fedezzük fel együtt a hazai faóriásokat!

Az Erdők Hetében indult el a WWF Magyarország közösségi fafelmérő oldala, melynek segítségével mindenki bekapcsolódhat a Normafa környékén található famatuzsálemek feltérképezésének, és sorsuk nyomon követésének folyamatába.

2015-09-30 Tovább »

 

Terepen egy Balaton-parti tölgyesben

Házigazdánkkal, Siffer Sándorral évek óta szakmai kapcsolatban állunk. Magánerdő tulajdonosként azon kevesek egyike, akik természetközeli módon, szálalva termelnek fát, méghozzá tölgyesben – ami szakmai szempontból úttörő vállalkozás. Aki így gazdálkodik, az nem csak fával látja el a helyben élőket, hanem az egész élővilág megóvására törekszik.

2015-08-18 Tovább »

Természetvédelmi őrök világnapja

Az erdőket-mezőket járva ritkán jut eszünkbe, hogy hazánk természeti területeit őrizni is kell, viszont amikor szemétkupaccal, árkon-bokron közlekedő terepmotorossal, vadvirágokat csokorba szedő turistákkal találkozunk, arra gondolunk, jó lenne megakadályozni a természet károsítását, a felelőtlen emberi használatot. Fontos tudni, hogy naponta sok tucat ilyen károkozás megelőzése történik meg, hiszen hazánkban is dolgoznak természetvédelmi őrök – világszerte ismert nevükön „rangerek”.

2015-07-31 Tovább »

 

Jobbra fordul a Normafa sorsa?

Május 17-én népszavazás lesz az országos jelentőségű kirándulóhely, a Normafa fejlesztési koncepciójáról. A tervek a kezdeti drasztikus, természetkárosító elképzelésekhez képest alaposan megváltoztak, sőt, a természetvédelmi szempontok figyelembevételével valódi javulást is hozhatnak.

2015-05-13 Tovább »

A kormány a nemzeti parki földekre hajt

Április 23-án délelőtt a Parlament Törvényalkotási Bizottsága elfogadta, és parlamenti zárószavazásra terjesztette be az állami vagyonról szóló törvény csonka, kétharmados részek nélküli változatát.

2015-04-23 Tovább »

 

 

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13