WWF Magyarország

The WWF is run at a local level by the following offices...

 

Erdők - Archívum

Terepen egy Balaton-parti tölgyesben

Házigazdánkkal, Siffer Sándorral évek óta szakmai kapcsolatban állunk. Magánerdő tulajdonosként azon kevesek egyike, akik természetközeli módon, szálalva termelnek fát, méghozzá tölgyesben – ami szakmai szempontból úttörő vállalkozás. Aki így gazdálkodik, az nem csak fával látja el a helyben élőket, hanem az egész élővilág megóvására törekszik.

2015-08-18 Tovább »

Természetvédelmi őrök világnapja

Az erdőket-mezőket járva ritkán jut eszünkbe, hogy hazánk természeti területeit őrizni is kell, viszont amikor szemétkupaccal, árkon-bokron közlekedő terepmotorossal, vadvirágokat csokorba szedő turistákkal találkozunk, arra gondolunk, jó lenne megakadályozni a természet károsítását, a felelőtlen emberi használatot. Fontos tudni, hogy naponta sok tucat ilyen károkozás megelőzése történik meg, hiszen hazánkban is dolgoznak természetvédelmi őrök – világszerte ismert nevükön „rangerek”.

2015-07-31 Tovább »

 

Jobbra fordul a Normafa sorsa?

Május 17-én népszavazás lesz az országos jelentőségű kirándulóhely, a Normafa fejlesztési koncepciójáról. A tervek a kezdeti drasztikus, természetkárosító elképzelésekhez képest alaposan megváltoztak, sőt, a természetvédelmi szempontok figyelembevételével valódi javulást is hozhatnak.

2015-05-13 Tovább »

A kormány a nemzeti parki földekre hajt

Április 23-án délelőtt a Parlament Törvényalkotási Bizottsága elfogadta, és parlamenti zárószavazásra terjesztette be az állami vagyonról szóló törvény csonka, kétharmados részek nélküli változatát.

2015-04-23 Tovább »

 

Veszélyes kétkerekűek a Normafán

A WWF Magyarország a napokban értesült arról, hogy a Normafa rendezésére kialakított tervekben downhill kerékpáros pályák kialakítása is szerepel. Az emberre, élővilágra egyaránt veszélyes tevékenység jelenleg illegálisan zajlik, és jelentős károkat okoz, amelyet a hatásvizsgálatok is megerősítenek.

2015-04-20 Tovább »

Megszűnhet a tv-i mérnök képzés

Több mint tíz év után megszűnhet a természetvédelmi mérnök képzés az ország valamennyi felsőoktatási intézményében. A WWF Magyarország, a MME, és a TVSZ álláspontja szerint ez ismét egy olyan törekvés, mely gyengíti a hazai természetvédelmet szolgáló intézményrendszert, ezért aggasztó a természeti értékeink jövője szempontjából.

2015-04-01 Tovább »

 

Ötezer új facsemete Magyarországon a levegő tisztításáért

A WWF Magyarország és az ALD Automotive újabb akciója a környezetvédelem érdekében. Mintegy 200 tonna széndioxidot lesz képes megkötni az a felnövekvő ötezer kocsányos tölgy, melyek csemetéit ma ültették el a Duna-Dráva Nemzeti Parkban a WWF Magyarország és az ALD Automotive összefogásával, az ALD csapata segítségével.

2015-03-26 Tovább »

A Normafán jártunk

Gyönyörű kilátásban volt részünk Budapest több magaslatáról is a budai hegység erdeivel ismerkedve. Kellemes kirándulóidőnk volt, amikor újra felkerekedtünk egy kis erdei túrára a Normafán.

2015-03-05 Tovább »

 

A WWF erdei kirándulásai

Tél végén több erdei kirándulásra invitálta az érdeklődőket a WWF Magyarorzág. Bebarangoltunk egy ártéri erdőt a Palotai-szigeten, majd pedig Hűvösvölgyből indulva felkapaszkodtunk a Látó-hegyre.

2015-02-26 Tovább »

A Normafán igazi tél van

Miközben Budapest nagy részén süt a nap, és nyoma sincs a hónak, 400 m felett igazi téli világ fogad. A decemberi jégtörés után halmokban állnak a letört gallyak, de ez nem vesz el a Normafa erdeinek értékéből. Reméljük, hogy a hely szelleme a tervezett rehabilitációval együtt is megőrződik, sőt még jobb lesz ide fellátogatni.

2015-02-05 Tovább »

 

 

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12