WWF Magyarország

The WWF is run at a local level by the following offices...

 

Erdők - Archívum

Veszélyes kétkerekűek a Normafán

A WWF Magyarország a napokban értesült arról, hogy a Normafa rendezésére kialakított tervekben downhill kerékpáros pályák kialakítása is szerepel. Az emberre, élővilágra egyaránt veszélyes tevékenység jelenleg illegálisan zajlik, és jelentős károkat okoz, amelyet a hatásvizsgálatok is megerősítenek.

2015-04-20 Tovább »

Megszűnhet a tv-i mérnök képzés

Több mint tíz év után megszűnhet a természetvédelmi mérnök képzés az ország valamennyi felsőoktatási intézményében. A WWF Magyarország, a MME, és a TVSZ álláspontja szerint ez ismét egy olyan törekvés, mely gyengíti a hazai természetvédelmet szolgáló intézményrendszert, ezért aggasztó a természeti értékeink jövője szempontjából.

2015-04-01 Tovább »

 

Ötezer új facsemete Magyarországon a levegő tisztításáért

A WWF Magyarország és az ALD Automotive újabb akciója a környezetvédelem érdekében. Mintegy 200 tonna széndioxidot lesz képes megkötni az a felnövekvő ötezer kocsányos tölgy, melyek csemetéit ma ültették el a Duna-Dráva Nemzeti Parkban a WWF Magyarország és az ALD Automotive összefogásával, az ALD csapata segítségével.

2015-03-26 Tovább »

A Normafán jártunk

Gyönyörű kilátásban volt részünk Budapest több magaslatáról is a budai hegység erdeivel ismerkedve. Kellemes kirándulóidőnk volt, amikor újra felkerekedtünk egy kis erdei túrára a Normafán.

2015-03-05 Tovább »

 

A WWF erdei kirándulásai

Tél végén több erdei kirándulásra invitálta az érdeklődőket a WWF Magyarorzág. Bebarangoltunk egy ártéri erdőt a Palotai-szigeten, majd pedig Hűvösvölgyből indulva felkapaszkodtunk a Látó-hegyre.

2015-02-26 Tovább »

A Normafán igazi tél van

Miközben Budapest nagy részén süt a nap, és nyoma sincs a hónak, 400 m felett igazi téli világ fogad. A decemberi jégtörés után halmokban állnak a letört gallyak, de ez nem vesz el a Normafa erdeinek értékéből. Reméljük, hogy a hely szelleme a tervezett rehabilitációval együtt is megőrződik, sőt még jobb lesz ide fellátogatni.

2015-02-05 Tovább »

 

Győzött a természetvédelem a Normafán

Tegnap napvilágra került a Normafa tervezett átalakításainak környezetvédelmi hatásvizsgálata. A civil szervezetek és a helyben élő emberek véleményét is figyelembe véve a kerületi önkormányzat a természeti értékeket megőrző tájrehabilitáció mellett döntött.

2015-01-14 Tovább »

Idén sem lesz fehér a Karácsonyunk

Az előrejelzések szerint idén 13-14 fok is lehet Karácsonykor. A fű zöldellik, és az erdőben madárdalt hallani december végén. Talán még mindig nem hisszük el, hogy a klímaváltozás itt van velünk. Pedig a felelősség a miénk, magyaroké is. Mit teszünk hát jövőre a természeti értékeinkért?

2014-12-23 Tovább »

 

Normafa - megtépázva

Délelőtt a Normafán jártunk biológus kollégámmal, Weiperth Andrással. Bár a gyalogutakat még lezárva tartja az Önkormányzat, a két nappal ezelőtti jégtörés nyomait szemügyre tudtuk venni. Vegyes benyomásaink voltak. Elsőre drámai a látkép, hiszen sok a letört ág, a hegyoldalakon messziről is látszik a sok ezernyi törésfelület. Az erdő ugyanakkor megmaradt, és köszöni, jól van!

2014-12-05 Tovább »

Serpasors

Megjelent a legújabb, novemberi National Geographic, amelyben a tavaszi lavina katasztrófa során elhunyt serpákra emlékezünk. A tragikus nap beszámolója kíséri az Everest csendes hőseinek útját az utolsó hajnaltól.

2014-11-06 Tovább »

 

 

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13