WWF Magyarország

The WWF is run at a local level by the following offices...

 

Erdők - Archívum

Győzött a természetvédelem a Normafán

Tegnap napvilágra került a Normafa tervezett átalakításainak környezetvédelmi hatásvizsgálata. A civil szervezetek és a helyben élő emberek véleményét is figyelembe véve a kerületi önkormányzat a természeti értékeket megőrző tájrehabilitáció mellett döntött.

2015-01-14 Tovább »

Idén sem lesz fehér a Karácsonyunk

Az előrejelzések szerint idén 13-14 fok is lehet Karácsonykor. A fű zöldellik, és az erdőben madárdalt hallani december végén. Talán még mindig nem hisszük el, hogy a klímaváltozás itt van velünk. Pedig a felelősség a miénk, magyaroké is. Mit teszünk hát jövőre a természeti értékeinkért?

2014-12-23 Tovább »

 

Normafa - megtépázva

Délelőtt a Normafán jártunk biológus kollégámmal, Weiperth Andrással. Bár a gyalogutakat még lezárva tartja az Önkormányzat, a két nappal ezelőtti jégtörés nyomait szemügyre tudtuk venni. Vegyes benyomásaink voltak. Elsőre drámai a látkép, hiszen sok a letört ág, a hegyoldalakon messziről is látszik a sok ezernyi törésfelület. Az erdő ugyanakkor megmaradt, és köszöni, jól van!

2014-12-05 Tovább »

Serpasors

Megjelent a legújabb, novemberi National Geographic, amelyben a tavaszi lavina katasztrófa során elhunyt serpákra emlékezünk. A tragikus nap beszámolója kíséri az Everest csendes hőseinek útját az utolsó hajnaltól.

2014-11-06 Tovább »

 

Az első hazai magánvadon csodái

Fennállásának 850. évfordulója alkalmából Zánka települése hivatalosan értéktárba vette a határában 2011-ben kialakított erdőrezervátumot. Az ország első, magánerdőben található rezervátumának létrehozását a WWF Magyarország szakmai javaslatokkal és egy sajtókirándulás megszervezésével támogatta.

2014-09-01 Tovább »

A Kopaszoki vadon szépségei

A Kopaszoki vadon erdei száraz cseres-tölgyesek, míg két kisebb foltja a Balaton-felvidék mészkerülő, száraz tölgyeseihez tartozik. Az erdőtársulások fő fafajai a csertölgy és a kocsánytalan tölgyek. Egy erdőrezervátum csodái.

2014-08-30 Tovább »

 

Virágzik a bodza, a hárs, no gyerünk szedni, nyomás!

A bodza és hársfák virágzásán felbuzdulva a Gellért-hegyen jártunk egy kis kirándulást összekötve egy kis gyűjtögetéssel.

2014-06-07 Tovább »

Új esélyt kap a Zöld Pokol

Új esélyt kap az Amazonas-medence, a világ legnagyobb esőerdeje, amelyet az egykori spanyol hódítók csak „Zöld Pokolként” emlegettek, manapság pedig sokan a Föld Tüdejének neveznek. Egy pénzügyi alapnak köszönhetően ugyanis a brazil kormány 25 év alatt 215 millió dollárt fordíthat az élőhely védelmére. A szakemberek 52 millió hektáron 95 különböző védett terület megóvásáért küzdenek majd.

2014-05-27 Tovább »

 

Elkészült a fafelmérés a Normafán!

Május 10-e a Madarak és Fák Napja, így a WWF Magyarország ismét felhívja a figyelmet a budapesti Normafán található természeti értékekre. A civil szervezet az elmúlt hónapokban mérte fel a terület idős fáinak állományát. Íme, az eredmények!

2014-05-09 Tovább »

A történelmi Normafa nyomában

Március utolsó napjaiban kirándulást tettünk a Normafán, elsősorban a Hegyvidék lakosainak részvételével. Nem csak a fákról, madarakról esett szó, hanem a régi sípályák hangulatáról, itt élt nagybirtokosokról, és az engesztelő kápolna gondolatáról. Mi több, Bellini Norma c. nagyáriája is elhangzott, 174 évvel a legendás első alkalom után.

2014-04-03 Tovább »

 

 

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12