WWF Magyarország

The WWF is run at a local level by the following offices...

 

Erdők - Archívum

Az első hazai magánvadon csodái

Fennállásának 850. évfordulója alkalmából Zánka települése hivatalosan értéktárba vette a határában 2011-ben kialakított erdőrezervátumot. Az ország első, magánerdőben található rezervátumának létrehozását a WWF Magyarország szakmai javaslatokkal és egy sajtókirándulás megszervezésével támogatta.

2014-09-01 Tovább »

A Kopaszoki vadon szépségei

A Kopaszoki vadon erdei száraz cseres-tölgyesek, míg két kisebb foltja a Balaton-felvidék mészkerülő, száraz tölgyeseihez tartozik. Az erdőtársulások fő fafajai a csertölgy és a kocsánytalan tölgyek. Egy erdőrezervátum csodái.

2014-08-30 Tovább »

 

Virágzik a bodza, a hárs, no gyerünk szedni, nyomás!

A bodza és hársfák virágzásán felbuzdulva a Gellért-hegyen jártunk egy kis kirándulást összekötve egy kis gyűjtögetéssel.

2014-06-07 Tovább »

Új esélyt kap a Zöld Pokol

Új esélyt kap az Amazonas-medence, a világ legnagyobb esőerdeje, amelyet az egykori spanyol hódítók csak „Zöld Pokolként” emlegettek, manapság pedig sokan a Föld Tüdejének neveznek. Egy pénzügyi alapnak köszönhetően ugyanis a brazil kormány 25 év alatt 215 millió dollárt fordíthat az élőhely védelmére. A szakemberek 52 millió hektáron 95 különböző védett terület megóvásáért küzdenek majd.

2014-05-27 Tovább »

 

Elkészült a fafelmérés a Normafán!

Május 10-e a Madarak és Fák Napja, így a WWF Magyarország ismét felhívja a figyelmet a budapesti Normafán található természeti értékekre. A civil szervezet az elmúlt hónapokban mérte fel a terület idős fáinak állományát. Íme, az eredmények!

2014-05-09 Tovább »

A történelmi Normafa nyomában

Március utolsó napjaiban kirándulást tettünk a Normafán, elsősorban a Hegyvidék lakosainak részvételével. Nem csak a fákról, madarakról esett szó, hanem a régi sípályák hangulatáról, itt élt nagybirtokosokról, és az engesztelő kápolna gondolatáról. Mi több, Bellini Norma c. nagyáriája is elhangzott, 174 évvel a legendás első alkalom után.

2014-04-03 Tovább »

 

Megérkezett a tavasz a budai hegyekbe

Az új évszak beköszöntével kizöldül az erdő, és a tél végén elvégzett fakitermelési munkák is befejeződnek. A Hűvösvölgy környékén készítettük a soron következő fotókat, ahol a Pilisi Parkerdő az állami erdők kezelője. Gálhidy László terepi beszámolója.

2014-03-21 Tovább »

A Normafa védelméért

A WWF Magyarország márciusban terepi programot indított a budapesti Normafán található idős fák felmérésére. A felmérés célja a tervezett síközpont által veszélyeztetett természetvédelmi értékek jobb megismerése és bemutatása. A felmérésekhez és az akcióhoz most bárki csatlakozhat a wwf.hu/normafa weboldalon!

2014-03-14 Tovább »

 

Óriásfák felmérése a Normafán

Aki járt már Budapest „zöld védőbástyáján” a Normafán, az tudja, hogy a csodálatos kilátás mellett a fantasztikus formájú és méretű bükkfák, tölgyek teszik különleges kirándulóhellyé. Kevés olyan erdőterület van Magyarországon, ahol megőrződtek volna ezek a néha 2-300 évet is megélt, akár egyméteres átmérővel rendelkező famatuzsálemek. A WWF Magyarország csapata a területen található idős faállományt mérte fel. Gálhidy László beszámolója.

2014-02-28 Tovább »

Valentin-napi farkas szerelem

Közeleg a Valentin-nap, a szerelem ünnepe. Jó, ha tudjuk, hogy az állatvilágban szintén ebben az időszakban számos faj járja násztáncát, keresi párját. 
A kutya őseként tisztelt, hazánkban őshonos, ám egykor kipusztított farkas is ilyenkor keres párt magának, amely mellett azután néha évekig kitart. 

2014-02-06 Tovább »

 

 

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13