WWF Magyarország

The WWF is run at a local level by the following offices...

 

Erdők - Archívum

Vadonok Közép-Európában

A vadon szó mindenkinek mást jelent. Manapság egyre gyakrabban használjuk olyan természeti tájakra – Európában is – ahol az élővilág háborítatlanul élheti mindennapjait. Az európai vadonok korábban gazdálkodás alatt álltak, de ott ahol ezt a természetvédelmi célok érdekében megszűntették, az erdők-mezők, folyók bámulatos gyorsasággal képesek visszaalakulni olyanná, amilyenek eredeti állapotukban lehettek. A bakancsos, esetleg lovas turizmusra természetesen megmarad a lehetőség, így bárki részesévé válhat a vadon-élménynek. Ha van hozzá mersze…

2013-08-16 Tovább »

Erdők és aggodalmak

Erdészeti érdekképviseletek az elmúlt héten éles hangon bírálták a zöldombudsman nyilatkozatát, amelyet a magyarországi erdők gazdálkodásával kapcsolatban tett. A WWF Magyarország szerint fontos az erdőkkel kapcsolatos társadalmi párbeszéd, különösen akkor, ha az erdők helyzete természetvédelmi és közjóléti szempontból még korántsem megnyugtató. Mindezekről azért is időszerű szót ejteni, mert az alig négy éves új erdőtörvény módosítása a hírek szerint hamarosan ismét napirendre kerül.

2013-08-06 Tovább »

 

A balatoni feketefenyő végórái?

Sokunk számára a mediterrán hangulatot árasztó feketefenyők éppúgy a balatoni tájhoz tartoznak, mint az utakat kísérő platánok és jegenyék, vagy a domboldalakra kúszó szőlőültetvények. Mostanában a feketefenyő-ligetek rozsdaszínben „pompáznak” a Keszthelyi-öböl felett, ami annak jele lehet, hogy már nem sokáig látjuk őket.

2013-07-29 Tovább »

Az Alpok őserdeje

Ausztriában található az Alpok legnagyobb kiterjedésű őserdeje. Lenyűgöző méretű fákat láthat itt az a néhány szerencsés, aki a hosszú előjegyzési időt kivárja, és végül szervezett túra keretében bebocsátást nyer ebbe a különleges „szentélybe”.

2013-07-24 Tovább »

 

A viperák földjén

Június 20-án került megrendezésre a Turjánvidék LIFE programunkról szóló terepi sajtótájékoztató a média számára. A terepbejárásra a nagy hőség ellenére is sok látogató érkezett; közel 30 sajtómunkatárs, valamint a programban résztvevő partnerek képviselői.

2013-06-21 Tovább »

Hatalmas elismerés Brüsszelben

Az Európai Unió a legjobb, LIFE támogatásból megvalósított természetvédelmi projektek közé választotta a WWF Magyarország és a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság „Nagykőrösi pusztai tölgyesek megőrzése” című pályázatát. A díjakat szerda este adták át 2012 legjobbjainak a brüsszeli Zöld Héten.

2013-06-07 Tovább »

 

Befogták Bardau-t

Természetvédelmi szempontból jelentős eseményként egy 230 kilogrammos barnamedvét fogtak be és láttak el nyomkövető nyakörvvel a WWF Duna-Kárpátok Iroda munkatársai a Máramarosi Naturparkban. A WWF Barnamedve-védelmi Programjának célja a Kárpátok keleti részén élő veszélyeztetett medvék vándorlási útvonalainak megismerése a faj hatékonyabb védelme érdekében. Hazánkban hasonló célból egy hiúz befogását tűzte ki célul a WWF Magyarország és az Aggteleki Nemzeti Park.

2013-06-06 Tovább »

Séta a Nagy-Hárs-hegyi örökerdőben

A napsütötte tavaszi erdő nem csak a kisvasút ablakán át nézve derít jó kedvre – érdemes nagy sétát is tenni a fővárost védő, természetközeli módszerekkel kezelt erdőkben.

2013-04-23 Tovább »

 

Ordas ellenségünk?

Az elmúlt hetekben "farkasinváziót" is kilátásba helyező cikkre akadhattunk egy vezető hírportálon. Ellátogattunk hát az országnak abba a sarkába, ahol jelenleg a legtöbbször észleltek farkast, hogy válaszokat kapjunk, vajon mi igaz ebből?

2013-02-11 Tovább »

Hiúzt fotóztak a Zemplénben!

Mindössze 5-10 hiúz él hazánkban, és ezidáig alig néhányszor sikerült lefotózni itthon az állatot. Ezúttal, a Zemplénen sikerült lekapni egy, két év körüli kandúrt! Így bizonyosságot nyert a kutatók feltevése, hogy valóban ott rója köreit a rejtőzködő ragadozó! A WWF Magyarország évek óta dolgozik azon, hogy a hiúz újra otthonra leljen a hazai erdőkben. A hiúz fajvédelmi program elemeként hónapok óta folyamatban van egy állat nyomkövetővel történő ellátása, talán a lencsevégre kapott ifjú lesz a jövő év megfigyelt sztárja?

2012-12-12 Tovább »

 

 

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12