WWF Magyarország

The WWF is run at a local level by the following offices...

 

Erdők - Archívum

A balatoni feketefenyő végórái?

Sokunk számára a mediterrán hangulatot árasztó feketefenyők éppúgy a balatoni tájhoz tartoznak, mint az utakat kísérő platánok és jegenyék, vagy a domboldalakra kúszó szőlőültetvények. Mostanában a feketefenyő-ligetek rozsdaszínben „pompáznak” a Keszthelyi-öböl felett, ami annak jele lehet, hogy már nem sokáig látjuk őket.

2013-07-29 Tovább »

Az Alpok őserdeje

Ausztriában található az Alpok legnagyobb kiterjedésű őserdeje. Lenyűgöző méretű fákat láthat itt az a néhány szerencsés, aki a hosszú előjegyzési időt kivárja, és végül szervezett túra keretében bebocsátást nyer ebbe a különleges „szentélybe”.

2013-07-24 Tovább »

 

A viperák földjén

Június 20-án került megrendezésre a Turjánvidék LIFE programunkról szóló terepi sajtótájékoztató a média számára. A terepbejárásra a nagy hőség ellenére is sok látogató érkezett; közel 30 sajtómunkatárs, valamint a programban résztvevő partnerek képviselői.

2013-06-21 Tovább »

Hatalmas elismerés Brüsszelben

Az Európai Unió a legjobb, LIFE támogatásból megvalósított természetvédelmi projektek közé választotta a WWF Magyarország és a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság „Nagykőrösi pusztai tölgyesek megőrzése” című pályázatát. A díjakat szerda este adták át 2012 legjobbjainak a brüsszeli Zöld Héten.

2013-06-07 Tovább »

 

Befogták Bardau-t

Természetvédelmi szempontból jelentős eseményként egy 230 kilogrammos barnamedvét fogtak be és láttak el nyomkövető nyakörvvel a WWF Duna-Kárpátok Iroda munkatársai a Máramarosi Naturparkban. A WWF Barnamedve-védelmi Programjának célja a Kárpátok keleti részén élő veszélyeztetett medvék vándorlási útvonalainak megismerése a faj hatékonyabb védelme érdekében. Hazánkban hasonló célból egy hiúz befogását tűzte ki célul a WWF Magyarország és az Aggteleki Nemzeti Park.

2013-06-06 Tovább »

Séta a Nagy-Hárs-hegyi örökerdőben

A napsütötte tavaszi erdő nem csak a kisvasút ablakán át nézve derít jó kedvre – érdemes nagy sétát is tenni a fővárost védő, természetközeli módszerekkel kezelt erdőkben.

2013-04-23 Tovább »

 

Ordas ellenségünk?

Az elmúlt hetekben "farkasinváziót" is kilátásba helyező cikkre akadhattunk egy vezető hírportálon. Ellátogattunk hát az országnak abba a sarkába, ahol jelenleg a legtöbbször észleltek farkast, hogy válaszokat kapjunk, vajon mi igaz ebből?

2013-02-11 Tovább »

Hiúzt fotóztak a Zemplénben!

Mindössze 5-10 hiúz él hazánkban, és ezidáig alig néhányszor sikerült lefotózni itthon az állatot. Ezúttal, a Zemplénen sikerült lekapni egy, két év körüli kandúrt! Így bizonyosságot nyert a kutatók feltevése, hogy valóban ott rója köreit a rejtőzködő ragadozó! A WWF Magyarország évek óta dolgozik azon, hogy a hiúz újra otthonra leljen a hazai erdőkben. A hiúz fajvédelmi program elemeként hónapok óta folyamatban van egy állat nyomkövetővel történő ellátása, talán a lencsevégre kapott ifjú lesz a jövő év megfigyelt sztárja?

2012-12-12 Tovább »

 

A hiúz barlangjában

Az ősz utolsó szép napjait kihasználva a WWF Magyarország csapatával ellátogattunk a sokat emlegetett Csarna-völgybe. Rengeteget dolgoztunk azért, hogy a völgy érintetlenségét megőrizzük, éppen ezért szerettük volna látni a területet, melyért tavasszal küzdöttünk.


2012-11-07 Tovább »

QR-kód a hazai hiúzokért

Okostelefonnal már egy gombnyomással segíthetünk a hiúzoknak! A WWF Magyarország és a Mastercard összefogásával mostantól a vállalat mobil alkalmazását jótékony célra is használhatjuk! Az okostelefonok segítségével egyszerűen támogathatjuk a természetvédelmi szervezet hiúz fajvédelmi programját!

2012-11-05 Tovább »

 

 

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12