WWF Magyarország

The WWF is run at a local level by the following offices...

 

Klíma és energia - Archívum

Föld Órája Főváros versenyt hirdetünk!

A WWF Magyarország idén 3. alkalommal hirdeti meg a WWF Föld Órája Fővárosa versenyt. A www.foldoraja.hu weboldalon hivatalosan regisztráló önkormányzatok mérettetnek meg, hogy kiderüljön, hol lakik a legtöbb természetvédelem iránt elhivatott ember. A településeknek ezt követően nem kell mást tenniük, csupán regisztrációra buzdítaniuk lakóikat.

2014-03-18 Tovább »

Ütött a Föld Órája!


Ütött a Föld Órája! Jelenleg ugyanis 1,5 Földre lenne szükség az emberiség szükségleteinek kielégítéséhez, és ha nem változtatunk, 2050-re már két bolygó sem lesz elég. A magyar lakosság fogyasztása 30%-kal haladja meg hazánk biokapacitását, ezért mi sem tétlenkedhetünk. Ne habozz, mert mostantól nem megy nélküled! Csatlakozz a világ legnagyobb civil önkéntes akciójához, a WWF Föld Órájához, és regisztrálj a foldoraja.hu weboldalon!

2014-03-04 Tovább »

 

Rendkívül gyenge tervezet

A mai napon hirdette ki az Európai Bizottság az EU 2030-as klíma és energia csomagjának tervezetét. A WWF rendkívül csalódott, ugyanis ott, ahol egyáltalán konkrét célszám szerepel a javaslatban, az a szükségesnél jóval gyengébb, míg máshol későbbre halasztották a döntést.

2014-01-22 Tovább »

Állatkerti látogatás a nyertes diákokkal

Lezárult a Palánták program alkotási versenyének második fordulója is a győztes osztály pedig részt vehetett a WWF szakértői által vezetett állatkerti látogatáson.

2014-01-22 Tovább »

 

Merre veszi az irányt az EU?

Az Európai Bizottság január 22-én hozza nyilvánosságra a 2030-ig tervezett klíma- és energia csomagját, melyből egyértelműen kiderül majd a Bizottság elképzelése az EU jövőjére vonatkozóan. 

2014-01-21 Tovább »

Kötelező klíma és energia célok

Az Európai Parlament két bizottságának tagjai is támogatják a kötelező érvényű klíma-energia célkiűzések megfogalmazását. A Környezeti, valamint az Ipari, Kutatási és Energiaügyi szakbizottság tagjainak javaslata többek között azt jelentené, hogy a tagországok számára kötelezővé válna a 40%-os energiafelhasználás-csökkentés 2030-ra.

2014-01-09 Tovább »

 

Szén nélkül a bankvilág

A WWF örömmel fogadta az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank (EBRD) döntését, miszerint felhagy a szénerőművek finanszírozásával és helyette megújuló energiaforrásokba fektet többet. A követező hónapokban a WWF figyelemmel kíséri majd a pénzintézet energiapolitikai lépéseit, hogy ellenőrizze, valóban ígérete és új stratégiája alapján hozza-e döntéseit.

2013-12-19 Tovább »

Peru az utolsó lehetőségünk

A WWF más civil szervezetekkel és társadalmi mozgalmakkal együtt tüntetőleg kivonult a varsói klímakonferenciáról, az éves tanácskozáson ugyanis semmilyen előrelépés nem történt annak érdekében, hogy az emberiség mielőbb megállítsa a globális klímaváltozást, és a jövőben hatékonyan tudja kezelni annak katasztrofális következményeit. A szervezetek azokért a milliókért is tüntettek ezáltal, akik a Haiyan tájfun okozta katasztrófa és más klímaváltozással összefüggő problémák miatt szenvednek.

2013-11-26 Tovább »

 

Nem állunk jól...

Varsóban hétfő óta nagy erővel zajlanak a klíma-tárgylások, melyek sajnos egyelőre nem mutatják a kormányok elköteleződését a kibocsátások jelentős csökkentésére. A mai napon Japán éppen ellenkezően cselekedett, bejelentette eddigi üvegházhatású gáz kibocsátási céljának gyengítését.

2013-11-15 Tovább »

Ma kezdődik a klíma-csúcs

A mai napon veszi kezdetét Lengyelországban, Varsóban az ENSZ éves éghajlatváltozási csúcstalálkozója. Már csak összesen 50 tárgyalási nap van hátra a két év múlva tervezett megállapodásig, így a világ vezetőinek minden napot ki kell használni, hogy 2015-ben aláírhassák az új nemzetközi klíma egyezményt, figyelmeztet a WWF.

2013-11-11 Tovább »

 

 

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18