WWF Magyarország

The WWF is run at a local level by the following offices...

 

Klíma és energia - Archívum

Szén nélkül a bankvilág

A WWF örömmel fogadta az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank (EBRD) döntését, miszerint felhagy a szénerőművek finanszírozásával és helyette megújuló energiaforrásokba fektet többet. A követező hónapokban a WWF figyelemmel kíséri majd a pénzintézet energiapolitikai lépéseit, hogy ellenőrizze, valóban ígérete és új stratégiája alapján hozza-e döntéseit.

2013-12-19 Tovább »

Peru az utolsó lehetőségünk

A WWF más civil szervezetekkel és társadalmi mozgalmakkal együtt tüntetőleg kivonult a varsói klímakonferenciáról, az éves tanácskozáson ugyanis semmilyen előrelépés nem történt annak érdekében, hogy az emberiség mielőbb megállítsa a globális klímaváltozást, és a jövőben hatékonyan tudja kezelni annak katasztrofális következményeit. A szervezetek azokért a milliókért is tüntettek ezáltal, akik a Haiyan tájfun okozta katasztrófa és más klímaváltozással összefüggő problémák miatt szenvednek.

2013-11-26 Tovább »

 

Nem állunk jól...

Varsóban hétfő óta nagy erővel zajlanak a klíma-tárgylások, melyek sajnos egyelőre nem mutatják a kormányok elköteleződését a kibocsátások jelentős csökkentésére. A mai napon Japán éppen ellenkezően cselekedett, bejelentette eddigi üvegházhatású gáz kibocsátási céljának gyengítését.

2013-11-15 Tovább »

Ma kezdődik a klíma-csúcs

A mai napon veszi kezdetét Lengyelországban, Varsóban az ENSZ éves éghajlatváltozási csúcstalálkozója. Már csak összesen 50 tárgyalási nap van hátra a két év múlva tervezett megállapodásig, így a világ vezetőinek minden napot ki kell használni, hogy 2015-ben aláírhassák az új nemzetközi klíma egyezményt, figyelmeztet a WWF.

2013-11-11 Tovább »

 

Megszépült az iskolaudvar

Október 26-án a Palánták programban résztvevő Csata Utcai Általános Iskolában jártunk, akik sikeresen pályáztak iskolaudvar-zöldítő kiírásunkra. 

2013-10-31 Tovább »

Folytatódnak a Palánták órái

A nyári szünet után szeptembertől ismét zajlanak Palánták környezeti nevelés óráink. Az ősz mozgalmas időszak lesz a Palánták életében. 

2013-10-09 Tovább »

 

Szabadságot az aktivistáknak!

Több tízezren tüntettek ma a világ 50 országának 140 nagyvárosában – köztük Budapesten is – a Greenpeace-aktivisták szabadon engedéséért. A világméretű demonstrációsorozatot számos nemzetközi szervezet támogatta, úgymint az Amnesty International, a WWF és a Föld Barátai.

2013-10-05 Tovább »

Különleges Palánták

Szeptemberben folytatódik a WWF Magyarország és a Toyota Motor Hungary közös környezeti nevelési programja, a Palánták. Kedd délután a Panda-házban láttunk vendégül 20 szegedi, siket és siketségben érintett gyermeket, akik egyébként a kézjelekkel, jelnyelven koncertező Gondolatjel csoport tagjai. A gyerekek Weisz Fanni siket szépségkirálynővel és esélyegyenlőségi aktivistával kiegészülve, jelnyelvi tolmács és látványos szemléltető eszközök segítségével ismerhették meg, hogyan élhetnek fenntartható módon a hétköznapokban.

2013-09-18 Tovább »

 

Szellemekkel az állatkertben

A Palánták program kreatív versenyén részt vett iskolák közül a győztes osztály szeptember 6-án vehette át nyereményét és látogatott el a Fővárosi Állat- és Növénykertbe, ahol a WWF szakértői által vezetett túrán vehettek részt.

2013-09-16 Tovább »

A jövőnket fogyasztjuk

2013-ban augusztus 20-ára esik a Globális Túlfogyasztás Napja, amikortól az emberiség igényei meghaladják Földünk eltartóképességét. Idén a mai naptól kezdve év végéig, azaz 133 napon keresztül a jövő évi erőforrásokat fogyasztjuk. Jelenleg 1,5 Földre lenne szüksége az emberiségnek, és ha nem változtatunk, 2050-re már két bolygó sem lesz elég a világnépesség szükségleteinek kielégítésére.

2013-08-20 Tovább »

 

 

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18