WWF Magyarország

The WWF is run at a local level by the following offices...

 

Klíma és energia - Archívum

Megszépült az iskolaudvar

Október 26-án a Palánták programban résztvevő Csata Utcai Általános Iskolában jártunk, akik sikeresen pályáztak iskolaudvar-zöldítő kiírásunkra. 

2013-10-31 Tovább »

Folytatódnak a Palánták órái

A nyári szünet után szeptembertől ismét zajlanak Palánták környezeti nevelés óráink. Az ősz mozgalmas időszak lesz a Palánták életében. 

2013-10-09 Tovább »

 

Szabadságot az aktivistáknak!

Több tízezren tüntettek ma a világ 50 országának 140 nagyvárosában – köztük Budapesten is – a Greenpeace-aktivisták szabadon engedéséért. A világméretű demonstrációsorozatot számos nemzetközi szervezet támogatta, úgymint az Amnesty International, a WWF és a Föld Barátai.

2013-10-05 Tovább »

Különleges Palánták

Szeptemberben folytatódik a WWF Magyarország és a Toyota Motor Hungary közös környezeti nevelési programja, a Palánták. Kedd délután a Panda-házban láttunk vendégül 20 szegedi, siket és siketségben érintett gyermeket, akik egyébként a kézjelekkel, jelnyelven koncertező Gondolatjel csoport tagjai. A gyerekek Weisz Fanni siket szépségkirálynővel és esélyegyenlőségi aktivistával kiegészülve, jelnyelvi tolmács és látványos szemléltető eszközök segítségével ismerhették meg, hogyan élhetnek fenntartható módon a hétköznapokban.

2013-09-18 Tovább »

 

Szellemekkel az állatkertben

A Palánták program kreatív versenyén részt vett iskolák közül a győztes osztály szeptember 6-án vehette át nyereményét és látogatott el a Fővárosi Állat- és Növénykertbe, ahol a WWF szakértői által vezetett túrán vehettek részt.

2013-09-16 Tovább »

A jövőnket fogyasztjuk

2013-ban augusztus 20-ára esik a Globális Túlfogyasztás Napja, amikortól az emberiség igényei meghaladják Földünk eltartóképességét. Idén a mai naptól kezdve év végéig, azaz 133 napon keresztül a jövő évi erőforrásokat fogyasztjuk. Jelenleg 1,5 Földre lenne szüksége az emberiségnek, és ha nem változtatunk, 2050-re már két bolygó sem lesz elég a világnépesség szükségleteinek kielégítésére.

2013-08-20 Tovább »

 

Palánták Program a környezettudatos gyerekekért

Április 22-én, a Föld napján indult a WWF Magyarország és a Toyota közös környezeti nevelési programja, a Palánták. A WWF szakértői az egy évig tartó program során több mint harminc iskolába látogatnak el, ahol a diákok megismerhetik, hogyan lehet fenntartható módon élni a mindennapokban.

2013-07-20 Tovább »

Obama történelmi klímafordulata

Az Amerikai Egyesült Államoknak egyre komolyabb problémát jelent a klímaváltozás következményeinek kezelése. Barack Obama amerikai elnök akcióterve történelmi jelentőségű: kitér a szén-dioxid-kibocsátás csökkentés jelentőségére, a megújuló energiaforrásokra történő átállásra és az USA nemzetközi szerepvállalására is.

2013-06-27 Tovább »

 

Alkottak a Palánták

A Palánták program keretében „Én és a városom” címmel pályázatot hirdetünk a programban résztvevő osztályok számára, melyet két fordulóban rendezünk meg. Az osztályok diákjainak közösen kell alkotniuk, a pályamű pedig bemutathat a fenntartható városhoz, a környezettudatos mindennapokhoz kapcsolódó bármilyen témát, képet, élethelyzetet, amit a diákok ebben a témában fontosnak tartanak.

2013-06-20 Tovább »

Nem haladnak a klímatárgyalások

Június 14-én ért véget Bonnban a nemzetközi klímatárgyalások aktuális szakasza, mely az év végi ENSZ klímacsúcs egyik előkészítő értekezlete volt. Sajnos a résztvevőknek nem sikerült konkrétumban megállapodniuk, főleg az olyan sarkalatos kérdésekben, mint hogy hogyan kellene csökkenteni a kibocsátásokat, vagy hogy honnan kellene forrásokat bevonni rövidtávon az éghajlatváltozás katasztrofális hatásai megelőzése érdekében.

2013-06-18 Tovább »

 

 

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18