WWF Magyarország

The WWF is run at a local level by the following offices...

 

Klíma és energia - Archívum

Kreatív Palánták

Környezeti nevelési programunk, a Palánták immár 8 iskolába látogatott el. Az órák során megtapasztalhattuk, hogy a diákok kreativitásának és képzeletének semmi nem szabhat határt, amit az órákhoz kapcsolód feladatok során be is bizonyítottak nekünk.

2013-06-03 Tovább »

Mérföldkőnél az emberiség!

A szén-dioxid légköri koncentrációja várhatóan a napokban éri el először a 400 ppm-et az emberiség története során. Ez a tény bizonyítja, hogy a fenntartható és tiszta energiaforrásokra történő áttérés egyre sürgetőbbé válik.

2013-05-06 Tovább »

 

Megkezdtük a palántázást!

Elindultak környezeti nevelés sorozatunk, a Palánták program iskolai foglalkozásai! Az első órák után is látszik már, hogy a fiatal generáció tagjai mennyire fogékonyak környezetünk megóvására, ami kiemelten fontos, hiszen bennük rejlik bolygónk jövője.

2013-04-25 Tovább »

Összefogás a viaszóriás fényénél

A WWF Magyarország által szervezett Föld Órája nyilvános lekapcsoló eseményen közel 1000 ember vett részt szombat este a WestEnd City Center Tetőkertjében. Budapest csatlakozásával ismét lehetőség nyílt a főváros díszvilágításának ünnepélyes lekapcsolására, ezt követően pedig Erőss Zsolt hegymászó gyújtotta meg az alkalomra öntött óriásgyertyát. A visszakapcsoláskor a WWF Föld Órája Főváros cím is gazdára talált: legnagyobb arányban Szigetszentmiklós lakosai csatlakoztak a kezdeményezéshez, így ők nyerték az elismerést.

2013-03-25 Tovább »

 

A WestEnd tetejéről sötétül el Budapest

A sikeres gyertyagyűjtő akciónak köszönhetően a WWF Magyarország 104 kilogrammos, 5 méteres óriásgyertyát öntött ki. A viaszóriást Erőss Zsolt hegymászó gyújtja majd meg a március 23-án 19 órakor kezdődő nyilvános lekapcsoló eseményen a WestEnd City Center Millennium Tetőkertjében. A rendezvény ingyenes, a hangulatot Tóth Vera koncertje adja majd meg, a gyertyagyújtásban pedig olyan további hírességek segédkeznek, mint Cseh Laci, Fenyő Iván, Kovacsics Anikó és Szalóki Ági.

2013-03-21 Tovább »

Hosszú hétvégét ér a regisztráció

Közeleg a világ legnagyobb önkéntes akciója, a WWF Föld Órája, ezért a WWF Magyarország idén is meghirdette a WWF Föld Órája Főváros versenyt. Az a magyar város, amelyről arányaiban a legtöbben regisztrálnak a www.foldoraja.hu weboldalon a lekapcsolás kezdetéig, március 23-án 20:30-ig, egy évig büszkén viselheti ezt a címet. A 2012-es nyertes, Nyíregyháza felajánlásának köszönhetően hosszú hétvégét nyerhet az a regisztráló, aki a 2013-as WWF Föld Órája Főváros címet elnyerő település lakója!

2013-03-19 Tovább »

 

Óriásgyertya a Föld Óráján

Befejeződött a gyertyaszámlálás! A gyertyagyűjtő akció során 1397 régi gyertyát és gyertyacsonkot gyűjtött össze a WWF Magyarország március 1-je és 17-e között, hogy a Föld Órája napjára kiönthesse Az Ország Legnagyobb Gyertyáját, egy öt méter magas viaszóriást. A gyűjtésbe aktívan bekapcsolódtak az esemény idei támogatóinak, a Coca-Cola Magyarország, a WestEnd City Center, az Allianz Hungária Zrt., a köpönyeg.hu, a National Geographic, az Ozone Network és az Origo Media Group munkatársai is.

2013-03-19 Tovább »

Ismét versenyben hazánk települései

A világ legnagyobb önkéntes akciójának hazai főszervezője, a WWF Magyarország 2013-ban is versenyt hirdet: hamarosan kiderül, melyik hazai település lakói a legelhivatottabbak a természetvédelem iránt. Az a magyar város, amelyről arányaiban a legtöbben regisztrálnak a www.foldoraja.hu weboldalon a lekapcsolás kezdetéig, március 23-án 20:30-ig, egy évig büszkén viselheti a WWF Föld Órája Főváros címet.

2013-03-12 Tovább »

 

Egy gyertyafényes óra a Földért

Hamarosan ismét itt a globális összefogás, a WWF Föld Órája napja! Március 23-án a világ legnagyobb civil akciója során emberek milliárdjai mutatnak majd példát a környezettudatosság jegyében. A WWF Magyarország idén gyertyafényben ünnepel, és gyertyagyűjtési akciót szervez, hogy a Coca-Cola Magyarország, a WestEnd City Center, a The Prime Management és az Allianz Hungária Zrt. támogatásával megvalósuló lekapcsoló eseményre kiönthesse Az Ország Legnagyobb Gyertyáját, egy közel 5 méter magas viaszóriást.

2013-02-28 Tovább »

Klímás tevékenységünk dióhéjban

A WWF céljainak megfelelően magyarországi irodánk is kiemelt figyelmet fordít a klímaváltozással kapcsolatos kérdésekre. Tevékenységeink a terepi programoktól a figyelemfelhívó kampányokig sok mindent ölelnek fel.

2013-02-06 Tovább »

 

 

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18