WWF Magyarország

The WWF is run at a local level by the following offices...

 

Klíma és energia - Archívum

Palánták Program a környezettudatos gyerekekért

Április 22-én, a Föld napján indult a WWF Magyarország és a Toyota közös környezeti nevelési programja, a Palánták. A WWF szakértői az egy évig tartó program során több mint harminc iskolába látogatnak el, ahol a diákok megismerhetik, hogyan lehet fenntartható módon élni a mindennapokban.

2013-07-20 Tovább »

Obama történelmi klímafordulata

Az Amerikai Egyesült Államoknak egyre komolyabb problémát jelent a klímaváltozás következményeinek kezelése. Barack Obama amerikai elnök akcióterve történelmi jelentőségű: kitér a szén-dioxid-kibocsátás csökkentés jelentőségére, a megújuló energiaforrásokra történő átállásra és az USA nemzetközi szerepvállalására is.

2013-06-27 Tovább »

 

Alkottak a Palánták

A Palánták program keretében „Én és a városom” címmel pályázatot hirdetünk a programban résztvevő osztályok számára, melyet két fordulóban rendezünk meg. Az osztályok diákjainak közösen kell alkotniuk, a pályamű pedig bemutathat a fenntartható városhoz, a környezettudatos mindennapokhoz kapcsolódó bármilyen témát, képet, élethelyzetet, amit a diákok ebben a témában fontosnak tartanak.

2013-06-20 Tovább »

Nem haladnak a klímatárgyalások

Június 14-én ért véget Bonnban a nemzetközi klímatárgyalások aktuális szakasza, mely az év végi ENSZ klímacsúcs egyik előkészítő értekezlete volt. Sajnos a résztvevőknek nem sikerült konkrétumban megállapodniuk, főleg az olyan sarkalatos kérdésekben, mint hogy hogyan kellene csökkenteni a kibocsátásokat, vagy hogy honnan kellene forrásokat bevonni rövidtávon az éghajlatváltozás katasztrofális hatásai megelőzése érdekében.

2013-06-18 Tovább »

 

Kreatív Palánták

Környezeti nevelési programunk, a Palánták immár 8 iskolába látogatott el. Az órák során megtapasztalhattuk, hogy a diákok kreativitásának és képzeletének semmi nem szabhat határt, amit az órákhoz kapcsolód feladatok során be is bizonyítottak nekünk.

2013-06-03 Tovább »

Mérföldkőnél az emberiség!

A szén-dioxid légköri koncentrációja várhatóan a napokban éri el először a 400 ppm-et az emberiség története során. Ez a tény bizonyítja, hogy a fenntartható és tiszta energiaforrásokra történő áttérés egyre sürgetőbbé válik.

2013-05-06 Tovább »

 

Megkezdtük a palántázást!

Elindultak környezeti nevelés sorozatunk, a Palánták program iskolai foglalkozásai! Az első órák után is látszik már, hogy a fiatal generáció tagjai mennyire fogékonyak környezetünk megóvására, ami kiemelten fontos, hiszen bennük rejlik bolygónk jövője.

2013-04-25 Tovább »

Összefogás a viaszóriás fényénél

A WWF Magyarország által szervezett Föld Órája nyilvános lekapcsoló eseményen közel 1000 ember vett részt szombat este a WestEnd City Center Tetőkertjében. Budapest csatlakozásával ismét lehetőség nyílt a főváros díszvilágításának ünnepélyes lekapcsolására, ezt követően pedig Erőss Zsolt hegymászó gyújtotta meg az alkalomra öntött óriásgyertyát. A visszakapcsoláskor a WWF Föld Órája Főváros cím is gazdára talált: legnagyobb arányban Szigetszentmiklós lakosai csatlakoztak a kezdeményezéshez, így ők nyerték az elismerést.

2013-03-25 Tovább »

 

A WestEnd tetejéről sötétül el Budapest

A sikeres gyertyagyűjtő akciónak köszönhetően a WWF Magyarország 104 kilogrammos, 5 méteres óriásgyertyát öntött ki. A viaszóriást Erőss Zsolt hegymászó gyújtja majd meg a március 23-án 19 órakor kezdődő nyilvános lekapcsoló eseményen a WestEnd City Center Millennium Tetőkertjében. A rendezvény ingyenes, a hangulatot Tóth Vera koncertje adja majd meg, a gyertyagyújtásban pedig olyan további hírességek segédkeznek, mint Cseh Laci, Fenyő Iván, Kovacsics Anikó és Szalóki Ági.

2013-03-21 Tovább »

Hosszú hétvégét ér a regisztráció

Közeleg a világ legnagyobb önkéntes akciója, a WWF Föld Órája, ezért a WWF Magyarország idén is meghirdette a WWF Föld Órája Főváros versenyt. Az a magyar város, amelyről arányaiban a legtöbben regisztrálnak a www.foldoraja.hu weboldalon a lekapcsolás kezdetéig, március 23-án 20:30-ig, egy évig büszkén viselheti ezt a címet. A 2012-es nyertes, Nyíregyháza felajánlásának köszönhetően hosszú hétvégét nyerhet az a regisztráló, aki a 2013-as WWF Föld Órája Főváros címet elnyerő település lakója!

2013-03-19 Tovább »

 

 

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18