WWF Magyarország

The WWF is run at a local level by the following offices...

 

Klíma és energia - Archívum

Tétlenül nézik a klímakatasztrófát

Sajnos hiába vagyunk túl egy olyan éven, amely során a klímaváltozás egyre fenyegetőbben érintette a gazdagabb és szegényebb országokat egyaránt, ez mégsem volt elég intő jel a tárgyaló felek számára a napokban véget ért dohai klímacsúcson. Még a minimálisan elvárható eredmény sem született meg, ezzel pedig egyértelművé vált, hogy a tétlenségből fakadó klímakatasztrófa megakadályozására semmilyen hajlandóság nem mutatkozik az államfők részéről.

2012-12-11 Tovább »

Forró a levegő Dohában

December 7-én zárul az idei ENSZ klímacsúcs (COP18) Katarban, Dohában. Az idei év egyik legvitatottabb kérdése a kibocsátási egységek - vagy más néven karbon kreditek - többletének sorsa. A döntéshozóknak még egy hetük van érdemben megtárgyalni a kérdést, és végre olyan döntésre jutni, ami tényleges lépést jelenthet bolygónk megmentése szempontjából.

2012-12-04 Tovább »

 

Klímacsúcs Dohában

November 26-én vette kezdetét az ENSZ klímakonferenciája Dohában. A minden év végén megrendezett csúcs célja továbbra is az, hogy megszülessen egy globális megállapodás az éghajlatváltozás ellen folytatott küzdelemben. A WWF reméli, hogy érdemi előrelépés történik majd a konferencián, azonban az eddigi évek tapasztalatai nem kecsegtetnek sok reménnyel.

2012-11-26 Tovább »

Veszélyben a denevérek

Egy, a napokban publikált tanulmány szerint a klímaváltozás a denevérfajok jelentős részét veszélyezteti. A szerzők szerint a denevérek táplálékszerző képességét, pihenő és élőhelyét, valamint szaporodását is veszélyeztetheti, miközben a szélsőséges időjárás és betegségek szintén számos fajra hatással lehetnek.

2012-11-01 Tovább »

 

Új megoldások, új esélyek

"Versenyelőny a hatékonyságban" címmel rendez közös konferenciát október 17-én a Piac és Profit, valamint a Service Expo. A rendezvényen a WWF Magyarország is képviselteti magát egy érdekes előadás keretein belül.

2012-10-09 Tovább »

Egy alternatív település: ökofalu

Az ökofalvak társadalmi, gazdasági és ökológiai szempontból fenntartható kisebb tervezett közösségek. A cél: minél kisebb lábnyomot hagyni maguk után. Az ökofarmon vegyszerek helyett csakis hagyományos technológiákat használnak, tartósítószereket még a feldolgozás során sem.

2012-09-05 Tovább »

 

Most érdemes pályázni a fűtés korszerűsítésére!

Pár nap múlva az Új Széchenyi Terv keretein belül megnyílik az a forrás, amelyre lakások, kisebb társasházak, családi házak tulajdonosai pályázhatnak fűtéskorszerűsítésre. A WWF irodájában tavaly cseréltünk le egy hagyományos kazánt energiatakarékos, kondenzációs típusra, mely egyetlen fűtési időszak alatt 42%-kal csökkentette gázfogyasztásunkat és így a gázszámlánkat is.

2012-08-17 Tovább »

Változtassuk meg világunkat!

A világhírű filozófus professzor László Ervin lesz a vendége a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara épületében szeptember 18-án rendezett konferenciának. A professzor érdekfeszítő előadása után kerekasztal beszélgetésre kerül sor, melyen megvitathatjuk a felelős gondolkodás és cselekvés kérdését.

2012-08-13 Tovább »

 

Erőteljes olvadás Grönlandon

A NASA földmegfigyelő műholdjai az Északi-sarkkör környékén készítettek felvételeket a napokban, és a Grönlandról készült képek riasztó képet mutatnak. A sziget jégtakarójának jelentős része alig néhány nap alatt olvadt el. Ilyen mértékű olvadást nem tapasztaltak a kutatók az elmúlt 30 évben.

2012-07-26 Tovább »

42%-os energia-megtakarítás egy év alatt!

Mindannyian tudjuk, mennyire fontos az energiatakarékosság, és a legtöbb ember már tudatosan törekszik arra, hogy mindennapi élete során környezettudatosan éljen. Azonban életünk jelentős részét a munkahelyünkön töltjük, így elengedhetetlen, hogy az irodában is minél zöldebb megoldásokat válasszunk. A WWF Magyarország az elmúlt évben új fűtésrendszerrel zöldítette tovább irodáját.

2012-06-27 Tovább »

 

 

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18