WWF Magyarország

The WWF is run at a local level by the following offices...

 

Klíma és energia - Archívum

Óriásgyertya a Föld Óráján

Befejeződött a gyertyaszámlálás! A gyertyagyűjtő akció során 1397 régi gyertyát és gyertyacsonkot gyűjtött össze a WWF Magyarország március 1-je és 17-e között, hogy a Föld Órája napjára kiönthesse Az Ország Legnagyobb Gyertyáját, egy öt méter magas viaszóriást. A gyűjtésbe aktívan bekapcsolódtak az esemény idei támogatóinak, a Coca-Cola Magyarország, a WestEnd City Center, az Allianz Hungária Zrt., a köpönyeg.hu, a National Geographic, az Ozone Network és az Origo Media Group munkatársai is.

2013-03-19 Tovább »

Ismét versenyben hazánk települései

A világ legnagyobb önkéntes akciójának hazai főszervezője, a WWF Magyarország 2013-ban is versenyt hirdet: hamarosan kiderül, melyik hazai település lakói a legelhivatottabbak a természetvédelem iránt. Az a magyar város, amelyről arányaiban a legtöbben regisztrálnak a www.foldoraja.hu weboldalon a lekapcsolás kezdetéig, március 23-án 20:30-ig, egy évig büszkén viselheti a WWF Föld Órája Főváros címet.

2013-03-12 Tovább »

 

Egy gyertyafényes óra a Földért

Hamarosan ismét itt a globális összefogás, a WWF Föld Órája napja! Március 23-án a világ legnagyobb civil akciója során emberek milliárdjai mutatnak majd példát a környezettudatosság jegyében. A WWF Magyarország idén gyertyafényben ünnepel, és gyertyagyűjtési akciót szervez, hogy a Coca-Cola Magyarország, a WestEnd City Center, a The Prime Management és az Allianz Hungária Zrt. támogatásával megvalósuló lekapcsoló eseményre kiönthesse Az Ország Legnagyobb Gyertyáját, egy közel 5 méter magas viaszóriást.

2013-02-28 Tovább »

Klímás tevékenységünk dióhéjban

A WWF céljainak megfelelően magyarországi irodánk is kiemelt figyelmet fordít a klímaváltozással kapcsolatos kérdésekre. Tevékenységeink a terepi programoktól a figyelemfelhívó kampányokig sok mindent ölelnek fel.

2013-02-06 Tovább »

 

Tétlenül nézik a klímakatasztrófát

Sajnos hiába vagyunk túl egy olyan éven, amely során a klímaváltozás egyre fenyegetőbben érintette a gazdagabb és szegényebb országokat egyaránt, ez mégsem volt elég intő jel a tárgyaló felek számára a napokban véget ért dohai klímacsúcson. Még a minimálisan elvárható eredmény sem született meg, ezzel pedig egyértelművé vált, hogy a tétlenségből fakadó klímakatasztrófa megakadályozására semmilyen hajlandóság nem mutatkozik az államfők részéről.

2012-12-11 Tovább »

Forró a levegő Dohában

December 7-én zárul az idei ENSZ klímacsúcs (COP18) Katarban, Dohában. Az idei év egyik legvitatottabb kérdése a kibocsátási egységek - vagy más néven karbon kreditek - többletének sorsa. A döntéshozóknak még egy hetük van érdemben megtárgyalni a kérdést, és végre olyan döntésre jutni, ami tényleges lépést jelenthet bolygónk megmentése szempontjából.

2012-12-04 Tovább »

 

Klímacsúcs Dohában

November 26-én vette kezdetét az ENSZ klímakonferenciája Dohában. A minden év végén megrendezett csúcs célja továbbra is az, hogy megszülessen egy globális megállapodás az éghajlatváltozás ellen folytatott küzdelemben. A WWF reméli, hogy érdemi előrelépés történik majd a konferencián, azonban az eddigi évek tapasztalatai nem kecsegtetnek sok reménnyel.

2012-11-26 Tovább »

Veszélyben a denevérek

Egy, a napokban publikált tanulmány szerint a klímaváltozás a denevérfajok jelentős részét veszélyezteti. A szerzők szerint a denevérek táplálékszerző képességét, pihenő és élőhelyét, valamint szaporodását is veszélyeztetheti, miközben a szélsőséges időjárás és betegségek szintén számos fajra hatással lehetnek.

2012-11-01 Tovább »

 

Új megoldások, új esélyek

"Versenyelőny a hatékonyságban" címmel rendez közös konferenciát október 17-én a Piac és Profit, valamint a Service Expo. A rendezvényen a WWF Magyarország is képviselteti magát egy érdekes előadás keretein belül.

2012-10-09 Tovább »

Egy alternatív település: ökofalu

Az ökofalvak társadalmi, gazdasági és ökológiai szempontból fenntartható kisebb tervezett közösségek. A cél: minél kisebb lábnyomot hagyni maguk után. Az ökofarmon vegyszerek helyett csakis hagyományos technológiákat használnak, tartósítószereket még a feldolgozás során sem.

2012-09-05 Tovább »

 

 

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18