WWF Magyarország

The WWF is run at a local level by the following offices...

 

Klíma és energia - Archívum

A Mátrai Erőmű a legszennyezőbbek közt

Elkészült az első elemzés az Európai Unió szénerőműveinek határokon átnyúló egészségügyi hatásairól. A 257 szénerőművet vizsgáló jelentésben a magyarországi Mátrai Erőmű a 27. helyen szerepel, a legszennyezőbb szénerőművek listáján. A jelentés tartalmát egészségügyi szakértők is megerősítették. A WHO szerint a légszennyezés világszerte milliók haláláért felelős.


2016-07-06 Tovább »

Lignitbánya helyett védettség!

Egyetlen hazai természeti Világörökségi helyszínünk, az Aggteleki-, és a Szlovák-karszt barlangjainak hazánkra eső része tavaly került veszélybe, amikor közvetlen közelében jelentették be egy külszíni lignitbánya tervét. Májustól azonban a helyszínt védett természeti területté nyilvánították, ami hosszú távon biztosíthatja a természeti értékek védelmét a helyi közösségek számára.


2016-05-09 Tovább »

 

A szénerőművek nem férnek bele!

Április 22-én, a Föld Napján több ország magasrangú képviselője írja alá a tavaly decemberben elfogadott Párizsi Megállapodást. Eközben az Ecofys tanácsadó vállalat frissen kiadott jelentésében arra figyelmeztet, hogy még a leghatékonyabb szénerőművek csatasorba állítása is szembemegy az új éghajlatvédelmi megállapodásban foglalt elvekkel.


2016-04-21 Tovább »

Lignit vs egészséges környezet és jövő

Borsod-Abaúj-Zemplén megyében több lignitbánya megnyitását tervezik, miközben az UNESCO Világörökség Szakbizottsága állásfoglalásban adott hangot aggályainak. A WWF Magyarország környezetvédelmi felméréséből ijesztő adatok kerültek napvilágra a lignit és szénbányászat és tüzelés környezeti, egészségügyi hatásairól.


2016-03-31 Tovább »

 

Pilis lett idén a Föld Órája Fővárosa!

Március 19-én tartották a világ legnagyobb önkéntes környezetvédelmi akcióját, a Föld Óráját. A WWF Magyarország idén is meghirdette a hagyománnyá vált Föld Órája Főváros Kihívást, melyet Pilis nyert el! A hazai települések megmutatták, hogy évről évre egyre elkötelezettebbek.


2016-03-30 Tovább »

A Zöld Generációval az iskolában

A Zöld Generáció programon záróprojetjeként a Biodiverzitás modul néhány tagja egy általános iskolás csoportnak találtak ki egy másfél órás foglalkozást. Programjukat élesben is kipróbálhatták február 24-én, erről olvasható élménybeszámoló Molnár Dóra Ritától csapatunk egyik lelkes tagjától.


2016-03-27 Tovább »

 

Minden eddiginél erőteljesebb Föld Órája volt az idei

Helyi idő szerint pontban 20:30-kor, a Müpában történt ünnepélyes lekapcsolást követően kihúnytak Budapest fényei, miközben a világ 178 országának több mint 10000 helyszínén söpört végig a világ lagnagyobb éghajlatvédelmi civil összefogása.


2016-03-21 Tovább »

Többet vár a magyar lakosság

A 60 legnagyobb hazai vállalatból mindössze 2 rendelkezik éghajlatvédelmi stratégiával, míg egy felmérés szerint a magyarok a vállalatokat és az ipart tartják felelősnek az éghajlatváltozás kezeléséért.


2016-03-19 Tovább »

 

A Föld Órája filmpályázat

Készíts a megadott paraméterek szerint egy komponált (vágott vagy vágatlan) maximum 1 perces-es videót a Föld Óráján elsötétülő egy - vagy akár több - ikonikus magyarországi épületről.


2016-03-17 Tovább »

Vállal a világ a Föld Óráján

Idén rekordot dönt a Föld Órájában résztvevő országok száma. Óriási érdeklődés, tömegek bevonódása, és ambíciózus célok megvalósítása mellett készül a világ a szombati sötétbe borulásra.


2016-03-16 Tovább »

 

 

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18