WWF Magyarország

The WWF is run at a local level by the following offices...

 

Klíma és energia - Archívum

Klasszikus zene és innovációk a Föld Óráján

Idén a fenntartható innovációké, a zöld tehetséggondozásé és a vízé lesz a főszerep a Föld Órája központi lekapcsoló eseményén.


2016-03-09 Tovább »

Kapcsolj le és ötletelj a WWF-el a Föld Óráján!

A WWF Magyarország és a Be-novative közösségi ötletmotorja összeállt a jó ügy érdekében az idei Föld Órája alkalmából. Szeretnénk lehetőséget adni a valódi kapcsolódásra és a valódi cselekvésre mindazoknak, akik a Föld Órája szellemiségét követve tenni szeretnének az éghajlatváltozás ellen.


2016-03-07 Tovább »

 

Veszélyben az európai éghajlatvédelmi célok a Föld Órája előtt

Alig két héttel a Föld Órája előtt a világon már több ezer civil kezdeményezés zajlik azért, hogy a mozgalomhoz kapcsolódva aktívan tegyen az éghajlatváltozás mérsékléséért. Mindeközben elkeserítő, hogy az EB most pénteken arra készül, hogy ellehetetlenítse Európa éghajlatvédelmi céljainak teljesülését és a párizsi éghajlatvédelmi egyezmény implementációját.


2016-03-03 Tovább »

Kapcsolj le velünk 2016-ban is!

Tizedik évéhez érkezett az éghajlatváltozás elleni küzdelem legnagyobb civil megmozdulása! A kezdeményezés szimbolikus lámpaoltása egy generáció számára jelent egyet az összefogással és a cselekvés erejével.


2016-02-23 Tovább »

 

Díjazzuk az elkötelezettséget

Tavaly decemberben a WWF Magyarország egy díj átadásával köszönte meg a Toyota Central Europe-nak a Toyota csoport immáron 8 éve fennálló támogatását.


2016-01-22 Tovább »

Egy hajóban evezünk

A Párizsi Klímacsúcs zárónapján diákok egy csoportja a WWF Magyarországi Központjában gyűlt össze, hogy megfogalmazzák a jövő generáció éghajlatvédelmi üzenetét a világ döntéshozói számára. Üzenetükben vezetői szemléletváltást, hosszú távú célokhoz való igazodást sürgetnek, és égető feladatok végrehajtására szólítanak fel a közös jövő érdekében.


2015-12-18 Tovább »

 

Vállalati kibocsátás-csökkentés

A WWF Magyarország új, nyilvánosságra hozott jelentése az 50 legnagyobb hazai vállalat, és az öt-öt legnagyobb bank és biztosító éghajlatváltozással kapcsolatos vállalásait vizsgálta. Mindössze hat vállalat rendelkezik éghajlatvédelmi céllal, és csak két vállalatnak van kibocsátás-csökkentési stratégiája!


2015-12-15 Tovább »

Megszületett a klímaegyezmény

Az ENSZ 21. klímacsúcsán mintegy kétszáz ország kötelezte el magát az éghajlatváltozás megelőzése és az emberi civilizáció védelme érdekében. A december 12-én elfogadott párizsi megállapodás célként fogalmazza meg a 1,5 Celsius-fokos globális felemelegedési küszöbértéket. 


2015-12-13 Tovább »

 

Klímaváltozás és élelmiszerek

A WWF jelentése szerint a fogyasztók hamarosan érezni fogják, hogy az éghajlatváltozás kíméletlen hatásai nem csak az időjárásban mutatkoznak meg, hanem a szupermarketek polcain is az egyes termékek (mint például a kávé vagy a narancs) elérhetőségének és árának megváltozásában is.

2015-12-03 Tovább »

Az új éghajlatvédelmi egyezmény előtt

December elején Párizsban találkoznak a világ országainak vezetői azzal a céllal, hogy egy új, nemzetközi éghajlatvédelmi egyezményt fogadjanak el. A WWF aktív közreműködője volt a tárgyalások előkészítésében, nemzetközi delegációja pedig részt vállal a párizsi egyezmény megkötésében.

2015-11-27 Tovább »

 

 

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18