WWF Magyarország

The WWF is run at a local level by the following offices...

 

Klíma és energia - Archívum

Zsákutcában a szén alapú gazdaság

A WWF új jelentése szerint a szénbányászattal foglalkozó vállalatok egyre nehezebb helyzetbe kerülnek, és több szénerőmű terve marad az íróasztalfiókokban, mint amennyi végül megvalósul. Itthon a kívánt lépések még váratnak magukra.

2015-11-25 Tovább »

Új otthont kaptak a bivalyok

A WWF tiszatarjáni mintaprojektjének őshonos lakói, akik a helyreállított ártér állapotának fenntartásában segédkeznek, azaz a vízibivalyok immáron teljesen új szálláson várhatják a tél beköszöntét. 

2015-11-24 Tovább »

 

Újabb szögek a szén koporsójába

A hét végén kezdődő Párizsi Éghajlatvédelmi Csúcstalálkozóra készülve egymást érik a történelmi jelentőségű bejelentések, amelyek alapvetően érintik az energiaszektor jövőjét. 

2015-11-23 Tovább »

Azonnal cselekednünk kell!

A 2020 előtti kibocsátás-csökkentés jelentőségére hívta fel a figyelmet az ENSZ Környezetvédelmi Programjának (UNEP) legfrissebb jelentése. Nőttek ugyan a nemzetek által vállalt kibocsátás-csökkentési célszámok, de még mindig csak félúton járunk az éghajlatváltozás elkerüléséhez szükséges kibocsátás-csökkentés mértékéhez viszonyítva.

2015-11-12 Tovább »

 

Fordulópont lehet ez az év!

Nyugat-Antarktika jégmezejének jó része elolvad, ez már elkerülhetetlen, állapították meg a kutatók, és ez azt jelenti, hogy az eljövendő évszázadokban legalább 1,2 méterrel emelkedik a tengerek szintje. Máris kezdhetjük átrajzolni bolygónk térképén az állati, növényi és emberi életre alkalmas övezetek határvonalát.

2015-11-04 Tovább »

Zöld Generáció - a résztvevők szemével

Mentorprogramunkban a nyáron projekthetet hirdettünk, melynek keretében mindkét modul résztvevői különféle terepi és városi helyszíneken, külsős szakértők segítségével ismerkedhettek meg közelebbről olyan témákkal, mint a madárgyűrűzés, a közösségi kert, intelligens város koncepciók, a BUBI rendszere vagy a hazánkban élő nagyvadak.

2015-11-02 Tovább »

 

Globális vállalatvezetők szólaltak fel a fenntartható jövőért

A történelmi jelentőségű, decemberi párizsi klímacsúcs előtt a legfontosabb innovatív, tiszta technológiákat alkalmazó vállalatok vezetői szólították fel a kormányokat, befektetőket és nemzetközi társaságokat a kibocsátás-csökkentésre.

2015-10-29 Tovább »

Visszaszámlálás kezdődik Bonnban

A hat hét múlva kezdődő történelmi jelentőségű párizsi éghajlatvédelmi csúcs résztvevői az egyezmény aláírása előtti utolsó szakmai egyeztetéshez ültek össze Bonnban. A péntekig tartó tárgyalás sorozat a mindenki által várt globális éghajlatvédelmi egyezmény szakmai megalapozásának utolsó lényegi momentuma lesz.

2015-10-19 Tovább »

 

Országos klímavédelmi konferencia a Parlamentben

Az Országgyűlés Felsőházi termében október 15-én rendezték meg az Országos klímavédelmi konferenciát, ahol Sipos Katalin, a WWF Magyarország igazgatója "A WWF szerepe az éghajlat-védelemben" címmel adott elő.

2015-10-16 Tovább »

Leonardo DiCaprio is tőke- átcsoportosítást hajt végre befektetéseinek zöldítéséért

A New Yorkban zajló Klímahéten bejelentették, hogy Leonardo di Caprio, az Egyesült Államok WWF irodájának igazgatótanács tagja is azok között a befektetők között van, akik mintegy 17 ezer milliárd font értékben kivonják tőkéjüket a fosszilis energiahordozók piacáról, jelentették be a tegnapi nap folyamán.

2015-09-23 Tovább »

 

 

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18