WWF Magyarország

The WWF is run at a local level by the following offices...

 

Klíma és energia - Archívum

Vállalati kibocsátás-csökkentés

A WWF Magyarország új, nyilvánosságra hozott jelentése az 50 legnagyobb hazai vállalat, és az öt-öt legnagyobb bank és biztosító éghajlatváltozással kapcsolatos vállalásait vizsgálta. Mindössze hat vállalat rendelkezik éghajlatvédelmi céllal, és csak két vállalatnak van kibocsátás-csökkentési stratégiája!


2015-12-15 Tovább »

Megszületett a klímaegyezmény

Az ENSZ 21. klímacsúcsán mintegy kétszáz ország kötelezte el magát az éghajlatváltozás megelőzése és az emberi civilizáció védelme érdekében. A december 12-én elfogadott párizsi megállapodás célként fogalmazza meg a 1,5 Celsius-fokos globális felemelegedési küszöbértéket. 


2015-12-13 Tovább »

 

Klímaváltozás és élelmiszerek

A WWF jelentése szerint a fogyasztók hamarosan érezni fogják, hogy az éghajlatváltozás kíméletlen hatásai nem csak az időjárásban mutatkoznak meg, hanem a szupermarketek polcain is az egyes termékek (mint például a kávé vagy a narancs) elérhetőségének és árának megváltozásában is.

2015-12-03 Tovább »

Az új éghajlatvédelmi egyezmény előtt

December elején Párizsban találkoznak a világ országainak vezetői azzal a céllal, hogy egy új, nemzetközi éghajlatvédelmi egyezményt fogadjanak el. A WWF aktív közreműködője volt a tárgyalások előkészítésében, nemzetközi delegációja pedig részt vállal a párizsi egyezmény megkötésében.

2015-11-27 Tovább »

 

Zsákutcában a szén alapú gazdaság

A WWF új jelentése szerint a szénbányászattal foglalkozó vállalatok egyre nehezebb helyzetbe kerülnek, és több szénerőmű terve marad az íróasztalfiókokban, mint amennyi végül megvalósul. Itthon a kívánt lépések még váratnak magukra.

2015-11-25 Tovább »

Új otthont kaptak a bivalyok

A WWF tiszatarjáni mintaprojektjének őshonos lakói, akik a helyreállított ártér állapotának fenntartásában segédkeznek, azaz a vízibivalyok immáron teljesen új szálláson várhatják a tél beköszöntét. 

2015-11-24 Tovább »

 

Újabb szögek a szén koporsójába

A hét végén kezdődő Párizsi Éghajlatvédelmi Csúcstalálkozóra készülve egymást érik a történelmi jelentőségű bejelentések, amelyek alapvetően érintik az energiaszektor jövőjét. 

2015-11-23 Tovább »

Azonnal cselekednünk kell!

A 2020 előtti kibocsátás-csökkentés jelentőségére hívta fel a figyelmet az ENSZ Környezetvédelmi Programjának (UNEP) legfrissebb jelentése. Nőttek ugyan a nemzetek által vállalt kibocsátás-csökkentési célszámok, de még mindig csak félúton járunk az éghajlatváltozás elkerüléséhez szükséges kibocsátás-csökkentés mértékéhez viszonyítva.

2015-11-12 Tovább »

 

Fordulópont lehet ez az év!

Nyugat-Antarktika jégmezejének jó része elolvad, ez már elkerülhetetlen, állapították meg a kutatók, és ez azt jelenti, hogy az eljövendő évszázadokban legalább 1,2 méterrel emelkedik a tengerek szintje. Máris kezdhetjük átrajzolni bolygónk térképén az állati, növényi és emberi életre alkalmas övezetek határvonalát.

2015-11-04 Tovább »

Zöld Generáció - a résztvevők szemével

Mentorprogramunkban a nyáron projekthetet hirdettünk, melynek keretében mindkét modul résztvevői különféle terepi és városi helyszíneken, külsős szakértők segítségével ismerkedhettek meg közelebbről olyan témákkal, mint a madárgyűrűzés, a közösségi kert, intelligens város koncepciók, a BUBI rendszere vagy a hazánkban élő nagyvadak.

2015-11-02 Tovább »

 

 

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18