WWF Magyarország

The WWF is run at a local level by the following offices...

 

Klíma és energia - Archívum

Globális vállalatvezetők szólaltak fel a fenntartható jövőért

A történelmi jelentőségű, decemberi párizsi klímacsúcs előtt a legfontosabb innovatív, tiszta technológiákat alkalmazó vállalatok vezetői szólították fel a kormányokat, befektetőket és nemzetközi társaságokat a kibocsátás-csökkentésre.

2015-10-29 Tovább »

Visszaszámlálás kezdődik Bonnban

A hat hét múlva kezdődő történelmi jelentőségű párizsi éghajlatvédelmi csúcs résztvevői az egyezmény aláírása előtti utolsó szakmai egyeztetéshez ültek össze Bonnban. A péntekig tartó tárgyalás sorozat a mindenki által várt globális éghajlatvédelmi egyezmény szakmai megalapozásának utolsó lényegi momentuma lesz.

2015-10-19 Tovább »

 

Országos klímavédelmi konferencia a Parlamentben

Az Országgyűlés Felsőházi termében október 15-én rendezték meg az Országos klímavédelmi konferenciát, ahol Sipos Katalin, a WWF Magyarország igazgatója "A WWF szerepe az éghajlat-védelemben" címmel adott elő.

2015-10-16 Tovább »

Leonardo DiCaprio is tőke- átcsoportosítást hajt végre befektetéseinek zöldítéséért

A New Yorkban zajló Klímahéten bejelentették, hogy Leonardo di Caprio, az Egyesült Államok WWF irodájának igazgatótanács tagja is azok között a befektetők között van, akik mintegy 17 ezer milliárd font értékben kivonják tőkéjüket a fosszilis energiahordozók piacáról, jelentették be a tegnapi nap folyamán.

2015-09-23 Tovább »

 

Éghajlatváltozás: mentés másként?

Az időjárási csapások a címlapokra kúsztak, arról azonban kevesebbet hallani, hogy mi a teendő, miért kell ezeket a csapásokat elviselnünk, miért van mindez? Mit tehet az állampolgár, a közösség, a munkáltató az önkormányzat, az állam? Dr. Pálvölgyi Tamás írását változtatás nélkül közöljük.

2015-09-04 Tovább »

Az iszlám is felelősségre figyelmeztet

Augusztus 18-án zárult Isztambulban az a három napos Nemzetközi Iszlám Éghajlatváltozási Szimpózium, amelynek végén az iszlám világ vezetői és tudósai által közösen elfogadott nyilatkozat az éghajlatváltozás iránti morális felelősséget hangsúlyozza.

2015-08-24 Tovább »

 

Augusztus 13: a Túlfogyasztás Napja

Az emberiség idén alig több mint 7 hónap alatt, augusztus 13-ára használta el a Föld egész éves erőforrás mennyiségét, a Global Footprint Network jelentése szerint. Az elmúlt 15 évben a túlfogyasztás világnapja 2 hónappal került előrébb, de a bolygó kizsigerelése folytatódik.

2015-08-13 Tovább »

Pápai enciklika az éghajlatváltozásról

Ferenc pápa üzenete egy régóta várt morális megközelítéssel egészíti ki az éghajlatváltozással kapcsolatos párbeszédet, ami már nem csupán tudományos, hanem egyre inkább az életünket és a jövőnket érintő morális és etikai kérdés is - reagált a körlevélre Yolanda Kakabadse, a WWF International elnöke.

2015-06-18 Tovább »

 

ENSZ tárgyalások az éghajlatváltozásról

A múlt héten Bonnban tartott ENSZ tárgyalásokon lassú, de folyamatos volt az előrehaladás egy új, globális éghajlatváltozási megállapodás felé. Először történt meg, hogy minden ország egyhangúan egyetértett abban, hogy a következő öt évben jobban kell törekednünk a kibocsátások csökkentésére.

2015-06-17 Tovább »

G7 ülés: jó az irány, de túl lassúak vagyunk

A világ legfejlettebb gazdaságainak vezetői június 7-8 között tartották soron következő ülésüket. A G7-nek vezető szerepet kell vállalnia az éghajlatváltozás elleni küzdelemben, és fel kell ismernie a fenntartható fejlődés mentén építkező jövőképben rejlő gazdasági és környezetvédelmi előnyöket.

2015-06-11 Tovább »

 

 

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18