WWF Magyarország

The WWF is run at a local level by the following offices...

 

Klíma és energia - Archívum

Éghajlatváltozás: mentés másként?

Az időjárási csapások a címlapokra kúsztak, arról azonban kevesebbet hallani, hogy mi a teendő, miért kell ezeket a csapásokat elviselnünk, miért van mindez? Mit tehet az állampolgár, a közösség, a munkáltató az önkormányzat, az állam? Dr. Pálvölgyi Tamás írását változtatás nélkül közöljük.

2015-09-04 Tovább »

Az iszlám is felelősségre figyelmeztet

Augusztus 18-án zárult Isztambulban az a három napos Nemzetközi Iszlám Éghajlatváltozási Szimpózium, amelynek végén az iszlám világ vezetői és tudósai által közösen elfogadott nyilatkozat az éghajlatváltozás iránti morális felelősséget hangsúlyozza.

2015-08-24 Tovább »

 

Augusztus 13: a Túlfogyasztás Napja

Az emberiség idén alig több mint 7 hónap alatt, augusztus 13-ára használta el a Föld egész éves erőforrás mennyiségét, a Global Footprint Network jelentése szerint. Az elmúlt 15 évben a túlfogyasztás világnapja 2 hónappal került előrébb, de a bolygó kizsigerelése folytatódik.

2015-08-13 Tovább »

Pápai enciklika az éghajlatváltozásról

Ferenc pápa üzenete egy régóta várt morális megközelítéssel egészíti ki az éghajlatváltozással kapcsolatos párbeszédet, ami már nem csupán tudományos, hanem egyre inkább az életünket és a jövőnket érintő morális és etikai kérdés is - reagált a körlevélre Yolanda Kakabadse, a WWF International elnöke.

2015-06-18 Tovább »

 

ENSZ tárgyalások az éghajlatváltozásról

A múlt héten Bonnban tartott ENSZ tárgyalásokon lassú, de folyamatos volt az előrehaladás egy új, globális éghajlatváltozási megállapodás felé. Először történt meg, hogy minden ország egyhangúan egyetértett abban, hogy a következő öt évben jobban kell törekednünk a kibocsátások csökkentésére.

2015-06-17 Tovább »

G7 ülés: jó az irány, de túl lassúak vagyunk

A világ legfejlettebb gazdaságainak vezetői június 7-8 között tartották soron következő ülésüket. A G7-nek vezető szerepet kell vállalnia az éghajlatváltozás elleni küzdelemben, és fel kell ismernie a fenntartható fejlődés mentén építkező jövőképben rejlő gazdasági és környezetvédelmi előnyöket.

2015-06-11 Tovább »

 

Unokáink sorsáról döntünk

Június 5-én van a Környezetvédelem Világnapja. A több mint 40 éve kijelölt nap minden évben környezeti értékeink fontosságára hívja fel a figyelmet. A valódi tettek azonban elmaradnak, mind az egyének, mind a döntéshozók szintjén. Megoldások már léteznek, mégis a gyors gazdasági haszonszerzésnek rendeljük alá a természeti értékek jövőjét!

2015-06-05 Tovább »

Az éghajlatváltozás kilátásai

Ezen a héten, Bonnban találkozik 190 ország képviselője, hogy folytassák az előkészítését annak az új, globális éghajlatvédelmi egyezménynek, melyet az év végi, párizsi éghajlatváltozási csúcson kellene aláírniuk a kormányoknak. 

2015-06-02 Tovább »

 

A WWF a leghitelesebb NGO

A WWF a leghitelesebb fenntarthatósággal foglalkozó NGO, állapította meg a 2015-ös Sustainability Leaders Report, amely 82 ország szakértőinek és magas rangú döntéshozóinak véleményét tükrözve állította fel a fenntarthatósággal foglalkozó vállalati, kormányzati és civil szervezetek ranglistáját.

2015-05-29 Tovább »

Ambiciózus vállalati célok kellenek

Új kezdeményezés született a vállalatok szén-dioxid kibocsátásának csökkentésére. A WWF partnereivel most 100 vezető vállalatot toboroz, akik tudományos alapokon számítják és tűzik ki szén-dioxid kibocsátási céljaikat! A hazai vállalatok sem dőlhetnek hátra, a 20 legnagyobb kibocsátó vállalatból mindössze két vállalatnak vannak komoly számszerűsített kibocsátás-csökkentési céljai.

2015-05-26 Tovább »

 

 

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18