Megszépült az iskolaudvar

2013-10-31

Október 26-án a Palánták programban résztvevő Csata Utcai Általános Iskolában jártunk,

akik sikeresen pályáztak iskolaudvar-zöldítő kiírásunkra. A helyszín előzetes felmérése, valamint az iskolai igényeinek átbeszélése után, egy kertészmérnök segítségével megterveztük az iskola udvarának zöldítését és rendezését.

A kertészkedésben tanárok, szülők, az iskola diákjai és azok kistestvérei is lelkesen vettek részt. Az udvarba évelőket és hagymás növényeket ültettünk, kialakítottunk egy fűszerkertet, felújítottuk a kavicságyat, eltávolítottuk a már ott lévő növények

elszáradt részeit és a korábban kipusztult egyedek helyére újakat ültettünk.

A gyerekek a kertszépítés mellett madáretetőket is készíthettek, melyeket később kihelyeztünk az udvar fáira, mindeközben pedig a különféle madárfajtákkal is megismerkedhettek. A legkisebbek aszfaltrajz versenyen vettek részt, ahol végül három csoportban indultak és mindannyian nyereményekkel tértek haza.

A program támogatója, a Toyota Motor Hungay Kft. képviselője kosárlabdával és focilabdákkal is meglepte a gyerekeket, akik azonnal használatba is vették az új szerzeményeket az udvaron.

A munkát nagyban segítette a Szatyor Egyesület által biztosított öko-büfé, akik szendvicsekkel, süteményekkel, gyümölcsökkel, valamint házi szörppel és gyümölcslevekkel várták az éhes kis kertészeket. Az udvar végül teljesen új köntösben pompázott, melyet egy közös csoportfotóval meg is örökítettünk.