WWF Magyarország

The WWF is run at a local level by the following offices...

 

Nemzetközi online konferencia a LIFE-MICACC projekt szervezésében

2021-10-05

A LIFE-MICACC projekt szeretettel meghív minden kedves érdeklődőt a 2021. október 28-án 10 órától az „Éghajlatváltozáshoz történő helyi szintű alkalmazkodás és a vízmegtartás lehetőségei a LIFE-MICACC projekt tapasztalatain keresztül” elnevezésű nemzetközi online konferenciára.


A konferencia lehetőséget hivatott teremteni arra, hogy a különböző országok önkormányzatai és vízügyes szakemberei bővíthessék tudásukat az éghajlatváltozáshoz történő helyi szintű alkalmazkodás különböző formáiról, és tapasztalatot cserélhessenek a vízgazdálkodást érintő éghajlati kihívásokról. A délelőtti felvezető előadások után délután interaktív formában folytatódik a rendezvény, mely során a vendégek is megoszthatják saját tapasztalataikat és jó gyakorlataikat, kiemelten az alábbi témák mentén.

Ezúton szeretnénk felhívni minden kedves érdeklődő figyelmét, hogy a konferencia munkanyelve angol, szinkrontolmácsot az eseményre nem tudunk biztosítani.

Az eseményeken való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

A jelentkezési űrlap az alábbi linken érhető el: https://forms.gle/MLyta6mLbYyEN8UJ8

Jelentkezési határidő: 2021. október 25. (hétfő)

A regisztráció lezárását követő napokban email-en keresztül erősítjük meg a részvételi szándékot és megküldjük a Microsoft Teams belépéshez szükséges adatokat.

A rendezvény tervezett programja

10.00 – 10.10          Köszöntő – Dr. Számadó Róza, főosztályvezető - Belügyminisztérium Önkormányzati Koordinációs Iroda

10.10 – 10.30     Vízgazdálkodási kihívások és lehetőségek Európában/a Duna régióban – Dr. Balatonyi László, prioritási területi koordinátor - Külgazdasági és Külügyminisztérium, EU Duna Régió Stratégiáért Felelős Főosztály (EUSDR PA5)

10.30 – 10.50          A zöld-kék infrastruktúra megoldások szerepe az alkalmazkodásban – Dálnoky Noémi, osztályvezető - Innovációs és Technológiai Minisztérium

10.50 – 11.20          Globális kihívások, lokális válaszok – Farkas Viktor Mátyás, éghajlatvédelmi szakértő - WWF Magyarország Alapítvány

11.20 – 11.40          A LIFE-MICACC projekt eredményeinek bemutatása – Hercig Zsuzsanna, LIFE projekt szakmai vezető, Belügyminisztérium, Önkormányzati Koordinációs Iroda

11.00 – 12.30          Interaktív beszélgetés, kérdések-válaszok

 „A biztonság ára, településfejlesztés/tervezés és vízgazdálkodás”

A biztonságnak ára van. Hogyan érdemes megtervezni a települési szintű vízgazdálkodást és milyen helyi fejlesztések segíthetnek, annak érdekében, hogy biztonságban tudjuk településünket és felkészüljünk a klímaváltozás jelentette kihívásokra?

 „Vízmérleg: a vízhiány és víztöbblet problémája és kezelési lehetőségei”

A szélsőséges időjárási események egyre gyakrabban és kiszámíthatatlan módon jelentkeznek mindennapjainkban, elszenvedjük a túl kevés vagy éppen a túl sok víz által okozott negatív hatásokat. Miért kiemelt cél és hogyan tudja támogatni a víz természetes módon történő helyben, tájban megtartása a felborult egyensúly helyreállítását?

„Globalitás – lokalitás: gondolkodás és cselekvés helyben”

A világméretű kihívásokra célszerű helyben megtalálni a választ. De milyen módon lehet közösségként együtt gondolkodni és cselekedni? Mit tud tenni egy önkormányzat az alkalmazkodási lépések megtétele érdekében? Hogyan érdemes az érdeklődőket bevonni, velük kommunikálni? Miben rejlik a helyi megoldások ereje és jelentősége?

 

Kapcsolódó hírek: