Szellemekkel az állatkertben

2013-09-16

PalántákA Palánták program kreatív versenyén részt vett iskolák közül a győztes osztály szeptember 6-án vehette át nyereményét és látogatott el a Fővárosi Állat- és Növénykertbe, ahol a WWF szakértői által vezetett túrán vehettek részt.

A Benkő István Református Általános Iskola és Gimnázium 7. a. osztályos tanulói az állatkert minden szegletét bejárták, miközben szakértőink meséltek nekik az állatokról, azok élőhelyeiről, valamint a diákok azt is megtudhatták, hogy hogyan fűtik az állatkert épületeit geotermikus energia hasznosításával, azaz a Széchényi fürdő termálvizének segítségével.

Ezen felül a tanulók háromdimenziós vetítésen vettek rész és egy sor szemléltetőeszközt is kipróbáltak a Varázshegy bemutatótermeiben. Az egyik legnépszerűbb egy bicikli volt, melyre felülve egy csontváz tükrözte a tekerő mozgását, de a rendkívül látványosan bemutatott hangyaboly is nagyon megfogta a diákokat. Az egyik eszköz kipróbálása azonban igen hátborzongató eredménnyel zárult. Szakértőnk és egy diák éppen a hőkamerát próbálták ki, mely testük hőmérsékletéről készített lenyomatot. A róluk készült felvételen azonban további két alak volt látható, akiknek a testhőmérséklete jóval hidegebb volt a normál emberi testhőmérsékletnél, pedig a kamera előtt csak ők ketten álltak. Szerencsére a diákok nem voltak ijedősek és a nap végét egy kis közös csúszdázással is megkoronázták.