WWF Magyarország

The WWF is run at a local level by the following offices...

 

Nagyragadozók - Archívum

Európai nézőpontok - Tanulmány emberekről és nagyragadozókról

Európai jelentés készült a nagyragadozók és az ember együttéléséről. A WWF és partnerei által szervezett egyeztetések és kutatások eredményeképpen létrejött jelentés rávilágított, hogy az adatok megosztása és a határokon átívelő kapcsolattartás elengedhetetlen a farkasokkal, medvékkel, hiúzokkal és más vadállatokkal való sikeres együttéléshez.

2019-10-16 Tovább »

Hatékony hatósági fellépés a tokhalak csempészetével szemben

A vadon élő veszélyezett fajok kereskedelme nem kíméli a Dunában is élő tokhalakat sem. A tokhal kaviárja Nyugat-Európában akár a 6000 eurós (közel 2 millió Ft) kilogrammonkénti árat is elérheti.

2019-09-20 Tovább »

 

Rossz kezekben veszélyes

Az elmúlt időszakban több horrorisztikus eset hívta fel a figyelmet a hattyúnyak csapdák helytelen kihelyezésére.

2019-08-09 Tovább »

Interjú Frenyó Gábor, természetvédő madarász-vadásszal

Magyarország egyik legnagyobb zöld civil szervezete, a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület - (MME ) alelnökével beszélgettünk.

2019-07-23 Tovább »

 

Interjú Hajdu Márk vadgazda mérnökkel

Hajdu Márk nem rég tért vissza az Egyesült Államok területéről, ahol vadgazdálkodási és természetvédelmi kérdésekkel foglalkozott. Jelenleg a Szent István Egyetem Vadvilág Megőrzési Intézetében oktat. 


2019-04-10 Tovább »

Videó a nagyragadozókról, ragadozók nélkül

Kevés olyan állat él a Földön, amely annyira ellentmondásos érzelmeket kelt bennünk, mint egy nagyragadozó. Mi úgy hisszük, a ragadozók védelme nem csak a ragadozókról szól. Sokkal inkább rólunk.


2018-11-19 Tovább »

 

Te mit tennél, ha medvét látnál?

Az utóbbi időkben gyakoribbá váltak a medveészlelések hazánk területén. Bár ez alapvetően jót jelent, mindannyiunk közös érdeke, néhány apró praktikával minimalizáljuk a konfliktusokat az együttélés érdekében. Ezért egy szórakoztató infografika-sorozatot indítunk, amelyből mindannyian tanulhatunk.


2018-10-15 Tovább »

Nagyragadozókról Répáshután: fókuszban a békés együttélés

A WWF Magyarország 2017 végén indult Euro Large Carnivores LIFE projektjének elsődleges célja, hogy a nagyragadozókkal foglalkozó különböző érdekcsoportok – többek között állattartók, vadászok, természetvédelmi szakemberek, természetjárók és döntéshozók – közti kommunikációt elősegítse. Az egyes érdekcsoportok egy országos szakmai nap keretében találkoztak.


2018-06-26 Tovább »

 

Szelfitilalom: a medve nem játék!

A hazánkban kóborló, majd az elmúlt héten szabadon engedett barnamedve, Robi esetét sorra követik a médiában megjelenő hírek és videók különböző medveészlelésekről. A WWF Magyarország szerint az eset rávilágított arra, hogy mennyire fontos és sürgető újra megtanulnunk együtt élni őshonos nagyragadozóinkkal. Zavartalanságuk biztosítása fontos, a természetvédelmi szervezet a lakosság együttműködését kéri.


2018-06-19 Tovább »

Nagyragadozók az Északi-középhegységben

A WWF Magyarország Euro Large Carnivores programja a nagyragadozókkal foglalkozó érdekcsoportok közti kommunikációt segíti elő, melynek keretében június 14-én szakmai konferenciát rendeznek a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Répáshután.


2018-06-12 Tovább »

 

 

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13