WWF Magyarország

The WWF is run at a local level by the following offices...

 

Nagyragadozók - Archívum

Béke az iskolapadban

Az indonéziai Tesso Nilo Nemzeti Park elit elefánt alakulata folyamatosan küzd a Szumátra szigetén fokozottan veszélyeztetett ormányosok megmentéséért. Az elefántokból és vadőrökből álló gárda örömhírről számolt be, ugyanis csapatuk új taggal bővült: megszületett Shanti (magyarul Béke), a kis elefánt borjú, aki szeptembertől bizony az elit alakulat iskolapadjába ül majd!

2013-09-02 Tovább »

Gyászos ünnep az Elefántok Napja

Augusztus 12-e az Elefántok Nemzetközi Napja, az ormányos óriások ünnepe. Ünneplésre azonban már évek óta nincs lehetőség, ugyanis csak Afrikában évente közel 30 000 elefántot mészárolnak le az orvvadászok. Ennek oka az egyre intenzívebb illegális elefántcsont-kereskedelem, melynek becsült értéke évi 7 és 10 milliárd dollár között mozog.

2013-08-12 Tovább »

 

Végveszélyben a legapróbb delfinek

Új-Zéland egyik nemzeti kincsének számító állata, a Maui-delfin a kihalás szélére sodródott az ország kormányának tétlensége miatt. A WWF felszólítja a döntéshozókat, hogy végre érdemi intézkedéseket hozzanak a ritka delfinfaj megmentésének érdekében, különben a Maui-delfinek 20 éven belül eltűnnek a föld színéről! Ennek megakadályozásáért is dolgozunk Tengervédelmi Programunkon, amelyet Te is támogathatsz: Fogadj örökbe egy delfint!

2013-07-05 Tovább »

Asha új élete

Kiváló egészségnek örvend Asha, az orrszarvú borjú, akinek anyját orvvadászok ejtették el idén áprilisban az Indiában található Manas Nemzeti Park területén. A kicsi ma már biztonságban van a WWF India által üzemeltetett menedéken, és napról napra erősödik nyolc gondozójának köszönhetően. Az Ashához hasonló apróságokon Te is segíthetsz adományoddal. 2500 Ft-ból fedezni tudjuk egy vadőr egy napi továbbképzését azért, hogy még hatékonyabban vehessük fel a harcot az orvvadászokkal. Segíts Te is! Számlaszámunk: 12001008-00222222-00200006

2013-06-26 Tovább »

 

Olajmentes lesz a Nemzeti Park

Christophe Margerie, a Total motorolaj-forgalmazó cég elnöke Párizsban megerősítette, hogy vállalata befejezi az olaj kinyerését a Kongói Demokratikus Köztársaságban lévő Virunga Nemzeti Park berkein belül. Az évi pénzügyi jelentésükben közölt döntésük szerint ennek oka a park iránti tisztelet és a Világörökség megóvása. A WWF évtizedek óta küzd a parkban élő veszélyeztetett fajok, köztük a hegyi gorillák megóvásáért. Támogasd Te is munkánkat!

2013-05-28 Tovább »

Szavazz Te is a WWF Év Állatára!

Az Év Állata Verseny keretében szavazz Te is az evallata.hu oldalon, hogy kiderüljön, a Szabadság-szigeten élő különleges állatok, az európai vidra, a fekete gólya és a halványfoltú küllő közül melyik a legmenőbb! Az állatok esélyeit örökbefogadóik, Weisz Fanni, Janicsák Veca és Kiss Ádám növelik. A szavazók között értékes ajándékok találnak gazdára. A játék kezdeményezője, a WWF Magyarország öt éve dolgozik azon, hogy a Life+ és a Coca-Cola Magyarország pénzügyi támogatásával helyreállítsa a Szabadság-sziget élővilágát.

2013-04-17 Tovább »

 

Méreggel gyógyítani?

A National Geographic Magazinnal közös együttműködésünk keretében mostantól a weboldalunkon ízelítőt kaphattok a magazin érdekes cikkeiből. Az első összeállításban a kígyók mérgének jótékony hatásáról tudhattok meg többet.


2013-03-27 Tovább »

A győzelem az elefántoké

A thaiföldi miniszterelnök a WWF és a TRAFFIC petíciójának hatására kijelentette, hogy beszünteti az elefántcsont kereskedelmet az országban. A természetvédelmi szervezetek által életre hívott petíció célja volt megakadályozni, hogy az országban legálisan lehessen kereskedni a háziasított elefántok agyaraival. A kezdeményezés mellé közel 600.000 ember állt.

2013-03-04 Tovább »

 

Egymillió aláírás az elefántokért

Thaiföld szent állata az elefánt, az országban mégsem ütközik törvénybe a háziasított elefántoktól származó elefántcsonttal folytatott kereskedelem. A hatalmas kereslet miatt ráadásul az Afrikában lemészárolt, vadon élt elefántok agyarai is az országba kerülnek. A WWF most petícióban szólítja fel a thai miniszterelnököt, szabjon gátat az elefántcsont kereskedelemnek az országban.

2013-01-14 Tovább »

Delfin mentés a Jangce folyón

Kutatók vizsgálják a rücskösfarkú disznódelfinek, vagy más néven indiai tengeridisznók élőhelyeit és elterjedését a Jangce folyóban. A súlyosan veszélyeztetett fajnak mára csak 1800 példánya maradt, fogyatkozásuk legfőbb oka a túlhalászat. A szakértők szerint hatékony intézkedések nélkül számuk rohamosan csökkenhet, és lehet, hogy 15 év múlva kihalnak, amely visszafordíthatatlan változásokat jelentene a Jangce folyó biodiverzitásában.

2012-11-29 Tovább »

 

 

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13