WWF Magyarország

The WWF is run at a local level by the following offices...

 

Nagyragadozók - Archívum

Asha új élete

Kiváló egészségnek örvend Asha, az orrszarvú borjú, akinek anyját orvvadászok ejtették el idén áprilisban az Indiában található Manas Nemzeti Park területén. A kicsi ma már biztonságban van a WWF India által üzemeltetett menedéken, és napról napra erősödik nyolc gondozójának köszönhetően. Az Ashához hasonló apróságokon Te is segíthetsz adományoddal. 2500 Ft-ból fedezni tudjuk egy vadőr egy napi továbbképzését azért, hogy még hatékonyabban vehessük fel a harcot az orvvadászokkal. Segíts Te is! Számlaszámunk: 12001008-00222222-00200006

2013-06-26 Tovább »

Olajmentes lesz a Nemzeti Park

Christophe Margerie, a Total motorolaj-forgalmazó cég elnöke Párizsban megerősítette, hogy vállalata befejezi az olaj kinyerését a Kongói Demokratikus Köztársaságban lévő Virunga Nemzeti Park berkein belül. Az évi pénzügyi jelentésükben közölt döntésük szerint ennek oka a park iránti tisztelet és a Világörökség megóvása. A WWF évtizedek óta küzd a parkban élő veszélyeztetett fajok, köztük a hegyi gorillák megóvásáért. Támogasd Te is munkánkat!

2013-05-28 Tovább »

 

Szavazz Te is a WWF Év Állatára!

Az Év Állata Verseny keretében szavazz Te is az evallata.hu oldalon, hogy kiderüljön, a Szabadság-szigeten élő különleges állatok, az európai vidra, a fekete gólya és a halványfoltú küllő közül melyik a legmenőbb! Az állatok esélyeit örökbefogadóik, Weisz Fanni, Janicsák Veca és Kiss Ádám növelik. A szavazók között értékes ajándékok találnak gazdára. A játék kezdeményezője, a WWF Magyarország öt éve dolgozik azon, hogy a Life+ és a Coca-Cola Magyarország pénzügyi támogatásával helyreállítsa a Szabadság-sziget élővilágát.

2013-04-17 Tovább »

Méreggel gyógyítani?

A National Geographic Magazinnal közös együttműködésünk keretében mostantól a weboldalunkon ízelítőt kaphattok a magazin érdekes cikkeiből. Az első összeállításban a kígyók mérgének jótékony hatásáról tudhattok meg többet.


2013-03-27 Tovább »

 

A győzelem az elefántoké

A thaiföldi miniszterelnök a WWF és a TRAFFIC petíciójának hatására kijelentette, hogy beszünteti az elefántcsont kereskedelmet az országban. A természetvédelmi szervezetek által életre hívott petíció célja volt megakadályozni, hogy az országban legálisan lehessen kereskedni a háziasított elefántok agyaraival. A kezdeményezés mellé közel 600.000 ember állt.

2013-03-04 Tovább »

Egymillió aláírás az elefántokért

Thaiföld szent állata az elefánt, az országban mégsem ütközik törvénybe a háziasított elefántoktól származó elefántcsonttal folytatott kereskedelem. A hatalmas kereslet miatt ráadásul az Afrikában lemészárolt, vadon élt elefántok agyarai is az országba kerülnek. A WWF most petícióban szólítja fel a thai miniszterelnököt, szabjon gátat az elefántcsont kereskedelemnek az országban.

2013-01-14 Tovább »

 

Delfin mentés a Jangce folyón

Kutatók vizsgálják a rücskösfarkú disznódelfinek, vagy más néven indiai tengeridisznók élőhelyeit és elterjedését a Jangce folyóban. A súlyosan veszélyeztetett fajnak mára csak 1800 példánya maradt, fogyatkozásuk legfőbb oka a túlhalászat. A szakértők szerint hatékony intézkedések nélkül számuk rohamosan csökkenhet, és lehet, hogy 15 év múlva kihalnak, amely visszafordíthatatlan változásokat jelentene a Jangce folyó biodiverzitásában.

2012-11-29 Tovább »

40 év börtön a csempésznek

Történelmi jelentőségű ítélet született egy orrszarvútülök csempész ügyében Dél-Afrikában. Egy thaiföldi férfit 40 év fegyházra ítéltek, miután bizonyosságot nyert, hogy több alkalommal illegálisan próbálta exportálni a súlyosan veszélyeztetett állatok tülkét, egy szervezett bűnözői csoport vezető tagjaként. A WWF óriási lépésnek tartja az ítélet megszületését, amely reményt adhat a veszélyeztetett fajok illegális kereskedelme ellen folytatott harcban. 


2012-11-13 Tovább »

 

Leopárdok a Kaukázusban

A WWF Oroszország fajvédelmi programjának is köszönhetőn Portugáliából kapott perzsa leopárdokat telepítettek vissza a Szocsi közelében lévő Kaukázusi Természetvédelmi Területre. A leopárdokhoz európai bölények is csatlakoztak, ezzel téve még változatosabbá a terület biológiai sokféleségét. A szakemberek bíznak benne, hogy a Kaukázusban valaha őshonos vadállatok ismét elszaporodnak a régióban.

2012-10-30 Tovább »

2300 leopárd vérét ontják évente

Hetente legalább 4 leopárdot ejtenek el orvvadászok India különböző részein azért, hogy kielégítsék az állatok bundája és testrészei iránti növekvő keresletet - derül ki egy napokban napvilágra került tanulmányból. Sok állatnak azért kell elpusztulnia, mert a túlnépesedett országban élőhelyük annyira lecsökkent, hogy elkerülhetetlenné váltak az emberekkel történt konfliktusok. A hatóságok tehetetlensége miatt évente több ezer foltos nagymacska pusztul el.

2012-10-18 Tovább »

 

 

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13