WWF Magyarország

The WWF is run at a local level by the following offices...

 

Nagyragadozók - Archívum

40 év börtön a csempésznek

Történelmi jelentőségű ítélet született egy orrszarvútülök csempész ügyében Dél-Afrikában. Egy thaiföldi férfit 40 év fegyházra ítéltek, miután bizonyosságot nyert, hogy több alkalommal illegálisan próbálta exportálni a súlyosan veszélyeztetett állatok tülkét, egy szervezett bűnözői csoport vezető tagjaként. A WWF óriási lépésnek tartja az ítélet megszületését, amely reményt adhat a veszélyeztetett fajok illegális kereskedelme ellen folytatott harcban. 


2012-11-13 Tovább »

Leopárdok a Kaukázusban

A WWF Oroszország fajvédelmi programjának is köszönhetőn Portugáliából kapott perzsa leopárdokat telepítettek vissza a Szocsi közelében lévő Kaukázusi Természetvédelmi Területre. A leopárdokhoz európai bölények is csatlakoztak, ezzel téve még változatosabbá a terület biológiai sokféleségét. A szakemberek bíznak benne, hogy a Kaukázusban valaha őshonos vadállatok ismét elszaporodnak a régióban.

2012-10-30 Tovább »

 

2300 leopárd vérét ontják évente

Hetente legalább 4 leopárdot ejtenek el orvvadászok India különböző részein azért, hogy kielégítsék az állatok bundája és testrészei iránti növekvő keresletet - derül ki egy napokban napvilágra került tanulmányból. Sok állatnak azért kell elpusztulnia, mert a túlnépesedett országban élőhelyük annyira lecsökkent, hogy elkerülhetetlenné váltak az emberekkel történt konfliktusok. A hatóságok tehetetlensége miatt évente több ezer foltos nagymacska pusztul el.

2012-10-18 Tovább »

Bagolyszemű Pühők útra kel

Hogy micsoda a Bagolyszemű Pühők? Kevesen tudják, hogy ez a kígyászölyv népi elnevezése. Ha ránk tekint, és meghalljuk jellegzetes hangját, rögtön megértjük, miért kapta ezt a nem mindennapi nevet. A WWF Magyarország szakmai partnerei idén a Turjánvidéken is találkoztak a ritka madárfajjal, ami hatalmas felfedezésnek számít.

2012-10-15 Tovább »

 

Egy nap az állatokért!

Október 4-én az Állatok Világnapját ünnepeljük. Az 1931 óta megrendezett világnap célja felhívni a figyelmet a vadon élő állatok, valamint a házi- és haszonállatok fontosságára. De vajon tisztában vagyunk-e az egyes állatfajok jelentőségével? A WWF Magyarország kiemelt célja a biológiai sokféleség megőrzése, ugyanakkor sokszor felmerül a kérdés: valójában miért van erre szükség? A válasz egyszerű, akár egyetlen faj eltűnése akár ökológiai katasztrófához is vezethet.

2012-10-03 Tovább »

Vilmos herceg az orrszarvúk mellett

 


Az Orrszarvúk Világnapja alkalmaból a természetvédők globális mozgalmat indítanak! Az illegális kereskedelem és az orvvadászat miatt az orrszarvúkat, tigriseket és egyéb veszélyeztetett állatokat már csak egy lépés választja el a kihalástól. A WWF és a TRAFFIC szeptemberben indítja útjára globális "Kill the trade!" mozgalmát, amelyben felszólítja a kormányokat, hogy harcoljanak az illegális kereskedelem ellen, és mindenkit arra buzdítanak, álljanak ki a veszélyeztetett fajok megmentéséért!


Az Orrszarvúk Világnapja alkalmaból a természetvédők globális mozgalmat indítanak! Az illegális kereskedelem és az orvvadászat miatt az orrszarvúkat, tigriseket és egyéb veszélyeztetett állatokat már csak egy lépés választja el a kihalástól. A WWF és a TRAFFIC szeptemberben indítja útjára globális "Kill the trade!" mozgalmát, amelyben felszólítja a kormányokat, hogy harcoljanak az illegális kereskedelem ellen, és mindenkit arra buzdítanak, álljanak ki a veszélyeztetett fajok megmentéséért! 

2012-09-18 Tovább »

 

Tigriskölykök a csomagtartóban!

A napokban négy tigriskölyköt és több száz tobzoskát találtak két férfi gépkocsijában elrejtve a Közép-Vietnámi Ha Tinh tartományban. A férfiak feltehetően a feketepiacon akarták értékesíteni az állatokat, ahol hatalmas összegeket fizetnek a különleges fajokért. Vietnám a feketekereskedelem melegágya, és mivel a Távol-Keleten továbbra is egyre nő az igény a tigrisek és egyéb állatok testrészeire, a hatóságok tehetetlenek.

2012-09-13 Tovább »

Veszélyben a gerinctelenek ötöde

A világ állatfajainak majdnem 80 %-a gerinctelen. A veszélyeztetettként ismert több mint 12 ezer faj újbóli vizsgálatával brit biológusok arra jutottak, hogy az édesvíziek vannak a legnagyobb veszélyben. A Londoni Zoológiai Társaság szerint az emberi tevékenységek következményei - mint például az élőhelyek tönkretétele és a megnövekedett hőmérséklet - a leginkább aggasztóak.

2012-09-12 Tovább »

 

Félreértett cápák, halálosztó szúnyogok

Hollywood-i filmek tömkelegei szólnak arról, hogy hatalmas és természetesen velejükig gonosz cápák támadnak a gyanútlan fürdőzőkre, azonban egy a napokban napvilágot látott kutatás szerint a cápák egyáltalán nem szolgáltak rá meglehetősen rossz hírnevükre.

2012-08-23 Tovább »

Harist gyűrűztek meg Ferencmajorban

30 éve nem látott madárfaj, a haris egy példányát fogták be és gyűrűzték meg a Tata és Naszály között elterülő Ferencmajori-halastavaknál egy madarásztáborban. Az Európában sebezhető fajként számon tartott madarat utoljára a 80-as években látták és hallották a területen. A haris Magyarországon fokozottan védett, eszmei értéke 500 ezer forint.

2012-08-15 Tovább »

 

 

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13