WWF Magyarország

The WWF is run at a local level by the following offices...

 

Nagyragadozók - Archívum

Veszélyben a gerinctelenek ötöde

A világ állatfajainak majdnem 80 %-a gerinctelen. A veszélyeztetettként ismert több mint 12 ezer faj újbóli vizsgálatával brit biológusok arra jutottak, hogy az édesvíziek vannak a legnagyobb veszélyben. A Londoni Zoológiai Társaság szerint az emberi tevékenységek következményei - mint például az élőhelyek tönkretétele és a megnövekedett hőmérséklet - a leginkább aggasztóak.

2012-09-12 Tovább »

Félreértett cápák, halálosztó szúnyogok

Hollywood-i filmek tömkelegei szólnak arról, hogy hatalmas és természetesen velejükig gonosz cápák támadnak a gyanútlan fürdőzőkre, azonban egy a napokban napvilágot látott kutatás szerint a cápák egyáltalán nem szolgáltak rá meglehetősen rossz hírnevükre.

2012-08-23 Tovább »

 

Harist gyűrűztek meg Ferencmajorban

30 éve nem látott madárfaj, a haris egy példányát fogták be és gyűrűzték meg a Tata és Naszály között elterülő Ferencmajori-halastavaknál egy madarásztáborban. Az Európában sebezhető fajként számon tartott madarat utoljára a 80-as években látták és hallották a területen. A haris Magyarországon fokozottan védett, eszmei értéke 500 ezer forint.

2012-08-15 Tovább »

Az interneten fedeztek fel egy új rovarfajt

Amikor a malajziai Hok Ping Guek feltette néhány szépen sikerült képét a Flickr fotómegosztó portálra, nem sejtette, hogy lázba hozza a biológusokat, mivel az egyik fényképen látható rovar eddig még nem ismert fajhoz tartozik.

2012-08-15 Tovább »

 

Egy nap a tigrisekért

Július 29-én a Tigris Nemzetközi Napját ünnepeljük. A 2010 óta megrendezett világnap célja felhívni a figyelmet a csíkos nagymacskákat fenyegető veszélyekre. A tigrisek valaha élt kilenc alfaja közül három már kihalt, és a megmaradt hat mindegyike veszélyeztetett. A nagymacskák védelmére a WWF két éve indított kampányt, amelynek fővédnöke Leonardo DiCaprio lett.

2012-07-25 Tovább »

Vörös jelzés – eljött a cselekvés ideje

Az érintett országok elmaradó intézkedései miatt kerülnek veszélybe a vadon élő orrszarvúk, tigrisek és elefántok, derül ki a WWF napokban kiadott tanulmányából. Az elemzés közzététele egybeesik azzal a ma Svájcban kezdődő találkozóval, amelyen a Washingtoni Egyezményt aláíró országok a vadállatok illegális kereskedelméről és az orvvadászat afrikai és ázsiai helyzetéről is tárgyalnak.

2012-07-21 Tovább »

 

Lesz hová menniük?

 


Aggasztó képet mutat a WWF legújabb, éghajlatváltozásról szóló tanulmánya. A himalájai hópárducok élőhelyének 30%-a eltűnhet a globális felmelegedés miatt. A természetes erdőhatár magasabbra tolódása veszélybe sodorhatja a különleges nagymacskák fennmaradását, ami az egész terület ökoszisztémájának felborulásához vezethet. 


Aggasztó képet mutat a WWF legújabb, éghajlatváltozásról szóló tanulmánya. A himalájai hópárducok élőhelyének 30%-a eltűnhet a globális felmelegedés miatt. A természetes erdőhatár magasabbra tolódása veszélybe sodorhatja a különleges nagymacskák fennmaradását, ami az egész terület ökoszisztémájának felborulásához vezethet.  

2012-07-16 Tovább »

Teknős-katasztrófa Trinidadon

Több ezer kérgesteknős tojást tiportak el azok a gépek, amelyek a kormány utasítására áthelyeztek egy folyótorkolatot Trinidadon. A kikelt apróságokra az elhibázott döntés miatt pedig a ragadozók általi biztos halál vár.

2012-07-11 Tovább »

 

Hazatérhetnek a pandák

Szeptemberben visszatérhetnek otthonunkba - a Szecsuan tartományban található panda rezervátumba - azok az óriáspandák, amelyek lakhelyét négy évvel ezelőtt pusztító földrengés döntötte romba.

2012-07-02 Tovább »

Agyarak a máglyán

Nem mindennapi módot választott a közép-afrikai Gabon kormánya arra, hogy felhívja a figyelmet az orvvadászat elleni küzdelem fontosságára. A hatóságok által lefoglalt illegális forrásból származó elefánt agyarakat egy hatalmas máglyán égették el.

2012-06-28 Tovább »

 

 

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13