WWF Magyarország

The WWF is run at a local level by the following offices...

 

Nagyragadozók - Archívum

Cápavadászati jog vásárlással védi a Nagy-korallzátonyt a WWF

Cápavadászati jogot vásárolt az ausztráliai Nagy-korallzátonynál a WWF, amely a rendhagyó lépéssel igyekszik megóvni a világörökségi helyszín ökoszisztémáját. A szervezet azonban nem kívánja felhasználni vadászati engedélyét, megkímélve évi több tízezer cápa életét.


2016-07-14 Tovább »

Végre nőtt a vadon élő tigrisek száma!

A WWF Delhiben, a Nemzetközi Tigris Fórumon (Global Tiger Forum) hozta nyilvánosságra, hogy hosszú évek óta először nőtt a szabadon élő tigrisek száma. A jelenleg becsült  3890 példány jelentős elmozdulást jelent a 2010-ben becsült 3200-tól, de további előrelépésre van szükség. 


2016-04-12 Tovább »

 

A farkas és a hiúz ritka találkozóját kapták lencsevégre

Különleges, ritka felvétel egy farkas és egy hiúzcsalád találkozásáról Lengyelország területén, a Kárpátokban. Európában mindkét nagyragadozó a kihalás széléről tér vissza, hála a szigorú természetvédelmi szabályozásoknak.


2016-04-12 Tovább »

„A hegyek szelleme” - WWF rövidfilm a hópárducokról

A Nepálban forgatott felvételek a WWF egyik fajvédelmi küldetését kísérik nyomon. Tudósok, a helyi falvakban élő közösség tagjai és természetvédelmi szakemberek együttműködésében került műholdas nyakörv egy hópárduc nyakába. A küldetés célja a faj megismerése.


2016-01-06 Tovább »

 

Hópárducvédelem - gyerekjáték

Mongóliában 2015 elején váratlanul elterjedtek a WWF egy projektterületén a csapdák, amelyek a hópárducokra nagy veszélyt jelentenek. A helyi iskola tanulói azonban a WWF-fel közösen megtalálták a megoldást a problémára!


2015-12-23 Tovább »

Farkasok Magyarországon

Ismét napvilágot látott két videó Zselykéről, amely igazolja a farkasok aktív, állandó jelenlétét az Északi-középhegységben. A WWF Magyarország és az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság arra hívja fel a figyelmet, hogy e ragadozók jelenléte természetvédelmi szempontból rendkívül előnyös.


2015-11-30 Tovább »

 

Túzok élőhelyek kalapács alatt

A három legnagyobb hazai természetvédő szervezet arra szólítja fel Fazekas Sándor földművelésügyi minisztert, hogy természetvédelemért felelős miniszteri minőségében tagadja meg a hozzájárulást a Natura 2000 területek értékesítéséhez.

2015-11-26 Tovább »

Kihalóban a hópárducok

Megjelent a WWF friss jelentése a faj jelenlegi állapotáról és az azt fenyegető veszélyekről. A dokumentum sürgős nemzetközi fellépést szorgalmaz a hópárducok sérülékeny hegyvidéki élőhelyének megóvása érdekében, amit az éghajlatváltozás hatásai kritikusan veszélyeztetnek.


2015-10-23 Tovább »

 

Több száz új fajt fedeztek fel

Október 5-én ünnepeljük az Élőhelyek Világnapját. Ez alkalomból a WWF egy új jelentést adott ki, mely szerint több mint 200 új fajra bukkantak az elmúlt évek során a "sérülékeny" Kelet- Himalája térségében. A tüsszögő majom, a sétáló hal és az ékszerre hasonlító kígyó csak néhány az újonnan felfedezett biológiai kincsek közül.

2015-10-05 Tovább »

Szarvasbőgés: veszélyben a farkasok!

Szarvasbőgés idején fokozódik a farkasok illegális kilövésének veszélye a hazai erdőkben. A WWF szerint azonban már látszanak a szemléletváltozásra utaló bíztató jelek, és egyre többen állnak ki az erdeink egészsége szempontjából létfontosságú nagyragadozók mellett.

2015-09-24 Tovább »

 

 

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13