WWF Magyarország

The WWF is run at a local level by the following offices...

 

Nagyragadozók - Archívum

Hópárducvédelem - gyerekjáték

Mongóliában 2015 elején váratlanul elterjedtek a WWF egy projektterületén a csapdák, amelyek a hópárducokra nagy veszélyt jelentenek. A helyi iskola tanulói azonban a WWF-fel közösen megtalálták a megoldást a problémára!


2015-12-23 Tovább »

Farkasok Magyarországon

Ismét napvilágot látott két videó Zselykéről, amely igazolja a farkasok aktív, állandó jelenlétét az Északi-középhegységben. A WWF Magyarország és az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság arra hívja fel a figyelmet, hogy e ragadozók jelenléte természetvédelmi szempontból rendkívül előnyös.


2015-11-30 Tovább »

 

Túzok élőhelyek kalapács alatt

A három legnagyobb hazai természetvédő szervezet arra szólítja fel Fazekas Sándor földművelésügyi minisztert, hogy természetvédelemért felelős miniszteri minőségében tagadja meg a hozzájárulást a Natura 2000 területek értékesítéséhez.

2015-11-26 Tovább »

Kihalóban a hópárducok

Megjelent a WWF friss jelentése a faj jelenlegi állapotáról és az azt fenyegető veszélyekről. A dokumentum sürgős nemzetközi fellépést szorgalmaz a hópárducok sérülékeny hegyvidéki élőhelyének megóvása érdekében, amit az éghajlatváltozás hatásai kritikusan veszélyeztetnek.


2015-10-23 Tovább »

 

Több száz új fajt fedeztek fel

Október 5-én ünnepeljük az Élőhelyek Világnapját. Ez alkalomból a WWF egy új jelentést adott ki, mely szerint több mint 200 új fajra bukkantak az elmúlt évek során a "sérülékeny" Kelet- Himalája térségében. A tüsszögő majom, a sétáló hal és az ékszerre hasonlító kígyó csak néhány az újonnan felfedezett biológiai kincsek közül.

2015-10-05 Tovább »

Szarvasbőgés: veszélyben a farkasok!

Szarvasbőgés idején fokozódik a farkasok illegális kilövésének veszélye a hazai erdőkben. A WWF szerint azonban már látszanak a szemléletváltozásra utaló bíztató jelek, és egyre többen állnak ki az erdeink egészsége szempontjából létfontosságú nagyragadozók mellett.

2015-09-24 Tovább »

 

Talán van remény a jávai orrszarvúnak

Az orvvadászat, az élőhely pusztulás, az éghajlatváltozás és a feketekereskedelem miatt fokozott veszélyeknek kitett rinocérosznak jelenleg már csupán néhány faja él Afrikában és Ázsiában. Közülük a kritikusan veszélyeztetett jávai orrszarvúról nemrégiben biztató híreket közölt a WWF.

2015-09-22 Tovább »

Egy medve élete Magyarországon

A napokban vádat emeltek a tavaly májusban Magyarországon történt medvekilövés elkövetői ellen. A vadásztársadalom által is elítélt bűncselekmény mögött azonban ritkán feltett kérdések is meghúzódnak. Mennyit ér vajon egy medve – a természetnek és nekünk?

2015-08-25 Tovább »

 

Farkas videó Aggtelekről

Az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság páratlanul ritka felvételt tett közzé egy fiatal nőstényfarkasról. A felvételt néhány hete rögzítette az ANPI egyik kameracsapdája.  A WWF Magyarország és az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság közötti kutatói együttműködés keretein belül kameracsapdák kihelyezésével, illetve szemléletformáló kommunikációs munkával is támogatjuk a hazai erdők egészsége szempontjából nélkülözhetetlen nagyragadozók megfigyelését.


2015-08-24 Tovább »

Az Év Madara a Táborfalvi Lőtéren

Ismét ínyenc csemegét kaptak lencsevégre a Turjánvidék LIFE projektterületen dolgozó forgatócsoportunk munkatársai. Mosonyi Szabolcs egy búbosbanka pár kreatív otthonteremtését filmezte le egy leginkább úthengerre hasonlító, elhagyott katonai járműben a Táborfalvi Lőtéren.

2015-08-04 Tovább »

 

 

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13