WWF Magyarország

The WWF is run at a local level by the following offices...

 

Nagyragadozók - Archívum

Bhután a tigrisvédelem élmezőnyében

Július 29-e, a Tigrisek Világnapja alkalmából Bhután bejelentette, hogy országuk 103 tigrisnek ad otthont, ami jelentős növekedést jelent a korábban becsült 75 példányhoz képest. Ennek ellenére a WWF figyelmeztet a válságos délkelet-ázsiai helyzetre, ahol a tigrisek kihalása az egész régióban fenyegető veszély.

2015-07-30 Tovább »

Már 28 európai bölény barangol szabadon a Déli-Kárpátokban

Kontinensünk legnagyobb szárazföldi emlőse, az európai bölény, egy éve visszatért régi élőhelyére a Déli-Kárpátokban. Most, egy évvel később, az állatok száma megduplázódott, miután június 12-13-án másodszor is sor került néhány példány szabadon engedésére.

2015-06-23 Tovább »

 

GPS-el nyomon követett hópárduc

Körülbelül egy hónappal a himalájai országot sújtó pusztító földrengés után nepáli természetvédők bejelentették: sikerült nyakörvet tenniük egy hópárducra a Kancsendzönga, a világ harmadik legmagasabb hegyének területén. Az ország újjáépítésére tett erőfeszítések közepette ez a bejelentés nagyon fontos pozitív üzenetet közvetített.

2015-06-15 Tovább »

Akarsz velünk beszélgetni?

Két eset lehetséges. Vagy az a helyzet, hogy közös mutatványoknál az egyik delfin utánozza a másikat, villámgyorsan és pontosan, a másikkal tökéletes összhangban; vagy a víz alatt füttyögve szó szerint összebeszélnek, közös tervet kovácsolnak. Talán már nincs messze, az idő, amikor ember és delfin eldiskurálhat egymással.

2015-06-09 Tovább »

 

139 új fajt fedeztek fel!

Egy denevér rémálomba illő agyarakkal, egy titokzatos kígyó és darázs, valamint a világ második leghosszabb rovara. Többek között ezek a furcsaságok szerepelnek a nemrégiben felfedezett 139 faj listáján, melyekre a tudósok a délkelet-ázsiai Mekong folyó mentén bukkantak rá 2014-ben. 

2015-05-28 Tovább »

Szuperméh kerestetik

Ádám testvér rossz időben adta méhészkedésre a fejét. A délnyugat-angliai Buckfast város apátságának novíciusa 1915-ben, 16 esztendősen kezdett méhekkel foglalkozni. Egy ideig minden jól ment, aztán a méhek valami okból hullani kezdtek.

2015-05-07 Tovább »

 

Szuhafő: barna medve lépte át a határt

Az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság ezúton tájékoztat mindenkit, hogy a szlovák kollégáktól kapott értesítés szerint, vasárnap egy rádió telemetriával (nyomkövetővel) ellátott barna medve (Ursus arctos) lépett be Magyarország területére a Szuhafő településtől északra.

2015-05-04 Tovább »

Ürge videó Táborfalváról

A WWF Magyarország egyik legizgalmasabb természetvédelmi projektterületén, a Táborfalvi Lőtéren sikerült lencsevégre kapni a 2015-ben „az Év emlősének” választott ürgét.

2015-04-27 Tovább »

 

Eleven fények

Az óceán több szempontból is különleges élőhely. Az első és legjelentősebb körülmény: a nyílt vízen nincs hova bújni, emiatt védekezésre-támadásra egyaránt a legjobb stratégia: láthatatlanná válni. A másik lényeges körülmény, hogy a nagy vízben lefelé fokozatosan elenyészik a Nap fénye.

2015-03-13 Tovább »

Sakálkórus - az Alföld esti zenéje

Fotó: Y. J. Rey-MilletAz Alföld erdős területein naplemente után szólal meg ez a különös kórus. A sakálok dala most, a párzási időszakban gyakran hallható, mégsem egyszerű közel kerülni hozzájuk, hogy a hangot rögzíteni tudjuk. Hallgatva őket minket is lenyűgözött az igazi természet „feeling”!


A sakálok populációja hazánkban stabil, ezeknek a ragadozóknak hála az erdő egészségesebb.


Az alábbi videón a teljes repertoárt hallhatjátok! Köszönjük a filmet a VadKunságnak!

2015-03-11 Tovább »

 

 

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13