WWF Magyarország

The WWF is run at a local level by the following offices...

 

Nagyragadozók - Archívum

Kihalóban a hópárducok

Megjelent a WWF friss jelentése a faj jelenlegi állapotáról és az azt fenyegető veszélyekről. A dokumentum sürgős nemzetközi fellépést szorgalmaz a hópárducok sérülékeny hegyvidéki élőhelyének megóvása érdekében, amit az éghajlatváltozás hatásai kritikusan veszélyeztetnek.


2015-10-23 Tovább »

Több száz új fajt fedeztek fel

Október 5-én ünnepeljük az Élőhelyek Világnapját. Ez alkalomból a WWF egy új jelentést adott ki, mely szerint több mint 200 új fajra bukkantak az elmúlt évek során a "sérülékeny" Kelet- Himalája térségében. A tüsszögő majom, a sétáló hal és az ékszerre hasonlító kígyó csak néhány az újonnan felfedezett biológiai kincsek közül.

2015-10-05 Tovább »

 

Szarvasbőgés: veszélyben a farkasok!

Szarvasbőgés idején fokozódik a farkasok illegális kilövésének veszélye a hazai erdőkben. A WWF szerint azonban már látszanak a szemléletváltozásra utaló bíztató jelek, és egyre többen állnak ki az erdeink egészsége szempontjából létfontosságú nagyragadozók mellett.

2015-09-24 Tovább »

Talán van remény a jávai orrszarvúnak

Az orvvadászat, az élőhely pusztulás, az éghajlatváltozás és a feketekereskedelem miatt fokozott veszélyeknek kitett rinocérosznak jelenleg már csupán néhány faja él Afrikában és Ázsiában. Közülük a kritikusan veszélyeztetett jávai orrszarvúról nemrégiben biztató híreket közölt a WWF.

2015-09-22 Tovább »

 

Egy medve élete Magyarországon

A napokban vádat emeltek a tavaly májusban Magyarországon történt medvekilövés elkövetői ellen. A vadásztársadalom által is elítélt bűncselekmény mögött azonban ritkán feltett kérdések is meghúzódnak. Mennyit ér vajon egy medve – a természetnek és nekünk?

2015-08-25 Tovább »

Farkas videó Aggtelekről

Az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság páratlanul ritka felvételt tett közzé egy fiatal nőstényfarkasról. A felvételt néhány hete rögzítette az ANPI egyik kameracsapdája.  A WWF Magyarország és az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság közötti kutatói együttműködés keretein belül kameracsapdák kihelyezésével, illetve szemléletformáló kommunikációs munkával is támogatjuk a hazai erdők egészsége szempontjából nélkülözhetetlen nagyragadozók megfigyelését.


2015-08-24 Tovább »

 

Az Év Madara a Táborfalvi Lőtéren

Ismét ínyenc csemegét kaptak lencsevégre a Turjánvidék LIFE projektterületen dolgozó forgatócsoportunk munkatársai. Mosonyi Szabolcs egy búbosbanka pár kreatív otthonteremtését filmezte le egy leginkább úthengerre hasonlító, elhagyott katonai járműben a Táborfalvi Lőtéren.

2015-08-04 Tovább »

Bhután a tigrisvédelem élmezőnyében

Július 29-e, a Tigrisek Világnapja alkalmából Bhután bejelentette, hogy országuk 103 tigrisnek ad otthont, ami jelentős növekedést jelent a korábban becsült 75 példányhoz képest. Ennek ellenére a WWF figyelmeztet a válságos délkelet-ázsiai helyzetre, ahol a tigrisek kihalása az egész régióban fenyegető veszély.

2015-07-30 Tovább »

 

Már 28 európai bölény barangol szabadon a Déli-Kárpátokban

Kontinensünk legnagyobb szárazföldi emlőse, az európai bölény, egy éve visszatért régi élőhelyére a Déli-Kárpátokban. Most, egy évvel később, az állatok száma megduplázódott, miután június 12-13-án másodszor is sor került néhány példány szabadon engedésére.

2015-06-23 Tovább »

GPS-el nyomon követett hópárduc

Körülbelül egy hónappal a himalájai országot sújtó pusztító földrengés után nepáli természetvédők bejelentették: sikerült nyakörvet tenniük egy hópárducra a Kancsendzönga, a világ harmadik legmagasabb hegyének területén. Az ország újjáépítésére tett erőfeszítések közepette ez a bejelentés nagyon fontos pozitív üzenetet közvetített.

2015-06-15 Tovább »

 

 

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13