WWF Magyarország

The WWF is run at a local level by the following offices...

 

Nagyragadozók - Archívum

Talán van remény a jávai orrszarvúnak

Az orvvadászat, az élőhely pusztulás, az éghajlatváltozás és a feketekereskedelem miatt fokozott veszélyeknek kitett rinocérosznak jelenleg már csupán néhány faja él Afrikában és Ázsiában. Közülük a kritikusan veszélyeztetett jávai orrszarvúról nemrégiben biztató híreket közölt a WWF.

2015-09-22 Tovább »

Egy medve élete Magyarországon

A napokban vádat emeltek a tavaly májusban Magyarországon történt medvekilövés elkövetői ellen. A vadásztársadalom által is elítélt bűncselekmény mögött azonban ritkán feltett kérdések is meghúzódnak. Mennyit ér vajon egy medve – a természetnek és nekünk?

2015-08-25 Tovább »

 

Farkas videó Aggtelekről

Az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság páratlanul ritka felvételt tett közzé egy fiatal nőstényfarkasról. A felvételt néhány hete rögzítette az ANPI egyik kameracsapdája.  A WWF Magyarország és az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság közötti kutatói együttműködés keretein belül kameracsapdák kihelyezésével, illetve szemléletformáló kommunikációs munkával is támogatjuk a hazai erdők egészsége szempontjából nélkülözhetetlen nagyragadozók megfigyelését.


2015-08-24 Tovább »

Az Év Madara a Táborfalvi Lőtéren

Ismét ínyenc csemegét kaptak lencsevégre a Turjánvidék LIFE projektterületen dolgozó forgatócsoportunk munkatársai. Mosonyi Szabolcs egy búbosbanka pár kreatív otthonteremtését filmezte le egy leginkább úthengerre hasonlító, elhagyott katonai járműben a Táborfalvi Lőtéren.

2015-08-04 Tovább »

 

Bhután a tigrisvédelem élmezőnyében

Július 29-e, a Tigrisek Világnapja alkalmából Bhután bejelentette, hogy országuk 103 tigrisnek ad otthont, ami jelentős növekedést jelent a korábban becsült 75 példányhoz képest. Ennek ellenére a WWF figyelmeztet a válságos délkelet-ázsiai helyzetre, ahol a tigrisek kihalása az egész régióban fenyegető veszély.

2015-07-30 Tovább »

Már 28 európai bölény barangol szabadon a Déli-Kárpátokban

Kontinensünk legnagyobb szárazföldi emlőse, az európai bölény, egy éve visszatért régi élőhelyére a Déli-Kárpátokban. Most, egy évvel később, az állatok száma megduplázódott, miután június 12-13-án másodszor is sor került néhány példány szabadon engedésére.

2015-06-23 Tovább »

 

GPS-el nyomon követett hópárduc

Körülbelül egy hónappal a himalájai országot sújtó pusztító földrengés után nepáli természetvédők bejelentették: sikerült nyakörvet tenniük egy hópárducra a Kancsendzönga, a világ harmadik legmagasabb hegyének területén. Az ország újjáépítésére tett erőfeszítések közepette ez a bejelentés nagyon fontos pozitív üzenetet közvetített.

2015-06-15 Tovább »

Akarsz velünk beszélgetni?

Két eset lehetséges. Vagy az a helyzet, hogy közös mutatványoknál az egyik delfin utánozza a másikat, villámgyorsan és pontosan, a másikkal tökéletes összhangban; vagy a víz alatt füttyögve szó szerint összebeszélnek, közös tervet kovácsolnak. Talán már nincs messze, az idő, amikor ember és delfin eldiskurálhat egymással.

2015-06-09 Tovább »

 

139 új fajt fedeztek fel!

Egy denevér rémálomba illő agyarakkal, egy titokzatos kígyó és darázs, valamint a világ második leghosszabb rovara. Többek között ezek a furcsaságok szerepelnek a nemrégiben felfedezett 139 faj listáján, melyekre a tudósok a délkelet-ázsiai Mekong folyó mentén bukkantak rá 2014-ben. 

2015-05-28 Tovább »

Szuperméh kerestetik

Ádám testvér rossz időben adta méhészkedésre a fejét. A délnyugat-angliai Buckfast város apátságának novíciusa 1915-ben, 16 esztendősen kezdett méhekkel foglalkozni. Egy ideig minden jól ment, aztán a méhek valami okból hullani kezdtek.

2015-05-07 Tovább »

 

 

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13