WWF Magyarország

The WWF is run at a local level by the following offices...

 

Nagyragadozók - Archívum

Akarsz velünk beszélgetni?

Két eset lehetséges. Vagy az a helyzet, hogy közös mutatványoknál az egyik delfin utánozza a másikat, villámgyorsan és pontosan, a másikkal tökéletes összhangban; vagy a víz alatt füttyögve szó szerint összebeszélnek, közös tervet kovácsolnak. Talán már nincs messze, az idő, amikor ember és delfin eldiskurálhat egymással.

2015-06-09 Tovább »

139 új fajt fedeztek fel!

Egy denevér rémálomba illő agyarakkal, egy titokzatos kígyó és darázs, valamint a világ második leghosszabb rovara. Többek között ezek a furcsaságok szerepelnek a nemrégiben felfedezett 139 faj listáján, melyekre a tudósok a délkelet-ázsiai Mekong folyó mentén bukkantak rá 2014-ben. 

2015-05-28 Tovább »

 

Szuperméh kerestetik

Ádám testvér rossz időben adta méhészkedésre a fejét. A délnyugat-angliai Buckfast város apátságának novíciusa 1915-ben, 16 esztendősen kezdett méhekkel foglalkozni. Egy ideig minden jól ment, aztán a méhek valami okból hullani kezdtek.

2015-05-07 Tovább »

Szuhafő: barna medve lépte át a határt

Az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság ezúton tájékoztat mindenkit, hogy a szlovák kollégáktól kapott értesítés szerint, vasárnap egy rádió telemetriával (nyomkövetővel) ellátott barna medve (Ursus arctos) lépett be Magyarország területére a Szuhafő településtől északra.

2015-05-04 Tovább »

 

Ürge videó Táborfalváról

A WWF Magyarország egyik legizgalmasabb természetvédelmi projektterületén, a Táborfalvi Lőtéren sikerült lencsevégre kapni a 2015-ben „az Év emlősének” választott ürgét.

2015-04-27 Tovább »

Eleven fények

Az óceán több szempontból is különleges élőhely. Az első és legjelentősebb körülmény: a nyílt vízen nincs hova bújni, emiatt védekezésre-támadásra egyaránt a legjobb stratégia: láthatatlanná válni. A másik lényeges körülmény, hogy a nagy vízben lefelé fokozatosan elenyészik a Nap fénye.

2015-03-13 Tovább »

 

Sakálkórus - az Alföld esti zenéje

Fotó: Y. J. Rey-MilletAz Alföld erdős területein naplemente után szólal meg ez a különös kórus. A sakálok dala most, a párzási időszakban gyakran hallható, mégsem egyszerű közel kerülni hozzájuk, hogy a hangot rögzíteni tudjuk. Hallgatva őket minket is lenyűgözött az igazi természet „feeling”!


A sakálok populációja hazánkban stabil, ezeknek a ragadozóknak hála az erdő egészségesebb.


Az alábbi videón a teljes repertoárt hallhatjátok! Köszönjük a filmet a VadKunságnak!

2015-03-11 Tovább »

Óriási hír az óriáspandáknak!

A kínai kormány legújabb felmérése szerint a vadon élő óriáspandák száma 268-al növekedett az elmúlt évtizedben, így számuk mára eléri az 1864-et. A legutolsó, 2003-as felméréshez képest ez 16,8%-os emelkedést jelent!

2015-03-01 Tovább »

 

A földikutya nyomában

A hét elején ismét egy vendégszakértő látogatott a a Turjánvidékre, hogy segítse a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság munkatársait. Boldog Gusztáv, a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóságtól érkezett, hogy Európa legritkább emlősállata, a földikutya (Nannospalax leucodon) jelenléte után kutasson.

2015-02-26 Tovább »

Farkasok földjén

Gadó György Pál, Kulcsár Arthur és Sibalin György ismeretterjesztő filmje.

2015-02-16 Tovább »

 

 

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13