WWF Magyarország

The WWF is run at a local level by the following offices...

 

Nagyragadozók - Archívum

Orrszarvúk végveszélyben

Az orrszarvúk illegális vadászatának megakadályozásáért kifejtett egyre nagyobb erőfeszítések ellenére 2014-ben tovább nőtt a gyilkolás: 1215 rinocéroszt öltek meg Dél-Afrikában.

2015-01-26 Tovább »

Mennyit ér az utolsó kékúszójú tonhal?

Az Atlanti-óceánban honos tonhalfajok védelmére létrehozott nemzetközi bizottság (ICCAT) az elmúlt év őszén, Genfben megtartott rendkívüli tanácskozásának végeztével a WWF aggodalmát fejezte ki a kékúszójú tonhalra vonatkozó halászati kvóta túl hírtelen és túlságosan nagy mértékű emelése miatt.

2015-01-09 Tovább »

 

Összefogás a hazai farkasok védelmében

Budapest – 2014.11. 24. Megkezdődött a WWF Magyarország és az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság farkas védelmét szolgáló kutatói együttműködése. A hazai természetvédelem két kulcsszereplőjének megállapodása a háborítatlan erdei élőhelyek kialakításának fontosságára és az illegális farkas kilövések elleni harcra hívja fel a figyelmet. Erdei Zsolt világbajnok ökölvívó a WWF farkasvédelmi programjának arcaként áll ki a természetvédelem fontossága mellett.

2014-11-24 Tovább »

Új darázsfaj Magyarországon

Hazánkból eddig nem ismert darázsfajra bukkantak a kutatók a Balaton-felvidéken, Magyarország első magántulajdonú erdőrezervátumában.

2014-11-14 Tovább »

 

Hódkezelésről elméletben és gyakorlatban

Az eurázsiai hód hazánkban védett, őshonos faj, amely Magyarországon az 1980-as évek vége óta ismét jelen van. A hódok részei a hazai állatvilágnak, tevékenységük károsnak vélt hatásait pedig a gazdálkodóknak és a természetvédelemnek közösen kell megoldania. 

2014-10-21 Tovább »

A vadállatok fele elpusztult

A WWF kétévente készíti el az Élő Bolygó Jelentést (Living Planet Report), melyben a földi élet állapotáról számol be. A ma nyilvánosságra hozott jelentés legmegdöbbentőbb megállapítása, hogy a gerinces fajok populációi a felére zsugorodtak az elmúlt 40 évben. A vadon élő állatok eltűnése rávilágít arra, hogy azonnali cselekvésre van szükség a bolygó fenntartható jövőjéhez. Összefoglaló a riportból.

2014-09-30 Tovább »

 

Akcióterv a tigrisekért

Alig maradt mára olyan ország, ahol a vadon élő tigrisek száma ne csökkent volna le drasztikusan. 2022-re a Globális Tigrisvédelmi Program keretein belül az érintett ázsiai országok megdupláznák a létszámukat.

2014-09-23 Tovább »

Ma ünneplik az orrszarvúk napját

Ma ünneplik az orrszarvúk napját világszerte. Több országban különböző rendezvényeket tartanak e jeles napon, hogy felhívják a figyelmet a rinocérosz túlélését fenyegető veszélyekre. Számuk mára csupán 25.000-re tehető, Afrikában kettő, Ázsiában három fajt tartanak még nyilván.

2014-09-22 Tovább »

 

Szigorítások a bálnavadászatban

Tegnap Szlovéniában döntött a Nemzetközi Bálnavadászati Bizottság (IWC) a bálnák tudományos kutatási célból történő leölésének szigorúbb felügyeletéről. A döntés a Nemzetközi Bíróság (ICJ) márciusi ítéletét követi, miszerint a korábbi "tudományos" vadászatot Japánban illegálisnak minősítették.

2014-09-18 Tovább »

Védelem a csendes-óceáni cápáknak

2014. szeptember 2-án Szamoa szigetén az ENSZ fejlődő szigetországokért tartott nemzetközi konferenciáján jelentették be a WWF és a Traffic új programját, amely a csendes-óceáni kormányok cápa és rája védelmi munkáját segíti.

2014-09-04 Tovább »

 

 

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13