WWF Magyarország

The WWF is run at a local level by the following offices...

 

Nagyragadozók - Archívum

Hódkezelésről elméletben és gyakorlatban

Az eurázsiai hód hazánkban védett, őshonos faj, amely Magyarországon az 1980-as évek vége óta ismét jelen van. A hódok részei a hazai állatvilágnak, tevékenységük károsnak vélt hatásait pedig a gazdálkodóknak és a természetvédelemnek közösen kell megoldania. 

2014-10-21 Tovább »

A vadállatok fele elpusztult

A WWF kétévente készíti el az Élő Bolygó Jelentést (Living Planet Report), melyben a földi élet állapotáról számol be. A ma nyilvánosságra hozott jelentés legmegdöbbentőbb megállapítása, hogy a gerinces fajok populációi a felére zsugorodtak az elmúlt 40 évben. A vadon élő állatok eltűnése rávilágít arra, hogy azonnali cselekvésre van szükség a bolygó fenntartható jövőjéhez. Összefoglaló a riportból.

2014-09-30 Tovább »

 

Akcióterv a tigrisekért

Alig maradt mára olyan ország, ahol a vadon élő tigrisek száma ne csökkent volna le drasztikusan. 2022-re a Globális Tigrisvédelmi Program keretein belül az érintett ázsiai országok megdupláznák a létszámukat.

2014-09-23 Tovább »

Ma ünneplik az orrszarvúk napját

Ma ünneplik az orrszarvúk napját világszerte. Több országban különböző rendezvényeket tartanak e jeles napon, hogy felhívják a figyelmet a rinocérosz túlélését fenyegető veszélyekre. Számuk mára csupán 25.000-re tehető, Afrikában kettő, Ázsiában három fajt tartanak még nyilván.

2014-09-22 Tovább »

 

Szigorítások a bálnavadászatban

Tegnap Szlovéniában döntött a Nemzetközi Bálnavadászati Bizottság (IWC) a bálnák tudományos kutatási célból történő leölésének szigorúbb felügyeletéről. A döntés a Nemzetközi Bíróság (ICJ) márciusi ítéletét követi, miszerint a korábbi "tudományos" vadászatot Japánban illegálisnak minősítették.

2014-09-18 Tovább »

Védelem a csendes-óceáni cápáknak

2014. szeptember 2-án Szamoa szigetén az ENSZ fejlődő szigetországokért tartott nemzetközi konferenciáján jelentették be a WWF és a Traffic új programját, amely a csendes-óceáni kormányok cápa és rája védelmi munkáját segíti.

2014-09-04 Tovább »

 

Innováció a jegesmedve-kutatásban

Egy francia tudósokból álló kutatócsoport a WWF-fel együttműködve először nyert ki jegesmedve DNS-t egy hóban hagyott nyomból. A SPYGEN DNS kutató cég tudósai két mintát vizsgáltak meg, amelyeket a WWF, a Canon és a Norvég Sarkkutató Intézet közös expedícióján gyűjtöttek idén, a sarkkörön túl található Spitzbergákon.

2014-09-02 Tovább »

Elefántmészárlás Kenyában

Aggasztó számú elefánt tetem látható egy pár nappal ezelőtti légi felvételen, melyet a világhírű tanzániai Serengeti Nemzeti Parkban, valamint a vele szomszédos kenyai Maszáj Mara Rezervátumban készítettek. A megfigyelők összesen 192 elefánt tetemet számoltak össze, ebből 117-et Kenyában, 75-öt pedig Tanzániában. A Kenyában talált tetemek esetében az orvvadászok valamennyi elefánt agyarát eltávolították.

2014-08-26 Tovább »

 

Sakál: ellenség a láthatáron?

Az elmúlt hetekben sok híradás foglalkozott az aranysakálok magyarországi megjelenésével kapcsolatban. A faj jelenlétét bemutató tudósítások sokszor eltúlozták a probléma valódi nagyságát.

2014-08-05 Tovább »

Hányan lehetnek még?

Július 29-e a Tigrisek Világnapja! Mindenütt ezt a veszélyeztetett nagymacskát ünneplik, miközben az orvvadászatnak ma is két tigris esik áldozatul - hetente! Az érintett kormányok átgondolják, teljesíthető-e a kitűzött cél, mely szerint 2020-ra megduplázzuk a vadon élő tigrisek számát!

2014-07-29 Tovább »

 

 

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13