WWF Magyarország

The WWF is run at a local level by the following offices...

 

Nagyragadozók - Archívum

Innováció a jegesmedve-kutatásban

Egy francia tudósokból álló kutatócsoport a WWF-fel együttműködve először nyert ki jegesmedve DNS-t egy hóban hagyott nyomból. A SPYGEN DNS kutató cég tudósai két mintát vizsgáltak meg, amelyeket a WWF, a Canon és a Norvég Sarkkutató Intézet közös expedícióján gyűjtöttek idén, a sarkkörön túl található Spitzbergákon.

2014-09-02 Tovább »

Elefántmészárlás Kenyában

Aggasztó számú elefánt tetem látható egy pár nappal ezelőtti légi felvételen, melyet a világhírű tanzániai Serengeti Nemzeti Parkban, valamint a vele szomszédos kenyai Maszáj Mara Rezervátumban készítettek. A megfigyelők összesen 192 elefánt tetemet számoltak össze, ebből 117-et Kenyában, 75-öt pedig Tanzániában. A Kenyában talált tetemek esetében az orvvadászok valamennyi elefánt agyarát eltávolították.

2014-08-26 Tovább »

 

Sakál: ellenség a láthatáron?

Az elmúlt hetekben sok híradás foglalkozott az aranysakálok magyarországi megjelenésével kapcsolatban. A faj jelenlétét bemutató tudósítások sokszor eltúlozták a probléma valódi nagyságát.

2014-08-05 Tovább »

Hányan lehetnek még?

Július 29-e a Tigrisek Világnapja! Mindenütt ezt a veszélyeztetett nagymacskát ünneplik, miközben az orvvadászatnak ma is két tigris esik áldozatul - hetente! Az érintett kormányok átgondolják, teljesíthető-e a kitűzött cél, mely szerint 2020-ra megduplázzuk a vadon élő tigrisek számát!

2014-07-29 Tovább »

 

Vérengzés az afrikai rezervátumban

Az újabb vérengzés sajnos nem példanélküli, a növekvő kereslet miatt egyre több rinocéroszt pusztítanak el tülke miatt. Az Ázsiában már szinte teljesen kipusztult orrszarvú afrikai egyedei is veszélyben vannak a globális méreteket öltő illegális kereskedelem miatt.

2014-07-21 Tovább »

Június 16-a a tengeri teknősök világnapja!

Ezt az ünnepet Magyarországon nem igazán ismerjük, pedig a tenger páncélos hüllőire valamennyien az óceánok tekintélyt parancsoló szimbólumaiként gondolunk.
A tengeri teknősök a legősibb hüllőfajok, százmillió éve szelik át óceánjainkat. Tüdővel lélegeznek, így időről időre fel kell jönniük a felszínre levegőért.

2014-06-16 Tovább »

 

Új fajok nyomában

Egy óriás repülőmókus, egy repülő gekkó, egy fejjel párosodó hal és egy szem nélküli barlanglakó pók is szerepel a 367 új faj között, melyeket a tudósok a Mekong folyó vidékén fedeztek fel 2012 és 2013 során. A WWF a Környezetvédelmi Világnapon adta ki a témában “Titokzatos Mekong” című beszámolóját, amellyel az egyszerre bizarr és gyönyörű teremtményekre hívja fel a figyelmet.

2014-06-05 Tovább »

Menedék – viperáknak

A Turjánvidékre tett látogatásunk elemeként a Rákosivipera-védelmi központot is érintettük.
A kiskunsági tanyavilág mélyén, akácosokkal és pipacsokkal ékes szántókkal kísért poros földutakon haladva jutottunk egyre közelebb az ország egyik legkülönösebb intézményéhez. A többitől szinte csak jó állapotával elütő tanyasi házcsoport kapuján kis tábla figyelmezteti az arra járót: „vigyázat mérgeskígyók”. 

2014-05-29 Tovább »

 

Miért lőjük agyon hazai medvéinket?

A hiúzok, farkasok és medvék valamennyi kárpáti országban hatályos törvényes védelem alatt állnak, szerepük a természetvédelemben kiemelkedő. Magyarország sajnos nem képes érvényt szerezni a nagyragadozókat védő hazai és nemzetközi jogszabályoknak. A határon átjutó példányok számos esetben esnek orvlövés áldozatául, miközben az elkövetők kiléte felderítetlen marad. A WWF Magyarország szorgalmazza, hogy a kormány tegyen hatékony lépéseket a magyarországi nagyragadozók védelme érdekében.

2014-05-21 Tovább »

Gondoskodó medvemama

Közeleg az anyák napja, ilyenkor mindenkinek eszébe jut gondoskodó édesanyja. Az állatvilágban számos példa igazolja, hogy az anyai törődés a legtöbb faj esetében figyelemreméltó!
Így van ez a barna medvénél is. 

2014-04-23 Tovább »

 

 

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13