WWF Magyarország

The WWF is run at a local level by the following offices...

 

Nagyragadozók - Archívum

Ma ünneplik az orrszarvúk napját

Ma ünneplik az orrszarvúk napját világszerte. Több országban különböző rendezvényeket tartanak e jeles napon, hogy felhívják a figyelmet a rinocérosz túlélését fenyegető veszélyekre. Számuk mára csupán 25.000-re tehető, Afrikában kettő, Ázsiában három fajt tartanak még nyilván.

2014-09-22 Tovább »

Szigorítások a bálnavadászatban

Tegnap Szlovéniában döntött a Nemzetközi Bálnavadászati Bizottság (IWC) a bálnák tudományos kutatási célból történő leölésének szigorúbb felügyeletéről. A döntés a Nemzetközi Bíróság (ICJ) márciusi ítéletét követi, miszerint a korábbi "tudományos" vadászatot Japánban illegálisnak minősítették.

2014-09-18 Tovább »

 

Védelem a csendes-óceáni cápáknak

2014. szeptember 2-án Szamoa szigetén az ENSZ fejlődő szigetországokért tartott nemzetközi konferenciáján jelentették be a WWF és a Traffic új programját, amely a csendes-óceáni kormányok cápa és rája védelmi munkáját segíti.

2014-09-04 Tovább »

Innováció a jegesmedve-kutatásban

Egy francia tudósokból álló kutatócsoport a WWF-fel együttműködve először nyert ki jegesmedve DNS-t egy hóban hagyott nyomból. A SPYGEN DNS kutató cég tudósai két mintát vizsgáltak meg, amelyeket a WWF, a Canon és a Norvég Sarkkutató Intézet közös expedícióján gyűjtöttek idén, a sarkkörön túl található Spitzbergákon.

2014-09-02 Tovább »

 

Elefántmészárlás Kenyában

Aggasztó számú elefánt tetem látható egy pár nappal ezelőtti légi felvételen, melyet a világhírű tanzániai Serengeti Nemzeti Parkban, valamint a vele szomszédos kenyai Maszáj Mara Rezervátumban készítettek. A megfigyelők összesen 192 elefánt tetemet számoltak össze, ebből 117-et Kenyában, 75-öt pedig Tanzániában. A Kenyában talált tetemek esetében az orvvadászok valamennyi elefánt agyarát eltávolították.

2014-08-26 Tovább »

Sakál: ellenség a láthatáron?

Az elmúlt hetekben sok híradás foglalkozott az aranysakálok magyarországi megjelenésével kapcsolatban. A faj jelenlétét bemutató tudósítások sokszor eltúlozták a probléma valódi nagyságát.

2014-08-05 Tovább »

 

Hányan lehetnek még?

Július 29-e a Tigrisek Világnapja! Mindenütt ezt a veszélyeztetett nagymacskát ünneplik, miközben az orvvadászatnak ma is két tigris esik áldozatul - hetente! Az érintett kormányok átgondolják, teljesíthető-e a kitűzött cél, mely szerint 2020-ra megduplázzuk a vadon élő tigrisek számát!

2014-07-29 Tovább »

Vérengzés az afrikai rezervátumban

Az újabb vérengzés sajnos nem példanélküli, a növekvő kereslet miatt egyre több rinocéroszt pusztítanak el tülke miatt. Az Ázsiában már szinte teljesen kipusztult orrszarvú afrikai egyedei is veszélyben vannak a globális méreteket öltő illegális kereskedelem miatt.

2014-07-21 Tovább »

 

Június 16-a a tengeri teknősök világnapja!

Ezt az ünnepet Magyarországon nem igazán ismerjük, pedig a tenger páncélos hüllőire valamennyien az óceánok tekintélyt parancsoló szimbólumaiként gondolunk.
A tengeri teknősök a legősibb hüllőfajok, százmillió éve szelik át óceánjainkat. Tüdővel lélegeznek, így időről időre fel kell jönniük a felszínre levegőért.

2014-06-16 Tovább »

Új fajok nyomában

Egy óriás repülőmókus, egy repülő gekkó, egy fejjel párosodó hal és egy szem nélküli barlanglakó pók is szerepel a 367 új faj között, melyeket a tudósok a Mekong folyó vidékén fedeztek fel 2012 és 2013 során. A WWF a Környezetvédelmi Világnapon adta ki a témában “Titokzatos Mekong” című beszámolóját, amellyel az egyszerre bizarr és gyönyörű teremtményekre hívja fel a figyelmet.

2014-06-05 Tovább »

 

 

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13